söndag 7 februari 2010

Bara en vanlig lördag

Oj, vad jag har tappat läsare ett par dar nu… Hoppas det beror på helg och inte på trist blogg… Men ni som kikar in gör mig glad och alla som kommenterar gör mig ännu gladare! Man behöver ju inte jämföra med Heja Abbe, precis… Grattis till det stora bloggpriset! Har ni missat den bloggen så är den värd ett besök! Abbepappan kan konsten att skriva rakt in i hjärtat! Så jag förstår att han har många läsare :)

Igår morse ringde Göran ner igen, för att kolla om det var fritt fram för honom att gå upp. (Som jag skrev om häromdagen) Det är ju bra om jag kommer ihåg att slå på min mobil dårå!..... Jaja, nu gick det ju bra ändå, för Sandra hade inte vaknat än, och nu får jag se till att lägga ”slå på mobilen” på min lista för morgonrutiner!

Tänk vad svårt det är att ändra på sina invanda rutiner. Vi har ju ett väldigt inrutat liv, för det är enda sättet att få dagarna att flyta. Ja, Sandra mår ju bäst av att det är som det är jämt, liksom. Men ibland krävs små förändringar för att få saker och ting att flyta ännu bättre. Så jag gör precis samma saker varje morgon, i en viss ordning. Låter ju urtrist, men funkar och går fortast. Men jag har inte fått in ”slå på mobilen” än, och det verkar ju som en pyttegrej, men är ändå viktig, med tanke på konsekvenserna…

Nåja, Sandra sov, som sagt länge igår, ända till halv åtta. Skönt för henne! Hon var inte fullt så skör sen, även om det kom ett par mindre utbrott under dagen. Hursomhelst, sovmorgon innebar frukost senare än vanligt, och då blev ju lunchen också framflyttat lite, och att hinna ut mellan lunch och medicin på en lördag, när det ska hinnas chips-mys innan kvällen var inte att tänka på.

Så Göran och Sandra gick ut en stund före lunch istället, medan jag fixade mat och passade på att dammsuga. Ja, för dammsuga kan vi inte när Sandra är hemma och vi har inte hunnit det dom stunder Sandra inte varit hemma i veckan. Så det var lixom lite akut…

Men sen var jag faktiskt tvungen att smita ut en sväng jag med, och lixom kasta mig lite i snön…


Göran har inte hittat zoom-knappen på kameran än, och han ville inte stövla ut i den meterdjupa snön, men prickarna ni ser är iaf jag, Sandra och Herr Snögubbe.

Ja, sen var det äta mat, äta godis (för Sandras del) tjafsa, medicin, bad, dusch, mer tjafs, dusch av mamma Nina, äta lite igen, se lite film en stund och SEN! Pjhu! Pusta ut medan resten av familjen käkade chips! Sandras lördagstradition är ju att käka chips med Göran i hennes rum, och det tycker jag är en bra tradition! Då passar jag på att ta lite rast!

Jaha, det var vår lördag det. Idag lär väl bli samma lika, fast utan godis och chips. Sandra bestämde igår att hon skulle leka i snön, och på söndagar brukar det vara lite mer tid, så det passar ju bra. Vi får väl se om damen tar sovmorgon först, än så länge är det tyst från hennes rum iaf.

Önskar er en skön söndag!

7 kommentarer:

Maritha sa...

Mig tappar du inte i första taget vet du!

Jag vet inte om jag har rätt men rutiner är bra då trivs jag också bäst men det har ju med min sjukdom att göra. Mattider, motionstider och sånt....
Hoppas Sandra får tid att leka i snön idag också!

Kram Maritha

Patricia sa...

Halloj!
Ja, jag har varit så blogg-trött ett tag att jag inte ens går in o läser bloggar och än mindre orkar jag blogga själv, så jag har nog tappat de flesta av mina blogg-vänner nu... hi hi.

Tillbringar ju så mycket tid på FB nu så det känns som tiden inte räcker till allt...se vilket fördärv du ledde in mig i... ha ha ha
Nej, blogg-lusten kommer nog snart tillbaks...hoppas jag.

Va härligt det ser ut att leka i snön, det var många år sen jag gjorde...får göra det med mitt barnbarn om några år...annars får jag väl gå ut o lägga mig själv i snön... hi hi.

Hoppas ni får en lugn och skön söndag och att Sandra vaknat pigg som en solstråle!
Kram

Tanja, 30+ sa...

Ja, man blir faktiskt liiite sugen på o gå ut i snön...

Kramen!

Ulla sa...

Godmorgon vännen!

Mig blir du aldrig av med kan jag meddela för jag är ett stort fan av dig bara så du vet!

Ha nu en fin och skön Söndag och ta hand om er!

Stora kramar!
Ulla

Photo by Maria sa...

Har oxå märkt på min sida att det inte varit lika många inne.. Men så har jag inte skrivit var dag nu heller, har inte hunnit, varken att sriva eller läsa andra bloggar.. Men idag har jag tid :-)

Mysigt i snön med Sandra och snögubben..

Ha en mysig söndag..

Kram Mia

Anonym sa...

hej ninna, jag har glömt att jag kan gå in kolla dej här, börjar bli senil, men de är så mycket man ska hålla reda på,men jag gillar dej ska du veta,och beundrar dej o dinfamilj som fixar o donar, sune o åke är ju oxå så gulliga.Om rutiner de behöver vi alla för att de ska funka de märker jag fast vi bara är två nu, så mår jag bästa av rutiner, vad de gäller de mesta.Ska gå in oftare här hos dej. Ha nu en bra måndag när den kommer. kramen till dej annelie b

Vicki sa...

Inne och kikar i din blogg och sätter ett litet tassavtryck efter mig.

Jobbar både du och din man som assistent till er dotter?? Går hon i skolan??

Vicki