måndag 1 februari 2010

Njuta, njuta...

Det gäller att passa på så länge det varar. Sandra fick stora utbrottet när det var dags att åka till korttids igår, så vi kom dit en halvtimme senare än vad vi hade tänkt från början och det var på vippen att vi struntade i det helt. Men vi kom iaf iväg och jag pratade med personalen och sa att det är bättre att dom ringer så vi får hämta hem henne om hon inte orkar, än att hon är kvar och blir sjuk. Så vi får väl se hur länge det går, eller om det vänder. Så klart att hon var trött och skör efter utbrottet, det kan ju hända att det gick över också.

Igår, när det hade blivit tillräckligt med kväll för Sandra, och risken att dom skulle ringa från korttids inte var större än andra korttidsdagar, så tog vi oss ett glas vin och kopplade av. Och än har ingen ringt, så förhoppningsvis mår hon bra och orkar med skolan idag. Jag ska ringa dit sen, och höra hur hon verkar. Är hon trött i skolan så är det bättre att hon åker hem efter skoldagen, än till korttids, och isf åker vi till korttids och hämtar väskan under dagen. Är hon jättetrött får vi väl hämta Sandra i skolan oxå.

Plan B, plan C, plan D, plan E… ;)

Vi tog iaf en prommis när jag hade lämnat Sandra på korttids igår. Men fasligt så kallt det var, trots att det ju egentligen var kanonväder. -10, strålande sol och vindstilla. Som gjort för en härlig vinterpromenad! Men vi är nog inte vana vid kylan än, för vi frös båda två, trots långkalsonger och halsduk. Men nån halvtimma blev det iaf, och ett par foton som får ligga kvar i kameran tills vidare. Med lite tur hinner ni se dom innan det blir vår ;)

Ja, eftersom jag inte vågar föra över bilderna i datorn förrän jag har fått hjälp med att komma tillrätta med minnet… Ledigt utrymme i C: just nu är bara 937 MB, för er som fattar sånt. Det gör ju inte jag, men jag fattar att det inte är särskilt mycket iaf. Kris, skulle jag vilja kalla det!

Jag började pyssla med ett nytt rese-schema häromdagen, med bilder som Sandra behöver när vi är på semester. Det vi har är anpassat för ett schema med kardborrband, men nu har vi fått en hopfällbar ficka med små fack där man stoppar in bilderna i rätt ordning. Så nu håller jag då på att fixa nya bilder, som passar bättre i fickan. Men det vetisjutton om jag vågar fortsätta, för det var när jag höll på med det som varningen kom, att minnet snart är fullt. Nåja, vi ska ju inte ut å resa just nu, så förhoppningsvis ordnar det till sig innan det blir aktuellt.

Efter vår lilla prommis köpte vi med oss pizza hem. Vi äter det väldigt sällan jag gillar det. Framför allt gillar jag att slippa laga mat! Till vinet senare blev det pizza-rester framför tv:n :)

Katterna börjar leka mer nu, även om dom fortfarande är både lugnare och keligare än innan pensionatet. Och Åke ser ut som Åke igen! :) Vi tror att han fick alldeles för lite mat på det där stället. Det är ju så att han är väldigt snäll, Åke, medan Sune är den som tar för sig. Sune var inte alls lika påverkad som Åke så vi tror att maten inte riktigt räckte till honom. Sune är ganska glupsk, och äter fort. Han sväljer lixom maten hel… Medan Åke äter långsamt och tuggar noga. Han hann nog inte få i sig så mycket innan Sune gjort slut på maten... Åke var smalare än innan, och mycket slöare än Sune när vi hämtade dom. Sen åt dom ju väldigt mycket ett par dagar när dom kom hem, och nu är Åke så där rund i ansiktet igen, som han alltid har varit.

Jag hoppas att vi slipper lämna dom där igen. Dom fick troligen varken sällskap eller gos och jag tycker inte att dom ska vara ensamma hela dagarna! Jag har ju inga bevis, men jag känner det bara… Jag förstår ju att dom inte hinner gosa så mycket med alla katterna, men dom borde ge varje katt lite tid varje dag, tycker jag! Hursomhelst mådde inte katterna bra när vi hämtade dom, och det känns inte kul.


Skönt att vara hemma!

Idag blir det troligtvis handling. Om vi inte behöver hämta Sandra, förstås… Ute är det snöstorm så nån promenad är jag inte vidare sugen på.

Hoppas ni får en toppenbra dag!

5 kommentarer:

Tanja, 30+ sa...

Hoppas det gått bra med Sandra. Skönt att katterna mår bra igen. Inget kul ju.. Det finns kanske fler ställen till nästa gång?!

Tanja, 30+ sa...

Hej igen!
Vet inte om min förra kommentar försvann på nåt vis, men jag försöker igen!
Hoppas att det gått bra med Sandra, o härligt att katterna mår bra!
KRAMEN

maritha sa...

men så hemskt att det känns som om katterna inte hade detbar när ni var borta. Tur ni inte var så länge!
Skönt att det fixade sig med Sandra så ni fick lite semester!
Kramizar Maritha

jeannette sa...

Hej vännen
Jag håller med de andra om Sandra skönt för isåfall. Katterna mår bra förstår jag och tänk att du höll på att göra dig av med dem. Som jag sa, dom lugnar ner sig när dom blir äldre, mina katter kan var lite tråkiga ibland dom bara ligger och sover :) Ha en fortsatt bra kväll och massor av kramar till er

Photo by Maria sa...

Skönt att läsa att det gått bra med Sandra..
Gott att ni kunde ta ett glas vin :-)

Njut nu av måndagskvällen..

Kram MIa