tisdag 3 maj 2011

Faran över?

Sandra var ju pigg när hon vaknade igår, och helt inställd på att åka till skolan och korttids. Så vi körde på som vilken vanlig måndag som helst. Fast jag meddelade alla berörda om läget, och sa att korttids blir det inte fråga om ifall Sandra visar minsta tecken på yrsel eller trötthet. Sen hade jag mobilen runt halsen och var beredd att åka och hämta hem henne närsomhelst.

Det är ju så att eftersom hon inte kan svara på hur hon mår, så är det bästa sättet att ta reda på det genom att låta henne leva på som vanligt så vi kan läsa av henne ordentligt istället. Alla fick information om vad dom skulle hålla koll på så vi kan se hur det står till med damen.


Göran och jag tog en prommis, och fick äntligen tillfälle att prata igenom det som hänt. Ju mer vi pratade, vred och vände, desto mer kändes det som att pollentabletterna kan vara en orsak. Och det vore ju så himlans skönt, för det innebär ju inga allvarliga sjukdomar eller konstigheter i huvudet.

Nu har ju Sandra ätit dom här tabletterna varje vår/försommar i flera år, utan att reagera nånting alls, så därför kopplade vi inte ihop det först. Men när man läser om biverkningarna så stämmer det väldigt bra överens med Sandras mående i helgen.

Och när vi tänkte tillbaks på hennes förkylning hon hade i början av månaden, med yrsel och en liknande attack som nu i helgen, fast lindrigare, så var det ju när vi nyligen hade börjat med tabletterna. Sen tog hon inga tabletter då hon var sjuk, vilket skulle kunna förklara att yrseln försvann för att sen komma tillbaks igen.

Den sista tabletten hon fick nu, var i lördags morse och när vi kom hem från sjukhuset så läste jag om biverkningarna i bipacksedeln igen, och sen ville jag inte ge henne nån mer tablett. Efter det har hon ju sakta blivit bättre och bättre, verkar det som. Så… ja, det kan vara den tabletten, faktiskt. Vi hoppas ju på det, förstås! Sen får vi lösa allergin på nåt sätt om det blir nödvändigt Det känns inte som nåt problem i sammanhanget.


Ingen ringde från skolan, men vi fick ett mms från läraren med en bild på en glad och nöjd tjej som mådde bra.


Hemma hos läraren och städar bort påsken

Sen gick luften ur mig totalt och jag tvärsomnade, mitt på blanka dagen!


Sandra åkte till korttids efter skolan, vilket vi inte alls hade räknat med. Det är ju skönt att ingen har ringt än och vi får väl se om det blir korttids en natt till, eller om hon behöver komma hem. Det viktigaste är ju att hon mår bra, och vi känner ju att vi kan lita på att dom ringer om det behövs.


Men nu får det vara färdigtjatat om det där för ett tag! Patricia undrar vad det är för ett filter jag har beställt, och du har nog redan listat ut det med tanke på bilderna på fb, men det är kanske nån mer som undrar så jag svarar ändå ;)

Det är ett close up-filter och det kom igår. Som ni redan har sett så var jag ju tvungen att testa det genast. Man kan alltså fota väldigt nära med ett sånt, och det tycker jag är jätteskoj.


Maria undrar om vi har planerat sommaren nåt. Ja, på sätt och vis. Alltså, lite idéer och små planer har vi i huvudet, men hur det blir vet vi förstås inte. Det beror på humör, mående och väder, helt enkelt. Sandra ska gå på korttids/fritids ungefär varannan vecka och sen vara ledig resten, är det tänkt.

Vi tror att det blir bra så, för då får hon ledigheten lite utspridd och orkar med den bättre, och vi får ladda våra batterier med jämna mellanrum.


Ha nu en fin tisdag!

♥ Kram ♥

10 kommentarer:

Annika N sa...

Så skönt att allt verkar okej nu för Sandra. Hon ser iaf riktigt pigg och glad där på bilden.
Hoppas att det bara var pollentabletterna.
Skönt att du fick sova lite extra Gumman..det behövde du nog av all press som varit..

Ha en superfin dag !!! Många kramar <3 Annika

Anonym sa...

Så skönt om det "bara" var allergimedicinen som spökat för Sandra. Och om det kniper så kan det ju finnas någon annan allergimedicin som fungerar.
JAg kan se att det är kul med nya filtret hi hi hi!!!
Ha en finfin dag nu i snöyran.
Kram på er goa fina//Lena

Annelie L sa...

Vi får verkligen hoppas att det är allergi tabletterna som orsakar yrseln, det vore väl jätteskönt, för det är ju lätt avhjälpt. Håller tummarna för att det är så.
Du har verkligen kommit igång med fotograferingen, det blir jätte tuffa bilder när du fotar på så när håll.
Ibland kan det vara lite lurigt att se vad det är.

Hoppas nu att du får en fin dag idag och att Sandra fortsätter att må bra.
Kram till dig min vän <3

agneta sa...

Kan bara hålla med övriga! Hoppas att ni och Sandra får en toppendag och kan njuta, trots avsaknad av värmen! Kram agneta

Patricia sa...

Men va skönt om det är tabletterna hon reagerat på för då kanske det räcker att byta tablett, hoppas .. =)

Aha, sånt filter måste jag ju skaffa, för jag gillar ju med att fota närbilder .. var hade du beställt det?

Skönt att Sandra mår bättre o att ni fick lite ledigt i alla fall.. och bra planering av sommaren tycker jag, tror det passar Sandra jättebra med tanke på hur hon längtar efter skola och sånt på sommaren och hur trötta ni är efter semestern.. =)

Må bäst!
Kram Patricia

Maritha sa...

Vad bra att hon orkade åka till fritids och att ni hittade den troliga orsaken.

Visst är det kuligt med dessa filter!

Ha en bra dag !

Kram Maritha

Linda aka Javamorsan sa...

Skönt att hon verkar vara okej. Härligt för både henne och er. Förstår att du somnade med all den spänning som släpper.

Hoppas det resten av veckan fortsätter i samma anda nu!

Kram

Photo by Maria sa...

Hoppas verkligen att det har med allergimedicinen att göra.. och skulle hon få problem med allergin så finns det kanske andra piller att ta till och testa..

Ett tips vad det gäller bilder.. Jag har sett att det är rätt många som inte kan lägga in bilder längre på blogspot utan att betala.. Tydligen har man bara ett visst antal GB gratis och sedan får man betala.. Tipset är att dra ner storleken på bilderna så tar de inte så stor plats.. Jag drar ner mina i ps men det funkar lika bra i tex paint eller picnik.. Jag dra alltid ner mina av två orsaker det ena är det jag nämner här uppe med platsen det andra är att OM någon skulle vilja sno bilder så kan de inte förstora upp dem för då blir det dålig kvalitet.. Men glöm inte att behålla orginalet med.. Jag gör så att jag lägger bilder i mappar, tex mapp 2011 innehåller en massa olika mappar som tex mappen Maj, i den mappen ligger maj månads orginalbilder och så ligger det en mapp som heter förminskade majbilder..

Allt detta kanske du redan tänkt på och visste men då är det bara att ignorera mina rader ;-)

Ha nu en fin kväll..

Kram Mia

Åsa sa...

Skönt att hon mår bättre! Jag har just läst ikapp en del på din blogg som jag inte hunnit läsa. Det lät otäckt det som hände. Det är ju så extra svårt när vederbörande inte heller kan beskriva exakt hur det känns. Bra att hon är så trygg i skola och på kortis och att de känner henne så väl där. Det betyder ju att de märker om något inte stämmer med henne, och att ni kan få lite andrum nu när hon mår bättre. Jag håller tummarna för att det var tabletterna som ställde till det för Sandra.

Kram

Bellan sa...

Så skönt att Sandra piggade på sig så pass snabbt! Hoppas verkligen att det är pollenmedicinen så det inte blir nåt mer anfall isf.
Vad kul med Close Up-filtret du skaffat. Syns att du har intresse för foto.

Kram på dig!
//Bellan
PS. Bild 4 uppifrån, den på det svarta, vad är det egentligen. Bilden är snygg!