måndag 11 januari 2010

Sista lovdagen

Vi fick ett pussel av några mycket goda vänner i julklapp.


Undrar om dom är oroliga att vi är sysslolösa? Haha!

Jag hann typ ta ut alla bitar och vända dom rätt på bordet innan det var dags att plocka undan. Men så kom jag på att lägga en duk över (så inte katterna roar sig, menar jag) och vips så kan det ligga framme tills det är klart, hur lång tid det än tar! :) Annars hade det nog inte åkt fram igen förrän vid pensionen, eller nåt…

Nu är det inte jättemånga bitar, men tillräckligt för att inte hinna lägga klart det i ett svep, liksom. Kul var det iaf och nu längtar jag till Sandra vaknar och är klar, så vi kan fortsätta pussla :) Hon vill ju gärna att vi ska pussla tillsammans, men varsitt pussel, så det var ju skoj att lägga ett vuxenpussel själv medan hon lägger sina.Sandras hosta var bättre igår och inatt tror jag hon har sovit bra. Ja, hon brukar ju vakna på nätterna, men jag har inte hört nån hosta. Göran mådde lite bättre igår så förhoppningsvis vänder det hos honom med nu.

Själv vaknade jag tre av halsen, både igår och idag. Inte kul, men det ska väl ge sig på mig med, vad det lider. Jag var en sån där ”halsfluss-unge” när jag var liten och skulle ta bort halsmandlarna, men precis då blev det bättre så jag slapp det. Som vuxen har jag bara haft halsfluss några få gånger, men brukar inte ha ont i halsen utan halsfluss heller... Fast halsfluss är det ju inte nu iaf, och jag hoppas jag slipper penicillin.

Nåja, det blir som det blir. Idag är iaf sista dagen på jullovet och det känns skönt! Hoppas Sandra orkar till skolan den här veckan, för vi behöver lite rast innan resan. Både för att hämta andan lite och för att hinna fixa. Det ska ju handlas lite, och packas, och det är sånt som är svårt att hinna med när Sandra är hemma. För att inte tala om städning… Man kommer efter en hel massa när Sandra har varit hemma ett tag.

Men vad långt lovet känns när jag tänker tillbaks. Som det var evigheter sen det var julafton. Undrar om det beror på att vi inte har gjort nåt utan bara varit sjuka?.. Jag har knappt varit utanför dörren ju! Idag ska jag iaf väcka Sandra klockan sju och hoppas att hon somnar lite tidigare ikväll, för imorrn är det dags att gå upp klockan sex igen. Det skulle inte oroa mig ett dugg om inte Sandra var så himla känslig för trötthet. Risken är stor att hon inte orkar skolan hela veckan. Vi får hoppas hon slipper bli tröttsjuk iaf.

Ja här händer det ju inte så mycket av intresse så roligare blev det inte. Ni får ha det så bra, ni som trots allt kommer hit och läser om vår vardag!

7 kommentarer:

Maritha sa...

Nu är detju så Nina att ditt liv och du är intressant annars skulle vi inte läsa din blogg!
Hoppas Sandra är pigg i veckan så ni får rast för att göra allt annat ni ska hinna!
Krya nu påer och ha det bra!
Kram Maritha

Mona sa...

Pussla är ju kul, bara jag slipper göra det. Diskar hellre!!!! eller stryker.
Som Maritha skriver, visst är du och ditt liv intressant, varje dag, vad du än vill dela med dej om! För du skriver med så mycket känsla, omsorg och engagemang. Går inte att läsa din blogg utan att känna något.
Ha en fin dag, KRAM Mona

Annelie L sa...

Din vardag är alltid intressant att läsa om Nina.
Jag var också ett halsfluss barn som liten, så mina mandlar tog dom innan jag började skolan. Kan inte påstå att jag saknar dom.
Ha en fin pussel måndag.
Kramar

agneta f sa...

Det är ju jättekul att pussla, men jag har bara barnpussel här hemma. Kanske det är dax för ett vuxenpussel. Ha en bra dag och hoppas att allt "flyter på"! Kram Agneta

Sussi sa...

Oj vad skoj minns då vi pusslade, jag köpte en stor plast duk så att man bara kunde lägga över kanten och ta fram det lätt igen.
När ska ni få må helt bra?
Det är nog skönt när ni väl får komma iväg då kanske allt lugnar ner sig.
Ska jobba på eftermiddagen idag, hade en släng av han du vet fanskapet under natten, men nu känns det bättre.
ha det gott
kramar

Photo by Maria sa...

Pussla är så kul.. Det har jag inte gjort på flera år.. Har ingenstans att lägga det heller så det blir som du sa att man inte blir färdig att ta fram det igen.. Får sysselsätta mig med pussel när vi har ngt tomt rum sen när barnen börjat flytta hemifrån..

Njut av dagen..

Kram Mia

Tanja, 30+ sa...

Hej vännen!
Pussla är rogivande tycker jag..men bara om man har "ro" runt omkring, o så är kanske inte fallet i ditt fall? ;-)

Det finns en duk, som man pusslar på, o sen "rullar ihop" när man inte orkar mer för dagen, o sen tar fram igen o bara rullar ut.. Jag har ingen, men har hört att det ska va bra... Ett tips?

Krya på dig ordentligt nu!
Kram!