onsdag 18 december 2013

Det ljusnar

Tack till bästa korttids som med kort varsel kunde ta Sandra hela dagen igår!


Vi började gårdagen med att hämta Jane och åka till bästa assistansbolaget där vi fick fika och julklappar. Sen vidare på möte för att få till anpassningen för Sandra när det gäller Daglig verksamhet.

Jag hade inga som helst förhoppningar, men när vi gick därifrån kändes det jättebra. Dom har hittat alternativ som vi tror kommer att funka väldigt bra efter lite finplaneringar som vi ska försöka få till så fort det är möjligt.


Sandras verksamhet är nu flyttad till korttids lokaler, vilket är bra mycket bättre än det rum hon hade i DV:s lokaler. På korttids känner hon igen sig och är trygg, sen går det att anpassa helt. Det är i stort sett redan anpassat där, och mycket lugnare på alla sätt och vis.

Dessutom finns det ju känd personal i närheten och Jane kan lättare få stöd och hjälp vid behov. Samt vikarier om det behövs. Och, framför allt, någon som kan hinna förbereda dagen lite innan Jane och Sandra kommer dit.

Efter mötet tömde vi Sandras rum på allt som Jane och vi har tagit dit för att Sandra skulle ha lite att sysselsätta sig med. Spel, pysselgrejor och schemabilder kommer dom säkert att ha användning av på korttids framöver istället.

När vi hade fått i oss lite lunch så fortsatte vi med planeringsmöte här hemma, och fick till en finplanering fram till veckan efter nyår. Sen får vi se hur långt vi har kommit med allt och hur den övriga planeringen ser ut efter det.


Ett möte på korttids ska bokas, och där ska det planeras mer i detalj samt fixas med schema och dom nya bilder som behövs.

Efter möte nr 2 körde Göran hem Jane medan jag förberedde dagens aktiviteter lite. Ja, sen hade ju hela gårdagen gått och luften gick ur. Men det känns ljusare igen och det är ju det viktigaste. Nu är det inte längre panik med att hitta lägenhet till Sandra för att kunna lösa hennes vardag. Pjhu!

Eftersom förutsättningarna ändrades så sent så bestämde vi att Göran ändå åker och tittar på lägenheten idag. Men den ska vara väldigt perfekt för att det ska bli nåt med den och ärligt talat så tror jag inte att det finns någon lägenhet som passar Sandras behov.


Jane var säkert minst lika trött hon efter en hel dag med planerande och mötande. Men vi får hjälpas åt att orka dom här dagarna som är kvar av veckan så det ska nog gå bra. Idag hämtar hon Sandra på korttids klockan åtta, och sen kommer dom hit och gör marsipangodis.

Men jösses, det är ju faktiskt jul nästa vecka! Hur gick det till?

Ha det fint!

.

4 kommentarer:

Bellan sa...

Vad glad jag blir av den här läsningen, att se att ni börjar få ihop det bättre! Det blir säkert kanonbra till slut, men det är förstås tröttande innan allt är klart.

Kramar i massor <3
//Bellan

Johannes mamma sa...

Va härligt att höra att det ljusnar!

Anonym sa...

Roligt att det händer bra saker!Önskar av hela mitt hjärta att Sandra ska få en bra verksamhet och ett bra boende också när hon flyttar hemifrån.
Förstod inte riktigt vad det är för lägenhet ni ska titta på - är den tänkt att Sandra ska bo i eller tänkte de ordna verksamhet i den?
Ni bor i en liten kommun om jag läst rätt?
Det kan kanske vara därför det går att ordna en speciallösning som nu,då de inblandade med rätt att ta dessa beslut är färre och närmare varann.
Hursomhelst är det viktigaste att allt löser sig till Sandras bästa.
Ha det bra,
Annette

This is my life sa...

Åh vad härligt att få läsa att det ljusnar, ler med hela ansiktet!!

Stor kram!
/M