torsdag 11 februari 2010

Vanliga dagar

Sandra kom hem igår, pigg å glad. Så vi hann allt som skulle hinnas. Så skönt att hon är ifatt sig själv igen. Även om hon har fixat allt otroligt bra, och sluppit tröttsjukan, så har hon ju varit skör tills nu. Vi måste komma ihåg att hon inte klarar hur mycket som helst, så vi inte bara fyller på och fyller på, bara för att hon inte blir sjuk.

Samtidigt vill man ju att hon ska utvecklas, så man vill lixom fylla på lagom, så hon fixar det utan att bli sjuk… Den balansgången är inte alltid så enkel. Men nu är hon, som sagt, ifatt igen, och balansgången gick ju bra den här gången, får man säga.

Nu hinner vi njuta av vanlig vardag i drygt en vecka, tills det är lov igen. Men Sandra har ju sitt fritids på loven, och det gör att hon inte spårar ur, utan att våra rutiner fortsätter ganska som vanligt ändå. TUR vi har fritids! Och tur att vi har blivit så förståndiga med åren att vi inser att hon mår bättre av att vara på fritids än att vara ledig… Lite tvärtemot hur jag tänkte förut, kan man säga. Då tyckte man ju att ens barn skulle få vara hemma om man hade möjlighet.

Överhuvudtaget tänkte jag mer trångsynt och ”svart eller vitt” innan Sandra fick sin diagnos. ”Barn mår bäst av…” och ”Alla barn vill…” typ. Jösses, så korkat! Så många färger och nyanser i livet man inte såg på den tiden :)

Nåja, det blev visst ett sidospår… Göran kom iaf hem redan vid femtiden igår och ordningen är nu återställd i familjen igen. Det är skönt att vara ensam ibland, men skönast att ha alla hemma.

Boken ”Sandra på semester i Marbella” blev klar igår och hon blev så glad över den att hon ville ta med den till skolan som idag, så den är nu nerpackad i ryggan tillsammans med ett USB-minne, där jag laddade ner samma bilder som jag använde i boken. Sen ska dom ju göra en film i skolan, som handlar om Sandras resa. Skoj!


Till ”Livet med autism” vill jag säga, tack för din fina kommentar! Man orkar mycket när man mår bra. Det har inte alltid varit så för mig heller. Din ork återvänder när du får medvind igen. Ta hand om dig!

Var rädda om varandra, alla goa läsare!

7 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Skönt att det funkat så himla bra med Sandra under och efter resan och ingen tröttsjuka..

Ha nu en bra torsdag..

Kram Mia

Okki sa...

Vilken fin bok!

Kram Okki

A home far away sa...

Tack snälla för grattis hälsningen gällande min graviditet!

Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapore

Anonym sa...

hej nina så bra att sandra är ok, Jag tycker de är intresant läsa om ert liv i"i stort o smått" se en annan del av hur folk har de som har de lite annorlunda, jag beundrar er men ni har livs kvalite hur som helst de tycker jag, de var bara lite tankar i de hela. kramen annelie b

Sussi sa...

Fullt ös som vanligt, vilken underbar mamma Sandra har.
Ha det gott!
Kim mår ok, kolla svaret i min blogg på din kommentar, har varit dålig på att skriva kommenatrer i din blogg på sista tiden, ska bättre mig.
Sussi

Maritha sa...

Vad mycket fint du gör som är bra för Sandra och i skolan får hon också göra mycket bra.

Skönt att det funkar så bra för er!
Kram Maritha

Camilla & CH sa...

Åh tack snälla för din kommentar... Blev faktiskt så inspirerad av era fina böcker så nu har jag beställt hem en ny skrivare och en laminatmaskin. Kul!!! Nu ska det bli bilder och scheman och kanske en bok här med. Kram Liv