torsdag 28 januari 2010

Skoldag!

Äntligen vardag igen! Så himlans skönt! Fast vi har ju haft en skön ledighet också, förstås. Nu hoppas vi mest att Sandra orkar och slipper bli för trött. Inatt ramlade hon ur sängen och sen ville hon inte sova mer. Tror inte hon gjorde illa sig, men hon blev ju rädd och undrade vad som hände och varför. Sen ville hon inte lägga sig i den dumma sängen mer.

Men det löste sig tillslut, även om det tog sin tid. Jag somnade före damen, vid tolvtiden, så jag vet inte hur mycket sömn hon har fått. Lite skör imorse men vi får väl se hur hon är när hon kommer hem i em.

Göran är iväg på lite ärenden och jag njuter av den första egna tiden på bra länge. Har visserligen inte känt så stor saknad av egen tid, men skönt är det ändå att få rå sig själv lite ibland. Jag ska snart krypa ner i ett varmt bad och bara koppla av :)

Skrev ju om shopping igår och jag måste berätta om den underbara affär som vi alltid handlar i när vi är i Marbella. Den är enorm och jag bara älskar att gå där och titta på allt. T.o.m. tråkig mathandling är kul i den affären. Där finns precis allt! Eller, kanske inte precis allt, men nästan ;)

Vi landade ju en söndag och då är affärerna stängda. Som tur var hade vi med oss bröd och burkravioli. Inte det godaste, men vi blev iaf mätta. Sen hittade Göran en jourbutik så han kunde köpa lite färskvaror så vi hade till frukosten dagen efter.

På måndagen var ju det stora varuhuset öppet igen och vi kunde handla lite mer ordentligt. Det är flera våningar så det finns olika avdelningar. Elektronik, inredning, kläder, sport, leksaker, babyartiklar, musik, vitvaror, skor, väskor... T.o.m. brudklänningar!

Utanför själva matavdelningen finns smink och parfym i olika montrar, en för varje märke och med en strikt klädd tjej med dammvippa i handen vid varje monter... Där finns även mer skor, väskor, smycken, film, musik, post och apotek. Allt känns väldigt exklusivt. Inne på matavdelningen finns det också en hel del av det mesta och där är det lite billigare än utanför och urvalet är stort. Det finns fler diskmaskiner att välja på där än på onoff här hemma! Och datorer, mobiler, resväskor, fotbollar… Ja, ni fattar ;)

Här är vi iaf på väg till rätt våning för att handla mat och sånt.


Och här har vi fisk- och skaldjursdisken.


Och kött…


Det finns både kyldiskar och manuella diskar och hur mycket som helst att välja på. Även frukt&grönt, bröd och kondis har manuella diskar. Det finns personal överallt och är en väldig ordning på allting. Jag har aldrig sett nåt med utgånget datum där.

En liten, liten del av vinavdelningen fick plats på foto ;)


Göran pressar in allt i den lilla, lilla bilen.


Det gick när han fällde halva baksätet :) Vi sa att vi ska beställa en större bil nästa gång. Vi har ju rullstolen också, så den här är lite i minsta laget.


Det var det om det. Jag älskar iaf det varuhuset! Synd att man måste tänka på bagage-vikten när man flyger…….

På tal om att flyga… Fasligt så flygrädd jag har blivit! Jag vet att det blir värre ju mer jag tänker på det, men jag kan inte hjälpa det. Försöker iaf att inte oroa mig innan och på hemvägen gick det bra. Ända tills vi satt på planet och det inte fanns nån återvändo. Då tänkte jag bara ”Om jag överlever det här ska jag aldrig utsätta mig för det igen” Men så älskar jag ju att resa (när det funkar med Sandra) så då måste man ju stå ut, lixom.

Ju bättre Sandra funkar desto mer tid har jag att bli flygrädd på. Men hellre flygrädd då, faktiskt! Sandra var jätteduktig! Och så nyfiken som hon inte riktigt har varit förut. Hon tittade gärna ut och tyckte det var spännande.

Vi såg en hel del plan som flög lite kors och tvärs, det är en väldig trafik där uppe! Tänker man på det så inser man att det händer väldigt lite olyckor. Men då börjar jag ju istället fundera på om det är högertrafik eller om det är olika höjdregler i olika riktningar… För det var några plan som korsade oss precis under. Hujedamej!!!!!

Men jag krockar hellre än störtar! För om man störtar tar det ju evigheter innan det är över. Så rädd man skulle hinna bli… Gladast var jag iaf över att ovädret väntade tills vi hunnit landa!

På vägen hem blev Sandra lite orolig och började prata om sin knapp i byxorna, så vi förstod att hon behövde gå på toa. Åååneeejj!!! På planet bland allt folk och trängsel… Jaja, tänkte jag. Det var ju 2,5 tim. kvar innan landning så det var bara att bita ihop och ta det lugnt.

Visserligen blev det ju lite skrik och oro, men ingen blev irriterad! INGEN! (Har nog aldrig hänt…) Flera log istället och ni må tro att det kändes skönt! Och för mig var det inte särskilt mycket skrik, jag vet ju hur jobbigt det är för Sandra och jag vet ju varför hon skriker och hur mycket hon kan skrika. Så jag tyckte bara att hon var jätteduktig!

För även om vi väntade tills det inte var någon kö på toan så var det ju trångt och folk som rörde sig och tax-free-vagnen som var på G precis utanför toan. Hur trångt som helst och ändå fixade hon det så bra!

På väg tillbaks till sittplatsen skrek hon ”Folk tycker jag är dum” men då sa jag bara att det tyckte ingen, dom tycker säkert att du var duktig som klarade att gå på toa. Sen var alla nöjda och glada :)

Må så gott i snön!

6 kommentarer:

agneta f sa...

Välkomna hem igen! Vad duktig Sandra har varit, jag blir helt imponerad! Det gäller tydligen att inte ta ut "bekymren" i förväg, för de kanske inte kommer! Men det är förstås lättare sagt än gjort!
Vilken spännande affär det var där, förstår att du tyckte om den. Det skulle jag också ha gjort! Ha nu en skön "egen tid" och njut av tillvaron! Kram och tack från Agneta

Mona sa...

Så fantastiskt duktig hon har blivit Sandra. Så härligt att läsa att det hat gått så bra.
Tänk vilken tur hon har, som har er som föräldrar som har orkat och orkat och orkat.
Ni är bara så BÄST!!!!!
Hoppas du får en skön stund idag, KRAM

Anonym sa...

Härligt att det fungerade så bra och Ni fick en trevlig resa. Skönt för Er alla att Sandra börjar bli större och fixar så mycket mer än bara för 2 år sedan. Jag förstår att "resan" till idag inte har varit lätt, men Ni är toppen föräldrar.
Skönt för dig att kunna koppla upp dig varje dag nu, du får ju abstinens annars:-)
Kram Marie(-Emilly på FB)

Photo by Maria sa...

Jag blir så glad av att läsa att det gick så bra.. Duktiga Sandra!!

Måste ha varit kallt att hoppa ur flyget på svensk mark, för vädret är ju inte det bästa här hemma, iaf inte ur min synvinkel.. Lite värme nu hade inte skadat men så klart lite tidigt för värme så klart..

Ha nu en bra fortsatt dag..

Kram Mia

Patricia sa...

Blir så glad när jag läser hur bra det gått för Sandra, hur hon har utvecklats och fixar saker på ett helt annat sätt än tidigare...så skönt!!!

Och att ingen blev "irriterad" på planet förstår jag är skönt, förståelse är sjutton så mycket trevligare... =)

Kram kram

Daniel sa...

å såå härligt med så sånt stort urval av fisk, kött etc.. jag skulle va i paradiset!!!