torsdag 5 december 2013

Sköra anpassningar

Igår orkade damen till lunch, ungefär. Världens bästa Jane ringde och vi bestämde tillsammans att det var bättre att Sandra fick komma hem och vila resten av gårdagen. Det ökar ju chanserna att hon orkar med dagens frissabesök, och kanske t.o.m. klarar det hyfsat bra.


Men hon är skör, och eftersom det är första gången i en helt ny situation för Jane så bestämde vi att jag följer med till frissan. Hur smart det är visar sig, men det känns iaf bra att avlasta Jane lite. Sandra kan ju bli ännu skörare om vi är två, men då är det ju lätt att gå därifrån isf.

Sen provar vi med att jag följer med till DV också, och hoppas att Sandra accepterar det. Det är tufft att vara själv med Sandra hela dagarna och Jane har ju inte ens rast. Så jag hoppas att hon ska hinna få lite vila efter några ganska tuffa och intensiva veckor.

Det är ju inte bara Sandra som tampas med massa nyheter och intryck, det är ju tröttande för alla inblandade. Vi får försöka hjälpas åt så gott vi kan tills allt faller på plats. Det kommer säkert att ta sin tid innan Sandra känner sig trygg med alla omställningar, och till dess kommer hon att vara väldigt skör.

Det tär väldigt på orken, för då behöver man vara alert precis hela tiden. Att vara själv med Sandra hela dagarna är ingen lätt uppgift, ens när hon mår bra. Jag skulle inte orka i längden.


När hon kom hem igår, lagom till lunch, så var hon jätteglad först och om nån som inte känner henne skulle sett henne så skulle intrycket inte vara trött och skör iaf. Men sånt märks ju vid minsta lilla krav och det var jätteskört hela em och kvällen.

Några utbrott blev det inte, och det var ju bra. Sandra talade om att hon skulle ta det lugnt och att hon orkar till DV som idag. Så skönt när hon förstår att ta det lugnt, det hade inte gått för några år sen.

Hon vet inget om nån frissa eller att jag ska följa med, för det hade bara stressat henne att få reda på igår redan. Jag tar det med henne nu på morgonen, när vi går igenom dagens schema tillsammans. Hon kommer bli glad, och sen är det bara att hoppas att hon fixar det med.


Jag önskar er alla en fin dag!

.

1 kommentar:

Tina sa...

Hoppas det gick bra med frissan. Skönt att assistenten kan läsa henne så bra redan, imponerad ! Ni gör ett bra jobb <3 Kramar