söndag 31 januari 2010

Nu tar vi lite helg :)

Sandra sov rekordlänge igår, till närmare halv nio!!! Fast hon behövde det säkert, så hon fick sova tills hon vaknade av sig själv. Dagen blev i stort sett bra sen, men lite skör var hon mellan varven, och somnade sent gjorde hon ju förstås sen. Men hon vaknade tidigare än jag hade tänkt väcka henne idag och själv sov jag längre än jag hade tänkt, så den där sköna egna morronstunden blev det inget av med.

Eftersom jag alltid skriver min blogg i word så hinner jag ju oftast skriva ändå. Jag sitter ju sällan vid datorn långa stunder i taget utan skriver lite då och då när jag har lust och tid. Sen passar det ju Sandra perfekt att jag sitter här på lite avstånd ibland, men kan gå ifrån precis när det behövs.

Nu är iaf frukosten avklarad och Sandra lyssnar på musik i sitt rum en stund tills det är dags att sätta på timstocken och åka till korttids. Vid halvnio sisådär, blir lagom.

Ja, sen är vi lediga till onsdag vid tretiden, då hon kommer hem med skoltaxin. Vi har inga planer och det känns skönt. Lite handling och småfix blir det ju förstås, men annars ska vi bara njuta av friheten och inga rutiner eller tider att hålla reda på. Kanske hinner vi rent av ta en prommis eller två! Vi har ju knappt varit ute sen jullovet började!

Medan jag satt och väntade på att Sandra skulle vakna, igår morse, så passade jag på att framkalla lite foton, ända från november… Man framkallar ju inte lika mycket nuförtiden, utan dom flesta korten finns i datorn (eller i en extern hårddisk, rättare sagt) men jag gillar att klistra in dom finaste i pärmar och det kommer jag nog att fortsätta med.

Förresten, minnet i datorn är nästan slut och igår kom det upp en varning. *suckar* Det är kameran, det är jag säker på! Eller, det är jag väl inte, eftersom jag inte kan sånt här med datorer och sånt. Jag har frågat flera och får inte riktigt medhåll, men det måste vara kameran i alla fall! Det är nämligen så att alla bilder som är tagna, och det är många, ligger kvar i PhotoShop-programmet och går inte att radera om jag inte köper det programmet, liksom. Hm! Och jag behöver det inte så jag vill inte köpa det bara för att man blir tvingad! *ogillar*

Nu känner vi ju en som fattar vad jag menar, och han har lovat att hjälpa mig, men vi ses inte så ofta eftersom vi inte bor grannar, precis. Han kan iaf datorer ordentligt!

Jag tar ju mängder med foton till Sandra som bara behövs ”här och nu” och dom raderar jag ju sen. Alla bilder jag vill spara ligger på den externa hårddisken och bara några få bilder som jag t.ex. ska ha i bloggen, eller till Sandra, och sen slänga, ligger i datorn. Det rör sig kanske om ett tiotal bilder bara. Så det finns liksom inget annat som kan ta upp en hel hårddisk i datorn än dom där bilderna som ligger kvar i PhotoShop och som inte går att radera. Gggghaaaaahh!!!! Det är ju hur många som helst! Och jag vet att dom ligger där, för jag kan se dom varje gång jag laddar in nya bilder. Så klart att dom måste ta plats!

Nu funkar ju kameran utan att den installeras, men det visste jag inte när jag köpte den, jag gjorde ju bara som det stod… Stolt att jag fixade det själv, men det hade nog varit smartare att fråga nån kunnig. Nu kan man säkert avinstallera kameran och ändå använda den, men sjutton att jag vågar det! Vi klarar oss inte utan foton, nämligen! Sandra behöver det nästan varje dag… Men det är klart, det funkar snart inte iaf, så vad har jag att förlora?..

Nåja, det ordnar sig vad det lider. Nu ska jag fixa till mig lite och ta fram Sandras kläder och väskor här. Ha en skön söndag alla goa läsare!

2 kommentarer:

agneta f sa...

God morgon Nina! Du behövde säkert den där "extrasömnen" som du fick! Vad duktig du är med datorn, en eloge till dig! Jag har inte lätt att hänga med allt nytt, i mitt "minne" får det inget mer plats tydligen! Kanske behöver jag "radera" lite för att få plats med mer (i hjärnan menar jag)! Ha nu en skön ledighet och hoppas ni har lite varmare än här (-21 grader)! Hälsa Sandra och kram på er/Agneta

Annelie L sa...

Hejsan,
Om du inte kan radera det gamla som tar plats och inte vill köpa programmet som behövs å är ju ett alternativ att uppgradera minnet, eller?? Det låter som det skulle vara bra, men jag vet så lite om datorer, däremot har jag ju en svärson som är datornörd och kan allt som är värt att vetas.
Hoppas du hittar en lösning på problemet i vilket fall som helst.
Kram till er, och njut av ledigheten.
Annelie