lördag 21 december 2013

Nu är det jul-”ledigt”

Gårdagen började med hosta, ont i halsen och utbrott innan Sandra ens kom ur sängen. Men om det var baciller eller morronhosta var ju lite svårt att veta, för när damen väl kom upp så sa hon att hon mådde bra.

Det kan ju stämma, och det kan också vara god vilja, eftersom det är roligare att baka pepparkakor än att bli sjuk… Fast än så länge har det hållit sig till lite hosta, så det blir kanske inte nån sjuka av det, trots allt.

Hursomhelst, lite hosta förstör ju inte en bakdag så länge orken bara finns. Det fanns den nästan, så bakning blev det och Sandra var nöjd, det var ju målet med dagen.


Efter bakningen åt vi i omgångar, som vi har gjort varje gång när Jane har varit här. Jane och Sandra först, jag och Göran sen. Det funkar bra och går lugnt tillväga.

Igår hade vi lite julfika efter maten, och då satt vi runt bordet alla fyra. Det gick väl sådär, men en liten stund hade vi ganska mysigt iaf och sen fick Sandra paket.

Jane frågade mig först, om vi skulle gömma paketet till julafton, men jag sa att hon kunde få det direkt och tänkte att det är roligare för båda att Sandra får öppna det medan Jane var här.

Hon blev förstås glad och hon älskar ju paket, men då överraskade hon oss ordentligt, kan man säga. Hon gav paketet till mig och sa att hon skulle spara det till jul J

Tack snälla Jane

Och nu är det jullov. Det betyder ledigt för en del och ”dygnetruntjobb” för vissa andra… Men vi gör det så mysigt vi kan på vårt eget lilla vis, och det brukar bli rätt bra, trots allt. Nu har ju Sandras julstress börjat visa sig, men än så länge är den på en okay nivå. Så länge hon nöjer sig med att vi fokuserar på ”idag” när hon vill fara iväg i tankarna och tjatet så går det rätt bra.

Men oj vad trött damen var igår. Middagen tog en timme! Tur vi startade i tid för vi såg ju att det inte fanns så mycket ork kvar. Så vi hann ikapp med alla rutiner och Sandra kom i säng i tid.

Fotot togs i onsdags, men här räknar vi dagarna till julafton

Annette skrev om sin dotters lägenhet som har altan/uteplats. Det var en bra idé och skulle ju funka jättebra för Sandra med, att gå in via altandörren istället för genom porten. Det ska vi ha i tankarna om det blir aktuellt att söka lägenhet igen.

Mariellejohnsson skriver om sin dotter som har ett eget litet hus lite vid sidan av en gruppbostad. Det skulle också funka, bara det att vi vill att hon har egna assistenter och det är väl där som det kan bli lite problem, om jag förstår det hela rätt.

Det är väl en sån lösning vi hoppas mest på. Att Sandra ska få ett boende med egen ingång och egna assistenter. För det är det som är hennes behov, liksom. Men vi får se vad det blir för svar när vi väl orkar skriva ner behoven och skicka in dom.

Just nu avvaktar vi lite, även fast det är hög tid att ta tag i det. Och det ska vi göra också, när vi bara har pustat ut och fått vardagen att fungera igen. Åtminstone måste vi få lite ledigt så vi har tid, och det blir ju inget med det förrän tidigast 6 jan.

Sandras julfika

Så vi koncentrerar oss på att orka överleva jul- och nyårshelgerna. Jag önskar er en fin dag och avslutar med en jul-vers som jag roade mig med att hitta på, och lägga ut på fb igår:

Många goda anti-stress-tips på Facebook
Stressa mindre i jul om du är klok

Var och en gör på sitt eget sätt
Då blir julen som allra bäst

Köttbullar, välkammade barn och klappjakt
Men man gör som man vill i egen takt

Även när man undviker det mesta
Så vill man ha det som dom flesta

Och stress blir det för oss ändå
Fast på en helt annan nivå

Vi längtar till julen är över
För då får vi vad vi behöver

Kanske inte i rätt tid
Men vi får ändå vår julefrid

♥ God Jul ♥

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Så härligt det ser ut med Jane och Sandra på bilderna, att det verkar funka så bra mellan dem! Vet ju hur viktigt sånt är....

Kramar med en massa styrka skickas till dig <3
//Bellan