lördag 30 januari 2010

Man kan bara bli glad!

Alltså det är helt otroligt! Sandra är en solstråle! Pigg och glad! Inte minsta spår av nån tröttsam resa hos henne! Fantastiskt! Bara lite småirriterad lät hon igår när hon sa att hon ville ha mer semester :) Ja, vem vill inte det…

Fast jag vet ju att Sandra trivs allra bäst hemma med skola och rutiner, även om hon älskar att resa också. Första morgonen i Marbella öppnade jag hennes dörr när hon fortfarande sov. Efter ett tag ser jag henne komma upp själv!!!! Det har ALDRIG hänt (jo, när hon inte ville sova mittinatten när hon var yngre, men jag menar när det är dags att gå upp). Det är jättestort och jag blev alldeles lycklig!

Hon tassade in i badrummet av sig själv!!! Gick på toa utan att jag först måste säga att hon skulle… Ni som kan en del om autism, och ni som känner Sandra, förstår hur stort det är, det där med egna initiativ och att liksom göra saker utan att bli ”igångsatt” först.

Sen kom hon ut och satte sig vid frukostbordet som en riktig solstråle. I vanliga fall är hon jätteskör på morgnarna och måste vara ifred om hon ska få i sig nåt, men nu satt hon och jag där och åt frukost tillsammans! (Göran hade inte vaknat än) Då säger hon ”Jag har längtat hit” :)


Jaha, tillbaks till verkligheten då. Igår hade det gått bra för Sandra i skolan och ridningen hade fungerat toppen. Sandra var go och glad när hon kom hem men vi skippade medicin och bad ändå, för att få en lugn em.

Medan Sandra var i skolan passade vi på att få lite gjort här hemma, som vanligt. Göran skottade snö och har man en tomt som i stort sett består av en väg mellan gatan och garaget (som ligger i andra änden av tomten…) så blir det en hel del att skotta. Han tog undan snön från altanen också, för det blir sån påfrestning annars när det blir töväder.


När han var klar med skottandet, sågade han upp lite ved och sen dammsög han! Så jag kunde sitta här i lugn och ro och läsa bloggar hela dan!... Närå, skoja bara. Jag pysslade med lite annat också. Bl.a. fixade jag korttidsväskan så den är klar till imorgon. Inget tungt jobb, men det tar sin tid att få ordning på allt som ska med.

Sen var det meningen att jag skulle hjälpa till att skotta snö, fast Göran var redan klar med både det och veden, när jag var klar med mitt. Då satte han igång med dammsugningen och jag protesterade ju inte… Sune är livrädd för dammsugaren så enklast är att stänga in katterna undertiden. Han flyger gärna upp i fönstren annars och river ner allt han kommer åt.

Idag har vi inga större planer, mer än det vanliga på lördagar. Fast det blir medicin och dusch redan på morgonen och det innebär lite mer tid på em, så vi hinner nog ut en sväng i snön, skulle jag tro. Man vill ju passa på att ha lite skoj nu när vi har fått en riktig vinter. Det är minsann inte ofta vi har snö som ligger kvar här. Jag gillar det! Missförstå mig inte, jag gillar vår och sommar bäst, men när vintern är vinter, då är den okay, lixom.


Ha en skön helg!

5 kommentarer:

Maritha sa...

Vad härligt att Sandra gör sådant som du inte är van att hon gör. Måste vara underbart att det sker såna framsteg. Alla gånger hon inte blir tröttsjuk måste också vara underbart för er.

Förstår att du är glad över vintern när ni inte är van att ha det varje år, men nu är jag less men det är den stränga kylan jag är trött på snön tycker jag också om.

Ha en fin dag vännen!
Kram Maritha

Mona sa...

Jag är så glad!!!!!!!!!!!!!!KRAM

Mib sa...

Hej! Vad kul att läsa om så mycket positivt. Stor jättekram från Mib.

Eva sa...

Åh, så glad jag blir när jag din blogg. Jag blir alldeles varm i hjärtat. Vilka stora framsteg Sandra gör, o i snabb takt. Måste vara helt underbart för er föräldrar. Nu hoppas jag att det blir många resor till Marbella.
Kram Eva

Photo by Maria sa...

Det är så härligt att läsa om Sandras framsteg och jag förstår att ni är glada när det kommer spontana saker.. :-)

Hoppas ni har hunnit ut och busa i snön nu och att ni har en riktigt mysig lördagskväll..

Kram Mia