tisdag 5 januari 2010

Resfeber???

Handlingen igår gick smidigt och jag hittade både byxor till mig och två tröjor å två nattlinnen till Sandra :) Lilla damen var nöjd mest hela tiden och gillade bilutflykten. När vi kom hem ville hon vara ifred och pussla lite, så hon blev väl lite trött, gissar jag. Men så bra att hon väljer att ta det lite extra lugnt då! Lite gnälligt var det, men inga utbrott.

Det går ju att ”akuthandla” det nödvändigaste på kort tid så här, men jag längtar efter en egen dag på stan. Bara gå och strosa för mig själv och inte ha några tider att passa. Med en massa pengar att handla för helst ;) Å så fika å titta på folk å bara vara. Det är grejor det! Nån gång kanske det blir min tur :)

Idag åker Göran och handlar lite färskvaror som behöver fyllas på efter helgerna. Mat har vi i frysen så det räcker ett tag till så det blir inget mer sånt handlat innan resan. Det är ju onödigt att samla på sig en massa mat som blir förstört om frysen pajar. Den går på övertid, nämligen…

Sen tar han vägen förbi banken också, och beställer Euro, för det är skönast att ha lite med sig hemifrån så vi slipper jaga bankomat det första vi gör när vi kommer fram. Det finns en bankomat på flygplatsen, men det är inte alltid den är hel. Vi råkade ut för det en gång och då blev det lite strul eftersom vi har taxi beställd, som ska betalas.

Varken Göran eller jag är vidare bra på engelska, men det löste sig ändå för chauffören ringde bara upp kontoret och där förstår dom svengelska ;) Ja, ibland är nån där som kan svenska t.o.m. Iaf så löste vi det med att vi skulle betala på kontoret dagen efter, då vi hunnit ta ut pengar. Så enklast är alltså att fixa pengar redan hemma. Iaf om man vill betala kontant, och det vill vi.

Vi hade sparade pengar till både resan och fickpengar och det känns bra så här efter jul, glasögon och ny tv… Annars var det meningen att fickpengarna skulle tas från lönen. Skönt att slippa det, faktiskt :)

Lite svar på några frågor jag fick efter förra inlägget då:

Jadå, Tanja, vi gör plats åt dig i resväskan! Vi har betalt för extra vikt så det är lugnt!
Och Tanja nr två ;) Vi åker inte förrän i mitten av januari, så det är ett tag kvar.
Mona, jag hinner fylla år innan vi åker.

Packar gör vi när Sandra är i skolan nån dag innan resan. Vi berättar för henne så sent som möjligt och kan inte packa för tidigt. Helst vill vi inte berätta något förrän samma morgon, men nu ska ju katterna lämnas dagen innan och då lär hon ju undra.

Jag har funderat fram och tillbaks på om jag ska ta datorn med mig. Vi har ju bredband i lägenheten och det vore kul att blogga lite. Jag tror jag kommer sakna den, men jag bestämde mig tillslut för att lämna den hemma. Vi har nog ändå att hålla reda på och vi vill ha så lite handbagage som möjligt. Det finns ju dator på kontoret, så jag kanske hör av mig ändå :)

En midjeväska och en ryggsäck måste vi ju ha, och det räcker när vi ska genom säkerhetskontrollen. Då är det så rörigt och Sandra brukar alltid få ett utbrott där. Vi brukar ha jämt å göra att inte tappa bort nåt på rullbandet, lugna Sandra och försöka le mot förskräckta medresenärer…

Varje gång vi reser och jag har midjeväska så vill Sandra också ha det, vilket hon hittills har fått. Men i år ska vi säga nej till det från början, för det är en av anledningarna till utbrott i säkerhetskontrollen. Då måste man ju lägga alla väskor på bandet och då blir Sandra arg. Så i år tänkte vi undvika det momentet. Det är stor risk för ett utbrott när vi säger nej, men då är vi ju iaf hemma.

Nåja, det är ju ett tag kvar innan vi åker, jag vet inte varför jag började ”prata” om det redan nu?... Kanske oroar det lite mer än jag orkar tänka på?... Men blir Sandra frisk och sitt glada jag igen så ska det nog gå bra det där! :)

Här har vi tagit sovmorgon sen nätterna blev lugna. Sandra har sovit till halv nio! Vi får väl se hur det blir idag, för den här natten har varit väldigt lugn. Jag har inte behövt gå upp alls! En gång vaknade jag till av att hon hostade lite, men det var allt.

Det har inte blivit några foton tagna här på länge nu, så inläggen blir lite tråkiga. Jag har inte ens några fina utfyllnadsbilder att ta till. Men håll er till tåls, snart är livet normalt här igen och då ska jag försöka göra inläggen lite roligare. Ni väntar väl va?! :)

5 kommentarer:

Ingvi sa...

Hej! Det var tråkigt att Sandra varit sjuk. Men ni är helt underbara föräldrar som orkar igenom alla motgångar.Hoppas att vi syns på fredag då vi ska fixa till er i håret. Ha en bra dag och sköt om er.
Varma kramar
Ingvi

Photo by Maria sa...

Det är ju inte alls länge till ni reser så självklart måste du ju börja tänka på det reda nu :-) och jag gillar att läsa om hur duktiga ni är på att ordna och fixa det bästa för Sandra..

Kram Mia

Britt-Marie sa...

Ja tänk vad härligt en heldag med massa pengar på fickan utan barn skulle vara...drömma får man alltid ;)
Så härligt att ni snart ska åka iväg, allt löser sig med packning odyl ska du se. Min största oro när vi rest är att någon ska bli sjuk innan vilket bara hänt, tack och lov, hänt en gång och det var när minstingen fick vattkopper. Baddade som en tok på dem för att de skulle torka ut och se de hann det så allt löser sig!!
Ni är så bra på att tänka på allt och organisera så det kommer bli jättebra!! Kram

Maritha sa...

Klart jag väntar och jag hann bli glad och mindre glad och så glad igen att du skulle använda en dator på resan och höra av dig!
Kommer att bli lite tomt när du är bortrest men jag hoppas verkligen ni får en härlig resa. Det är ju inte länge och jag hade nog börjat packa lite redan.

Kramizar Maritha

Mamma Tanja sa...

Blir så imponerad över hur praktisk du tänker, men så har du några års erfarenhet också. nu för tiden kan man ta ut euro på bankomaten på arlanda ( och ibland även på andra automater). Vi kunde ta ut USdollar där. Mycket praktiskt. Jag börjar smått längta till vår minisemester i mars med sonen, när han fyller 20. Lutar åt Rom.
Ha det så Gott!