onsdag 13 januari 2010

Lite ledigt

Imorse hann jag inte skriva nåt, men nu så! Göran ser på trav å Sandra sitter i sängen och leker en stund innan det är sovtid och jag går mellan Sandra och datorn ;) Hoppas hon somnar lite tidigare idag, så hon orkar med morgondagen. Jag är också rätt trött så det blir sängen tidigt för mig med.

Ja, det var ju en trött tjej som kom hem efter första skoldagen igår, så vi bestämde oss genast för en ledig dag idag. Och det behövde hon ju, kan man säga. Vi får väl se hur resten av veckan blir men vi räknar med skola imorrn iaf. Det är bättre att hon är ledig när hon är lite trött än att vi kör på och riskerar tröttsjuka. Vi vill ju gärna att hon är pigg till helgen sen…

Jag längtar faktiskt. Inte till själva resan, men till vi är där. Synd att det blev lite kortare än vi är vana bara. Vi brukar alltid säga det när det är dags att åka hem, att vi skulle behöva en vecka till. Så i år kommer det att kännas väldigt kort. Vi får väl njuta extra intensivt istället! :)

Vi har iaf folk som ser efter huset åt oss när vi är borta, det känns bra. Ja, sen har vi ju larm med extra bevakning och folk hemma på gatan hela tiden, så om nån vill göra inbrott är det nog smartare att välja ett annat hus. Förut var det två lägenheter i det här huset och då bodde svärfar på övervåningen. Då stod det ju aldrig tomt här och vi behövde inte bry oss så mycket. Men nu har vi ordnat det på annat sätt.

Nåja, det löser sig. Imorrn står det, som sagt, skola på schemat och Sandra längtar. Hon tycker det är lite trist hemma nu, särskilt när hon är lite trött och behöver ta det lugnt.

Idag har vi pusslat en hel del och jag har fått ihop hela julklappspusslet :) Plötsligt, efter pusslandet, började Sandra stortjuta. Alldeles förtvivlad försökte hon förklara vad som var fel, men att stortjuta och prata samtidigt är inte så lätt. Framförallt är det inte lätt att höra vad hon säger… ”IIIUUOOOIIEEEHHHAAAHAAHEEJJOOUUUEEE” Ja, på ett ungefär då… Sen rusade hon tjutande upp i sitt rum och stängde dörren om sig.

Det var ju bara att gå efter. Jag måste ju ta reda på vad som hände. Göran satt och räknade bokföringen till hans firma och såg ut som ett frågetecken. Genast när jag kom in i Sandras rum började hon förklara igen ”IIIUUOOOIIEEE…….”

Jag sa att hon fick gråta färdigt först och prata sen… *andas-andas* Men hon lugnade sig faktiskt ganska bra och kunde sen förklara att hon ju faktiskt ville låna miniräknaren som Göran hade! Så det så! Ja, lilla gumman, livet är inte lätt alla gånger!

Eftersom Göran höll på och räknade, och Sandra inte kan vänta (särskilt inte när hon är trött) så fick hon låna min istället, och blev nöjd direkt. ”Jag orkar skolan imorgon” sa hon och kände väl på sig varför hon hade blivit arg så lätt…

Klipperioden hon hade innan jul verkar ha gått över för den här gången. Tur det eftersom katalogerna var så gott som slut. Tack till er som sparat kataloger till oss sen jag skrev om det! Vi hämtar så fort vi hinner och kan. Just nu är det ingen panik, men ligger inte katalogerna i vägen hos er så får ni gärna spara dom tills vi kan komma. Jättesnällt att tänka på Sandra! *glad*

Det kom en Ellos-katalog för en tid sen och den har vi sparat och ska ta med oss, tänkte vi. För en klipperiod kan mycket väl komma på semestern och då är det inte så lätt att hitta kataloger.

Det var faktiskt i Marbella som Sandra lärde sig klippa med en vanlig sax, för rätt många år sen nu. Vi hade inte med oss hennes sax (en sån där som fjädrar tillbaks av sig själv) för det hade inte behövts tidigare. Men så ville hon klippa och vi letade upp en massa gamla tidningar och reklamblad som fick duga. Och kökssaxen som låg i lägenheten. Men den saxen hade verkligen gjort sitt! Den gick knappt att klippa med alls. Och den saxen lärde sig Sandra med! Otroligt! Och fixade hon den så fixade hon vilken sax som helst sen.

Vi köpte förstås en ny sax så fort vi hann till affären, och bytte ut den gamla och efter det klippte Sandra varje dag, och hon klarade det galant. Kul! Men sen dess har vi alltid packat ner en sax i resväskan när vi ska ut å resa.

Ojdå, nu börjar det visst bli lite långt här.. Dags att avsluta då, innan ni tröttnar på mitt svammel!

Igår fick jag, förresten, en kommentar, från Favvoanne. Jag hittar inte tillbaks till din blogg, så om du läser det här kan du väl skriva din bloggadress i en kommentar?.. Tack :)

Ha det nu så bra alla bloggare å läsare! Jag ska försöka hinna hit lite till innan vi åker. Beror lite på hur långt vi hinner och hur Sandra mår. Tur vi packade det mesta igår!

2 kommentarer:

Maritha sa...

Vad härligt det ska bli med resa men vad jag kommer att sakna dig på morgnaran Nina!

Kul att hon själv kunde säga att hon orkar skolan det är väl ett bevis om något att hon trivs där!

Ha en bra dag vännen!
Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Skönt för Sandra att få en hemma dag när hon var så trött..
En resa till lite varmare breddgrader hade ju inte varit fel..

Ha nu en bra sovnatt och en härlig fredag..

Kram Mia