måndag 23 maj 2011

Yra vindar

Jag tog fasta på Nattmias förslag om att Googla ambulans, skrev ut det och satte mig ner med Sandra och tittade, pratade och ritade. Det var nog bra, tror jag.


Efter det ville Sandra titta i fotopärmar en stund innan det var dags att förbereda maten. Sen blev det såpbubblor, badminton, grilla och sommar.


Damen var bra trött när hon kom in så det blev till att ta det lugnt med lite ”riva papper” som hon gärna gör när hon behöver varva ner.

När det var dags att bada och hon skulle gå ner för trappan, så blev hon ledsen och yr så jag fick hjälpa henne ner… Ja, vem vet hur allvarligt det är med den där yrseln och hur mycket av den hon kan förklara för oss. Det känns sådär, måste jag säga. Jag får nog ta och ringa om det, tror jag. Man ska ju anmäla om man misstänker biverkningar från mediciner också, så jag kan ju ta det samtidigt.

Men idag är det utflykt i skolan och vi chansar på att hon orkar det. Personalen har anpassat det så bra att hon har möjlighet att åka därifrån om det blir för jobbigt för henne. Själva utflykten är rolig och förra året gick det bra, så vi hoppas att det blir lyckat även denna gång.

Sen är det ju korttids igen och det känns bra att vi inte har några planer utan bara ska ha det skönt. Dessutom vill vi vara hemma ifall det är så att Sandra inte orkar. Först hade vi tänkt ut med husbilen en sväng, men vädret skulle bli lite si och så och då har vi mer att roa oss med hemma, faktiskt.


Igår var det bra blåsigt här och jag som älskar havet längtade dit med kameran. Tyvärr bor vi inte alls vid nåt hav, men jag fick en inbjudan från Lenaeff och det tackar jag för :) Vi får väl se framöver. Jag har så himlans svårt att ta mig för bara… Men det är väldigt frestande, och då inte bara p.g.a. havet!

Må så gott, alla som kikar in här!

♥ Kram ♥

10 kommentarer:

Anonym sa...

Nejmen...du fick han ju! Humlan alltså, fint!
Skönt med grillning och såpbubblor, det låter som en bra söndagsunderhållning.

En tanke med yrseln. Är det bara i er trappa, eller är det vid andra tillfällen hon säger att hon blir yr? Eftersom jag antar att det är svårt att veta om hon menar yr på samma sätt som vi andra, har ni kollat Sandras syn? jag bara tänkte att om hon har tex brytningsfel kan det ju vara ganska jobbigt att gå ner för en trappa?
Ja, vem har inte svårt att ta sig för med vissa saker :) men OM du gär det så är du rackarns välkommen, vi skulle kunna sjunga Lingonben?
KRamar om dig och hoppas att ni har det bra även om ni blir kvar på hemmaplan
Lena

Linda aka Javamorsan sa...

Jobbigt med denna yrsel :( Hoppas ni kan få rätsida på det snart!

Måndag idag. Fick dottern till skolan igen :) Jag är glad och önskar er en härlig dag Kram

agneta sa...

Hoppas att Sandra får må bra nu när hon har så många roligheter framför sig, jag håller tummarna! Man kan ha det skönt i hemmets lugna vrå också och bara vara, när inte vädret bjuder på sol och värme (som det inte verkar). Ha det riktigt gott allihop! Kramar Agneta

Photo by Maria sa...

Vad bra att det funkade med att googla bilder och att ni kunde bearbeta lite med dem och att rita..

Ha nu en fin start på veckan och lite skön ledighet..

Kram Mia

Patricia sa...

Va tråkigt det där med yrseln, och det är ju inte så lätt att veta vad som är riktig yrsel och minnen som du skrev förut men lite knepigt verkar det ju.
Kan man mäte vätskebrist kom jag att tänka på?
Hoppas i alla fall ni får någon rätsida på det snart.

Skönt med bara-vara-dagar .. det lär det bli mycket av hemma ett tag nu antar jag, Nicke kommer att bli sjukskriven 3 månader sa doktorn idag när jag lämnade in honom på operationen .. men bara att gilla läget. Nicke hälsar och tackar för lycka tillet .. =)

Hoppas Sandra fixar utflykten och att ni får sköna lediga dagar!

kram Patricia

Annika N sa...

Hoppas allt går finemang på Sandras utflykt. Härligt att få "bara vara" och lugnast nu när Sandra är sådär...

Ha de gott !!! Kram Annika

jeannette sa...

Hej vännen
Jag får så dåligt samvete när jag bara är inne om utan att göra ett inlägg.
Först vad fin din sida blivit yrsel är inget att leka med man kan ju ramla och slå sig också. kanske bäst att kolla. Bra ide Mia kom med! kunde inte sagt det bättre själv. Hoppas ni får en skön vecka och ta hand om er. Vilka fina bilder du tagit på Amatörfotografen ;);)

Annelie L sa...

Så bra att du googlade bilder och kunde prata med Sandra om ambulansfärden och allt det runt omkring.
Hoppas hon orkar både utflykt och korttids, dels för att hon gillar det och för att ni ska få lite välbehövlig rast.
Så fin den lilla humlan är på din bild, jag gillar humlor, de är mysiga på något vis och maskrosor är underbara blommor som har oförskämt dåligt rykte.
Kram till dig bästa Nina

Maritha sa...

Vad bra att det funkade med bilderna och prata om det.

Kan vara skönt med vinet hemma och sova egna sängen, havet finns ju kvar till en annan gång!

Stora ledighetskramen Maritha

Bellan sa...

Det där med bilder och att rita är fantastiska hjälpmedel. Hoppas det hjälpte henne att komma vidare.

Vilken vacker humlebild!
Kramen till dig!
//Bellan