torsdag 19 maj 2011

Allergier

Sandra var fortsatt pigg och glad igår, både på morgonen och efter skolan. Hon mår bra nu och verkar tillfreds med det mesta :) Men samma visa när det var dags att gå ner till badrummet, då sa hon att hon var yr i huvudet. Vi tror ju att hon är rädd för att hon kommer ihåg hur otäckt det var när hon var sjuk. Några andra symptom har vi inte märkt av iaf.


Det blev en prommis med kameran medan Sandra var i skolan och en liten stund ute på tomten hann vi med också, så Sune fick lite luft. Dom fotona jag är mest nöjd med hittar ni på min fotosida på Facebook om ni klickar på länken till höger. Gilla gärna sidan också så blir jag extra glad :)


Men på tal om Sune… När jag var iväg och roade mig i Småland i helgen, så fick Sune en allergichock här hemma, så Göran var nästan på väg till djursjukhuset med honom. Han är helt hopplös på att jaga diverse flygfän och inte lär han sig av misstagen när han blir stucken heller.

Stucken blir han ofta och han brukar inte reagera särskilt på det, på sin höjd att han gnider och slickar ett tag för det stack till och en gång blev han lite svullen på läppen. Men i helgen blev han rejält påverkad och slö. Som tur var vände det efter dryga timmen.


Göran ringde till veterinären i måndags och ville ha medicin utskrivet, för det känns som en bra idé att ha det hemma eftersom risken att det kommer hända fler gånger är ganska stor. Men det krävdes en läkarundersökning först!

Jag tror dom är noggrannare med djur än med människor… Sandras allergimedicin är ju bara att köpa hur många man vill utan att nån ifrågasätter det ett dugg, och med tanke på hur hon reagerade på den så känns det lite fånigt att det ska vara så noga med en katt.

Nåja, vi avvaktar iaf och ser vad som händer nästa gång, för oavsett medicin eller inte så måste man åka in om det händer igen.

Och på tal om allergier, peppar, peppar så har Sandra inte visat sig särskilt allergisk sen vi slutade med pollentabletten. Kan det vara sån tur att det har vuxit bort? Vi är iaf tacksamma om vi slipper ge henne några fler såna mediciner!


Lenaeff undrar om vi vet vad Sandras tröttsjuka beror på och att den påminner om min konstiga sjuka. Jo, jag har tänkt tanken, faktiskt. På henne är det så uppenbart att det beror på för mycket intryck och det är väl inte omöjligt att även min hjärna blir lite överbelastad då och då. Det är iaf den enda rimliga förklaringen även om det inte stämmer varje gång.

Det kan ju så klart vara överbelastat fast jag inte tycker att det har varit mer än vanligt. Det är ju rätt mycket att tänka på och huvudet slappnar aldrig av, det känner nog alla npf-föräldrar igen. Ja, så är det ju säkert för alla då och då, men det här ”steget-före-tänket” som man har hela tiden, det tröttar enormt Så egentligen är det ju inte så konstigt att kroppen reagerar.

Lottis undrar om det kommer nån mer ”Halv åtta hos osss” och det är faktiskt på G, eller var för ett tag sen iaf. Sen kom det lite annat emellan men, som sagt, det är på G så småningom :)


Ha det fint och njut av stunden!

♥ Kram ♥

10 kommentarer:

Maritha sa...

Hm .........min kommentar igår försvann visst!

Så fina foton du tar Nina!

Ja tänk att det är så viktigt vad djur får för medicin men för människor kan man köpa vad som helst, tillochmed droger på nätet!

Så tråkigt att minnet från yrseln sitter kvar och blir lite jobbigt, hoppas det går över.

Ha en fin dag fina Nina!

Kram Maritha

Anonym sa...

Hej vännen! jag ser at du verkligen "fastnat" på bild ;) Ja du det finns så mycket konstiga symptom som kroppen tar till när den är trött av olika anledningar. hjärnan måste tycka att vi är ganska tröga ibland.
Skönt om Sandra slipper känna av alergin mer, det är ju inte kul med täppta näsor och rinnande ögon.

Men Sune då?!? Han måste ju vara rädd om sig den lilla busen. JA ibland kan man ju undra hur det står till med läkarkåren om veterinärerna är mer noga med djuren. Å andra sidan blir man nog inte veterinär om mn inte älskar djur, läkare behöver ju inte älska människor...

Nej idag svamlar jag visst lite väl mycket..
KRam och ha en bra dag. Halv 8 hos G:ssons det ser vi såklart fram emot!
Lena

Bloggande 4barnsmamma sa...

Tack det samma till er:)!

Annelie L sa...

Låter konstigt att det måste till en veterinär besiktning innan de skriver ut allergi medicin till Sune. Hur tänkte dom kolla det, ska dom sticka honom med diverse insekter och se vad han reagerar på..? Det måste ju finnas någon slags tablett som är ofarlig som tar bort symtomen om de blir stuckna, för det blir dom ju. Zikoria är inte mycket för insekter, hon nöjer sig med att äta spindelväv, det verkar vara som godis för henne.
Men Chester, han jagar allt som flyger och får sig ett stick då och då, men vi har aldrig märkt att han blivit medtagen (en så länge) som tur är.
Stackars Sandra, som har sådana tydliga minnesbilden av hur det var när hon var så yr.
Det måste ha varit väldigt traumatiskt för henne, och ändå skötte hon det så bra, både med yrseln, ambulansen och allt som det medföljde.
Hon är duktig er "lilla" tjej.
Ha en fin dag fotodag, för det antar jag att det blir. Dina bilder är jättefina.
Kram vännen !!

Photo by Maria sa...

Tror att medicinering på djur har med att göra att djur tål så mycket mindre än vad vi gör, att det är farligare att experimentera själv..

Härligt att hon inte haft känningar av allergin på ett tag nu så då hoppas jag att det håller sig borta nu..

Kram Mia

Lottis sa...

Härligt att Sandra har en lugn period, det behöver hon, och ni med för den delen ;) Ja dessa djur, som ibland är dummare än tåget....Ha,ha,ha, de lär sig ju aldrig :)Ja, hoppas på att Sandras allergi vuxit bort, det är ju faktiskt inte omöjligt att de gör det.... Glad jag blir att det blir en till omgång av "halv åtta hos Gustavssons", det var mycket underhållande ;) Ja, fast jag tror att även om vår (föräldrars) trötthet inte alltid beror på mycket intryck, så är ju hjärnan fakstiskt på högvara HELA TIDEN, med allt var planering heter och att konstant ligga steget före..... Känns igen, en hel del ;) Kramisar till di och de dina :)

Mia-Marie sa...

kikar förbi...allergier är inte skoj, varken för människor eller djur hoppas det ordnar sig!

Om man kokar vatten med rosmarin och lite vinäger, låter det svalna och silar det, sen har det i en spray flaska och sprayar lite då och då på kissen och sig själv så slipper man fästingar, myggor och annat i insektsväg =)

Sök på rosmarin avkok så hittar du kanske exakta receptet, vi hade så till hunden en gång i tiden! Helt ofarligt vad jag vet men insekter gillar inte rosmarin!!!

Annika N sa...

Bra att Sandra verkar klara sig utan pollentabletterna. Tur att det ordnade sig med Sune :-) Kram !!! Annika

Roffes blogg sa...

Ja det där med kissarna och åkommor är inte lätt. Våran kisse är allergisk mot sin kattlåda... haha, låter knäppt. Nej hon är allergisk mot när vi häller i ny sant. Och så vägrar dom gå om vi har sånt där annat jox i. Så sand är det som funkar, men häller vi i det när hon är i närheten får hon riktig krupphosta och man kan tro att hon ska dö.
Skönt att det löste sig med Sune alla fall. Och att du känner dig bättre efter resan osv. Kram från Mib som är här och läser då och då men inte alltid skriver. Kram som sagt världens goaste Nina!

Anonym sa...

Hally hally...godmorgon vännen, är det inte dags att gå upp snart ;)
Önskar er en bra dag//Kram