torsdag 4 februari 2010

En vilodag

Igår snöade det, och blåste, hela dagen, så det var inte utan att man blev lite orolig när Sandra var ute på vägarna. Hon har ju drygt 4 mil enkel väg till skolan och jag tror nog hon hade fått vara hemma om hon inte hade åkt från korttids på morgonen.


Men det gick ju bra och det är huvudsaken. Fast lite sen var hon ju, och det räknade vi med, så vi hade redan bestämt att skippa medicin och badrutiner som igår. Och när hon kom hem hörde jag direkt på rösten att hon var på gränsen, så det blev en ledig dag idag. Då hinns medicin och bad under förmiddagen i lugn och ro.

Sandra behöver medicin för att magen ska fungera och det är en liten procedur varje dag. Kommer hon hem senare än tre från skolan så blir det stressigt att hinna med både medicin, bad, dusch och middag innan tv-kvällen börjar. Det gäller att alltid ha allting förberett för att hinna nånting överhuvudtaget.

Idag kanske vi rent av hinner ut i snön en sväng på eftermiddagen! Det är ju så sällan vi har tid med nånting utöver det vi måste göra. Det är tur vi är två, för Göran och Sandra hinner ibland ut själva, medan jag förbereder eller fixar mat eller nåt annat inne. Men när både medicin, bad och dusch blir avklarade före lunch så brukar vi ha mer tid på oss att göra annat sen, på eftermiddagen. Kanske hinner t.o.m. jag ut en sväng?!! :)

Jag fick en del akut-hjälp med datorn igår, via telefon, så nu kan jag iaf använda kameran och dom bilder Sandra behöver, tills min vän har tid å kolla närmare. TACKAR Å BOCKAR!!! :) Tror ju att bilderna ligger kvar, eller så är det nåt annat som tar en väldig plats (?) men Photoshop är iaf borta nu, och inga fler nya bilder fastnar i det programmet, och det känns ju bra!

Sen fick Göran en akuttid till frissan och stack iväg typ NU ;) Ja, fast igår då… D.v.s. jag messade och frågade om det fanns nån tid före den han hade nästa vecka, och Ingvi ringde direkt och sa ”Det finns tid nu” så det var bara för Göran att ge sig ut i snöyran. (Tack Ingvi, du är en pärla!!!) Det var toppen för han ska troligtvis jobba en del nästa vecka, så klipptiden han hade då var lite i vägen, lixom.

Ha det nu så bra och glöm inte att skriva en liten kommentar till mig, så blir jag extra go å gla´! :) Det skulle vara kul å veta vilka ni läsare är… Ni som är lite hemliga och bara kikar in lite tyst… En blir ju nyfiken jue!..

12 kommentarer:

Anonym sa...

Är en av dom som bara brukar kika in lite tyst, men visst kan jag berätta vem jag är ;)

Jobbar på en träningsskola med 4 elever som har autism och har så gjort sen i höstas. Det var något helt nytt för mig och hittade din blogg nån dg när jag surfade runt lite...Och nu är jag fast!

Maritha sa...

Här är inga tysta gluttar, jag stormar in varje morgon och kollar. Vet ju på ett ungeför när du skriver!
Vad skönt att hon får en ledig dag det bäddar ju för en lugnare helg skulle jag tro.
Ta nu familjen och gå ut om det nu inte blir allt för yrigt i snön!
Ha en bra dag!
Kram Maritha

Mib sa...

Hej! Jag är nog inte så hemlig även om jag inte alltid kommenterar. Senaste tiden har jag haft lite svårt att hinna med datorn överhuvudtaget, men ibland är jag här! :-)
Tycker det är så himla kul och intressant att läsa om era dagar med Sandra. Stor kram från Mib.
Förresten apråpå Anonyms kommentar här ovan så har jag också jobbat i träningsskola en gång i tiden, eller det var en blandad grundsär och träningsskoleklass som jag var lärare i. Det var verkligen jättekul och gav så himla mycket bra erfarenhet.

Photo by Maria sa...

Skönt för Sandra att ha en vilodag idag..
Ha nu en mysig sådan med bad..

Kram Mia

Annelie sa...

Hej igen.. :o))

Hahaha,, ja nu förstår jag.. jag trodde era två små rödhåriga var ett tvillingpar eller syskon i alla fall.. men det är ju era katter.. *L*
Jaja, så kan det bli.

Hoppas att er dag kommer att bli kanonbra.. ta hand om varandra.
Själv ska jag alldeles strax kila till mitt jobb.. min brukare bor två portar bort från oss.. bra när man har sååå nära tills sitt jobb.

Ha det bäst.. // Kram, Kram Annelie

Tanja, 30+ sa...

Klart jag meddelar att jag kikar in!!

Snö ja... knappt lönt o diskuttera. Det ligger där det ligger..o man får köra lugnt.

Kramen!

Anonym sa...

Jag brukar läsa men är väldigt dålig på att kommentera. Jag har en väninna som har en son som har autism och därför försöker jag läsa och lära mig så mycket som möjligt. Jag tycker väldigt mycket om din blogg, den är så kärleksfullt skriven, och så är jag nästan förälskad i era katter, de är så fina :o)
Varför sitter Sandra i rullstol, har hon fler funktionshinder?
Tack för att du tar dig tiden och skriver din blogg, jag lär mig nästan något nytt varje gång jag läser/Maria

Mona sa...

Jag kikar in lite försynt ibland....... eller med buller o bång......
KRAMAR till er alla 5 i snöyran.
Hoppas ni fick en fin ledig dag

Mib sa...

Ursäkta att jag verkligen är lite ... ja vet inte vad, men jag har missat det helt; sitter Sandra i rullstol?

Britt-Marie sa...

Hej, är väl kanske inte så anonym, eller iaf lite. Vet iallafall att jag fått en underbar cybervän! Kram

Anonym sa...

Hej

Jag vet inte hur jag hamnade på din blogg, men nu är jag också fast. Jag är en 23 årig tjej som snart är färdig lärare och förskollärare. Tycker att det är väldigt intressant att läsa om er och Sandras vardag. Känner att jag kan ha nytta av det du skriver om i mitt möte med olika barn med olika behov.

Mycket beröm för en supertrevlig blogg :D

Anonym sa...

Hej!
Jag heter Maria och har en son som har en språkstörning och utreds för autism och utvecklingsstörning. Jag hittade din blogg hos prins albin som jag oxå följer. Min son är 5 år gammal.