fredag 13 december 2013

Tema – Traditioner – Att undvika julen

I morse var det fullt av bilar och massa glada barn mitt över gatan här, ungefär tio minuter innan vi skulle ut och vänta på Jane som skulle hämta Sandra för en utflykt.

Ja, alltså… jag har ju inget emot liv o rörelse och inte nåt emot glada barn heller. Jag har inget emot barn öht, faktiskt. Men Sandra fixar det inte. Särskilt inte på morgnarna och särskilt inte så där många på samma plats. Och definitivt inte när vi ska ut och vänta på bilfärd mot helt andra äventyr.


Jag hann tänka en hel massa tankar här på dom där tio minutrarna, och komma på olika tänkbara reservplaner och hur gör vi nudå??? Ska det bli så här på morgnarna måste vi ändra tiderna så vi inte krockar med en massa onödig oro. Vilket är bäst, före eller efter? Hur blir resten av morgonen om väntan blir längre? Hur går det om tiden inte räcker?...

Jag hann faktiskt få lite lätt panik innan jag såg att alla var påväg därifrån och då kom jag på vilken dag det var (fast jag egentligen visste). Dom hade så klart firat Lucia i lokalen här över gatan.

Precis när vi öppnade dörren så åkte sista bilen iväg. Sandra hade inte märkt nånting och kom glad iväg på sin utflykt utan nån oro. Pjhu!

För henne är det fredag, vilken som helst. Det är lugnast så.

(Sedär, jag hann få till ett litet temainlägg iaf. Vill ni läsa dagens vanliga inlägg så scrollar ni bara vidare)

Trevlig helg!

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

När jag läste det där kom jag på att jag inte firat Lucia sen drygt 15 år.Slutade med det när det inte funkade för min Hanna.Tyvärr fick vi då dela upp oss så pappan firade med lillasyster och jag var hemma med Hanna.Nu är jag van och saknar det knappt (är morgontrött).
Jul firar vi däremot men på vårt eget vis,inga stora släktträffar blir det.Om Hanna någon gång är med när vi är fler än de allra närmaste då ordnar vi så hon kan gå undan och sitta för sig själv/vid eget bord och pyssla med något tillsammans med sin assistent.Det har gått bra.
Nu blir det andra julen i egen lägenhet och jag kommer att vara hos henne även detta år.Förra året var det vi två,i år blir vi tre (lillasyster också) medan de äldre syskonen med familjer tittar förbi på besök i omgångar.Det är den bästa lösningen just nu för vi vill alla träffa Hanna och hon oss och få paket såklart!
Julen klarar hon med hjälp av kalenderljus + chokladkalender (till frukost) + vänta-schema (ta bort en lapp när hon lägger sig),tycker hon klarar väntan bra.Vi har tillverkat julklappar och vi bakar julkakor med!
/Annette

Emelie sa...

De där tio minutrarna med tusen tankar, been there done that. Och så ploppar det där citatet med Mark Twain upp i skallen:

"Jag har upplevt en del fruktansvärda saker i mitt liv, och en del av dem har faktiskt hänt."

Kram / Emelie

Emelie sa...

Och skulle man kunna göra energi av all hjärnaktivitet som pågår hos alla föräldrar som har barn med autism, så skulle man kunna lägga ner ett kärnkraftverk eller två ;)

Kram en gång till / Emelie