torsdag 26 maj 2011

Filmvisning

Det blev en prommis igår på förmiddagen, och kameran var med, men inga foton blev tagna. Det var kallt och blåsigt men skönt att komma ut en sväng iaf.


Sen ringde dom från skolan och berättade att Sandra blundar titt som tätt. Men dom uppfattade det mest som lite bus, och det har vi märkt hemma med, den senaste tiden. Det är ju bra att ha det i tankarna, eftersom hon inte kan förklara sig. För det kan vara bus, och att hon liksom har kommit på att hon kan blunda… Men det kan också vara så att hon tycker det är skönt att blunda för att vila ögonen, eller för att hon ser dåligt/dubbelt, eller att hon är yr…

Jag fick iaf telefonnumret till skolsyster och ringde henne direkt. Hon i sin tur skulle skicka remiss till ögonmottagningen och sen hör hon av sig till mig som idag igen, eftersom hon inte kunde prata så mycket när jag ringde igår. Det känns bra att kolla synen, faktiskt. Jag hoppas nästan att det är nåt med ögonen, för det känns väldigt mycket bättre än vissa andra alternativ…


Ja, sen kom hon ju hem, min lilla fröken, och var nog lite trött för humöret var inte det bästa, men så är det ju för vemsomhelst ibland så det är ju tillåtet, förstås :) Vi tog det lugnt och fick eftermiddagen och kvällen att flyta på ganska smärtfritt.

När det var dags för toa- och badrutiner så var trappan ner till badrummet väldigt otäck och det var knappt att vi kom ner alls. Det är så svårt när man inte vet vad orsaken är. Det kan vara minnen från när hon var sjuk, det kan vara yrsel och det kan vara synfel… Men det verkar komma till och från och det verkar som det är värst hemma. Jaja, vi får väl försöka luska vidare, helt enkelt…


Hon hade förresten en film med sig hem, som hon har gjort i skolan, så den tittade vi på några gånger, förstås. Duktiga är dom! HÄR finns ett YouTube-klipp som handlar om filmarbetet dom har i skolan. Nu är ju inte Sandra, och hennes skola med i klippet, men hon som jobbar med film tillsammans med eleverna är ju med.

Kvällen gick bra och inatt har vi sovit gott. Idag är det skola för Sandras del och jobb för Görans del. Ja, vi får väl se hur det går med hans onda kropp, men han ska försöka iaf. Vad jag ska roa mig med vet jag inte än. Fota lite, kanske… :)


Just ja, det är trassel med Blogger igen så om det inte funkar att kommentera så är ni inte ensamma. Prova att göra det anonymt, eller via namn, istället så ska det funka, tror jag. Tack för att ni läser hursomhelst!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon vännen!
Vad jobbigt för Sandra att det blivit så tokigt det där med trapppan. Hoppas verkligen att det är synen och inget sämre alternativ. Det måste ju även vara jobbigt för er som föräldrar när ni inte kan hjälpa till.
Men blir du ensam idag din stackare, med fint väder, inte så blåsigt...ja du Nina. Det är verkar ju inte bättre än att du blir tvungen att ta en fotonad, stackare där ;)
Hoppas att ni får komma iväg fort och kolla synen på Sandra.
Kramar om mycket i oron och så hoppas vi att bloggarna sköter sig idag då!
Lena

Maritha sa...

Ja vi hoppas verkligen det är synfel som gör att trappan blir konstig för henne att gå i.
Vad kul att de gör film i skolan, ni får väl säkert se den när den är klar!

Ha en skön rast idag vännen!

Kram Maritha

Annelie L sa...

Godmorgon,
Så skönt att det gick så snabbt att få tag i sjuksystern och ordna så att Sandra får remiss till ögonmottagningen. Hoppas att det är så enkelt så att det är glasögon den lilla damen behöver, så ni slipper oroa er mer och undra vad det kan vara.

Så fina bilder du har på Sune, jag har sagt det förut och jag säger det igen, han är nog född till fotomodell.
Hoppas du får en någorlunda blåsfri dag så att du kan ge dig ut och fota naturen eller vad du nu har lust att fota just idag.
Ha det fint vännen.
Kram Annelie

Pernilla sa...

En mac tom. rätta takter;)

Patricia sa...

Ja det vore ju smidigast om det "bara" var ett synfel som avhjälptes med glasögon .. Håller tummarna att det är så.

Jobbigt med det där med trappen eftresom ni måste ner där hela tiden. Hoppas det löser sig.

Hoppas Göran orkar jobba och att du får en skön ledig dag!

Kram kram

Bellan sa...

Håller med dig när det gäller synen. Det går ju att åtgärda med hjälpmedel, det finns ju värre saker... Och det finns duktigt folk så jag tror nog det ska bli bra med undersökningen av Sandra.
Men ni har ett riktigt detektivarbete framför er nu och försöka ta reda på vad det beror på att hon reagerar som hon gör, t ex vid trappan.

Vad avis jag blir... du kan ju ta en låååång fotonad och lära dig mer om teknikens under!!
Kramar om dig!
//Bellan