fredag 19 februari 2010

Bara att ta det lugnt...

Tålamod, tålamod.. Räkna till hundra, andas.. Knapra Alvedon, andas mer.. *det går över, det går över, det går över, det går över* Andas, andas..

Japp! Det gick vägen! :) Det gick över och matbrödet blev gott. Sandra å Göran kom ut och jag fick en prommis. Tjafs och ”på gränsen” när det var dags för medicin, bad och dusch, men *andas, andas* inget större utbrott, bara huvudvärk och mer Alvedon.

Det får man ju vara nöjd med, efter omständigheterna. Jag var inte ens helt slut när allt var över! Tror nog att promenaderna är en bidragande orsak till att jag faktiskt kände mig pigg på eftermiddagen. Det var länge sen… :)

Nåja. Sandra sov ända till åtta igår, och det behövde hon säkert. När hon hade ätit frukost sa jag att hon fick leka på sitt rum en stund, vilket hon faktiskt gick med på. Då hann jag göra degen och hon kom ner lagom till den var klar.


Här blev det nu ett fasligt liv en stund och jag var på vippen att slänga degen i soporna. Hon är för trött, helt klart! Men efter ett bra tag och mycket om och men och Alvedon så kom damen iaf igång i köket.

Jag hade ju förberett allt, och gjort skåror i degen, för att sänka kraven så mycket det bara gick, eftersom hon var så trött och skör. Och förkyld, verkar det som(?)


Det var bara för henne att skära ut bitarna och lägga på plåten.När hon väl var igång så gick det väldigt bra och lilla solstrålen kom t.o.m. fram för en stund :)

Om nån vill ha receptet på det här goda brödet, så klicka på ”Recept” bland mina etiketter här till höger.


Det låste sig fler gånger under dagen. Så fort det var nåt som skulle göras. Baka, gå in (för att gå ut gick bra den här gången) gå på toa, äta, medicinbestyren, städa, borsta tänderna… Vi pratade om det sen, Göran och jag. Vi måste hitta en lösning här, känns det som. *tänka, tänka* Vi tappar bara tålamodet och blir arga, och det känns inte bra. (Tar gärna emot råd å tips)

Idag blir det lasagne, men jag fixar den själv och tänker inte utmana humöret igen! Säger jag att hon ska få hjälpa till så kan det gå hur som helst. Antingen blir hon glad och jättemysig, eller så låser det sig. Risken för utbrott är ju större än chansen för jättemysigt, lixom… Jättemysigt brukar det vara när lilla damen mår bra och är pigg. En annan dag, med andra ord :)

Om jag kommer ut nåt senare så blir nog dagens motion ”skotta snö” istället för prommis, för det var fasligt vad mycket det har kommit inatt. Förut om vintrarna, när det har varit som det brukar och mest regnat, så har jag funderat på hur mycket snö det skulle ha blivit av allt regnande om det varit minusgrader. Nu vet jag ;)

Ha en härlig helg!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder på Sandra och brödbaket. Hoppas så för er skull att det blir en " lugn dag " det gör ju mycket på humöret när allt är frid och fröjd.
Vi har med fått mycket snö och det har varit blåsigt. Hoppas det håller sig som det är nu, så kan det bli en fin dag.

Ha det så gott !!! Kram Annika N

Mia-Marie sa...

Åh, ser ut att vara ett gott bröd, ska genast kolla receptet =) här har vi dilemmat att röra i saker som är kladdiga, lyckades få dottern att rulla köttbullar för ett tag sen, tillsammans med ledsagaren men annars är det svårt att röra kladdiga konsistenser! (stavfel)

Lämna min egna privata blogg denna gång.
/Mia-Marie (unika föräldrar)

Mia sa...

Vad duktig hon är som bakar. Jag tror inte barnen tar skada av att vi vissa dagar tappar tålamodet, det är nog bara nyttigt att de ser att vi är mänskliga. Och vad ska vi göra, det är ju så att vi har begränsningar. Men ni verkar ha det så mysigt i eran familj. Åker ni på mycket utflykter? Ibland blir man lite avis på alla som kan spontanåka till Grönan och Astrid Lindgrens värld. Ha det gott!

Skalmans mamma sa...

Brödet ser smarrigt ut! Hoppas att ni får en lugn och skön dag idag och att det inte blir för många konflikter.
Kram och trevlig helg

Photo by Maria sa...

Blev ju jättebra bröd, tur du hann och behärska dig innan bröden hamnade i soporna ;-)

Hoppas damen är på bättre humör idag..
Skotta nu lugnt och akta ryggen.. Här kom det inte så mycket snö men det verkar vi få igen i morron :-(

Ha en bra fredag nu..

Kram Mia

Tanja, 30+ sa...

Det ser smarrigt ut det där! Nja, några tips har jag inte, men jag är säker på att du finner på något! Det är du ju så bra på!

Hoppas denna dagen blir ännu bättre!
KRamen

margit sa...

Hittat in i din blogg...förstår att LIVET/VARDAGEN för er kan vara tung MÅNGA GÅNGER!! Skönt att du kan "skriva av dig" i bloggen...och kanske också få små tröstens/uppmuntringsord..emellan åt.
Ja livet för oss människor kan vara väldigt olika!
Kramen vänne!! /Margit

jeannette sa...

Hej vännen
Tur att brödet blev bra efter allt. Jag blev sugen på att baka nu, men det får bli i morgon idag har jag varit hemma med migrän. Hoppas du får en bra dag och helg. kramar
Var det ett helt vanligt recept på brödet??

Maritha sa...

Bra att ni fick ihop brödet och se lilla solstrålen en stund.
Jag har ju inga tips utan skulle kontakta dig om jag skulle behöva.

Hoppas du får en prommis när du kände att det gjorde dig pigg!

Kramizar Maritha

Moonrose/ Vonneli sa...

Det var då för väl att du slapp slänga degen i soporna och att Sandra piggnade till, det var nog roligt när hon väl börjat på...ser ju jättesmarrigt ut...
Det receptet blir jag nyfiken på.
Promenader är verkligen medicin för kropp och själ, så skönt att komma ut och röra på sig..
Var nu rädd om ryggen i snöskottningen, det verkar bara komma mer och mer, tar det aldrig slut tro?

Ha det nu så gott i helgen!

Kram Yvonne

Britt-Marie sa...

Så gott det brödet ser ut, ska kolla det receptet. Ha en riktigt bra helg!