tisdag 2 februari 2010

Vart tar dagarna vägen?

Igår fick jag ett mail från korttids om att allt var bra med Sandra. Så sen dess har vi kunnat slappna av ordentligt, och jag struntade i att ringa skolan, eftersom Sandra var okay. Sen ringde en av lärarna hit, i ett annat ärende, så då passade jag på att be dom höra av sig ifall Sandra verkade trött, som idag. Lite skörare var hon ju, men hade funkat bra igår iaf.

Sen fick jag lite hjälp via mail, så nu har jag tagit bort nåt som hade med kameran att göra och det gjorde ju lite skillnad, men inte särskilt mycket. Det ligger fortfarande en hel massa bilder i Photoshop som jag inte kan radera. Förresten… det är inte minnet i datorn som blir fullt, utan utrymmet i hårddisken har jag fått lära mig nu :) Roligt att lära sig nya saker på äldre dar!

Nog om det där datortjafset, det löser sig så småningom. Ni får helt enkelt klara er utan nya bilder ett tag. Igår var vi ju och handlade och nu kom jag på att jag glömde två grattiskort vid kassan, hm! Strunt samma, två grattiskort är ingen förmögenhet, men trist eftersom jag hittade två så perfekta kort! Särskilt det ena… Ett sånt lär man väl aldrig hitta igen. Nåja! I övrigt gick det iaf bra och vi hittade det vi skulle. Det var väl ungefär vad vi gjorde igår.

Det är konstigt vad dagarna går, trots att man tycker att man inte gör nåt. Men det är väl en massa småpyssel och lite ”bara-vara” och vips är dagen slut. Vi måste ju ”passa på” en hel del när Sandra inte är hemma. Sånt vi inte hinner, eller har svårt att göra när hon är hemma.

För även om både Göran och jag är hemma mycket, så går ju en av oss åt till Sandra hela tiden. Då finns det inte utrymme för annat, vare sig måsten eller roligheter. Hälsa på/ta hem vänner, prata i telefon, boka möten/läkarbesök, gå på möten/läkarbesök, frissan, handla, städa, fixa schemabilder, planera, hitta lösningar (ett jättejobb ibland) promenera, duscha, gå på toa… (nä, ibland finns inte tid för det ens) laga mat, förbereda dagen, vattna blommor, fixa åt katterna, tvätta, byta lakan…

Så egentligen är det ju inte konstigt att våra ”raster” och lediga stunder försvinner. Större saker, som handla, frissa, prommis och sånt, där får vi ju välja. Eftersom vi har en massa småpyssel också, så hinner vi inte promenera samma dag som jag ska till frissan, för sen är ju rasten slut. Och ringa till vänner, det ligger tyvärr väldigt långt ner på listan. För nya dagar innebär nya saker att fixa så våra vänner hinner aldrig klättra upp på vår ”att-göra-lista”

Men det är rasterna det. Alltså dom stunder vi har när Sandra är i skolan eller på fritids. (På fritids är hon när det är lov i skolan, aldrig efter skolans slut, det orkar hon inte, och inte hinner vi heller, för den delen) Så vi har rast mellan 8-14.30 ungefär, när det är skoldagar. Fritidsdagarna är lite kortare.

Det viktigaste vi har att göra på rasterna är att förbereda eftermiddagen och se till att allt är klart innan Sandra kommer, för när hon är hemma måste resten flyta. D.v.s. schema, planering, mellis, mat, medicin, bad/dusch, kvällsrutiner, kläder och planering för nästa morgon. Så eventuell packning av korttidsväska/ridväska/utflyktsväska eller annat som händer vissa dagar.

När allt sånt är klart så har vi lite tid över att göra annat på. Gärna hinna äta också…. Så egentligen är det, som sagt, inte konstigt att dagarna försvinner. Men när vi har korttids, då finns det ju mer tid att hinna på. Då måste man inte bli klar till halv tre! Och DET är skönt! Sen är det skönt att bara göra ingenting! Ibland tar orken helt slut och då orkar jag inte ens ringa en vän.

Ja, och så har vi allt det där som man har skjutit upp på rasterna, och som man inte har hunnit när alla andra måsten är klara… SEN kommer vi till våra tålmodiga vänner. (Tack för att ni finns kvar och orkar vänta) Om det fortfarande finns ork. Och om våra vänner har tid just då… För det är ju inte alltid helg när vi har korttids och det är ju oftast på helgerna som folk är lediga. Om vi har en helg i månaden ledigt så vill det ju till att någon av våra vänner också är lediga just då, och att vi orkar och inte har nåt annat vi vill passa på att göra när vi är lediga en helg.

Ja… det är inte lätt att hinna allt man vill, och så är det ju för dom flesta. Men ibland önskar jag att jag hade ett vanligt 8-5-jobb och att jag faktiskt var ledig sen, efter fem och varje helg och en hel semester… Och att jag fick vara mamma lite!..

Men det är bara ibland! Jag har ju världens bästa jobb och jag är så tacksam över att jag har möjlighet att vara tillsammans så mycket med mitt barn! Även om jag längtar efter friheten så kommer det att bli så tomt, så tomt när Sandra flyttar hemifrån… Tur det är länge dit!

Ha det fint och njut av stunden!

5 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Ja det är mycket du skall hinna med på dina raster.. Blir ju lite annat än oss som är lediga efter jobb även om jag med känner att jag inte riktigt hinner med och då helst vännerna, för de jobbar ju när jag är ledig och tvärtom :-S

Den dagen barnen flyttar kommer det bli tomt men jag hoppas att jag och ni kommer in i ett härligt flyt.. Då blir det ju helt annat att träffa sina barn med.. Men jag vill ha dem hemma ett tag till :-)

Ha en bra dag..

Kram Mia

Annelie sa...

Hej,, ramlade in på din blogg av en slump då jag "sökte" på Personliga assistenter.
Roligt att få läsa om er vardag.. ni har mycké att "stå" i,, men jag återkommer gärna o kikar in igen.

Ha dé bäst och passa på att njuta av era icke "måsten".. // Annelie

Sussi sa...

Ja du den dagen kommer, då våra barn flyger ut.
Men som tur är så kommer dom alltid att vara våra barn, hur gammla dom än är.
Ha en kano dag, kram

Ulla sa...

Hallå vännen!

Jag vet hur det känns när ens barn flyttar hemifrån men när det väl är gjort och det har gått en tid så är det faktiskt skönt och mycket roligare när dom kommer hem och hälsar på och får en bit mat i sig och ev en liten peng i fickan så oroa dig inte för det kommer att gå jättebra för din tjej också och hon har ju en massa goa människor runt sig som hjälper henne med det hon behöver i sin egen lägenhet!

Ser fram emot att få se era kort i från sememstern när du får ordning på datorn!

Ha en lugn och skön ledighet och hämta krafter nu!

Kramisar
Ulla

Maritha sa...

Livet går upp och ner för de flesta och nu för tiden har visst alla tiden inrutad.
Den dagen Sandra flyttar kommer ni att få en stor omställning men som sagt det är länge dit!
Kramizar till dig!
Maritha