lördag 11 maj 2013

Klädbyte och svar


När Sandra hade åkt till fritids igår, så åkte vi och shoppade. Sandra behövde en hel del nytt i sin garderob, för även om hon inte växer längre så har kroppen ändrat sig och hon har andra former. Det behövdes både byxor, långärmat och kortärmat och så hittade vi ett par shorts och ett par skor också.


Sen rensade jag i hennes lådor och plockade bort allt som är för smått, och det blev ju en del, och det mesta ser ganska nytt ut så det får bli nån sån där insamling till det.


Eftersom det var min lediga kväll så satte jag igång att märka allt i tv-soffan, så idag gissar jag att damen vill prova. Det var ingen idé att visa nåt för henne igår, för det hade bara stressat henne när hon var trött. Skorna fick hon däremot direkt, och ville genast ut och testa dom J


Jag måste tacka för alla fina kommentarer jag har fått efter temat om stress, även om dom flesta inte kommenterar här i bloggen. Ett av inläggen kom med på Kung Över Livets sida och där kan ni gå in och läsa en del av kommentarerna om ni vill. Passa på att gilla sidan också, om ni inte redan gör det. Vill ni gå ännu längre så är det en förening som man kan stötta på olika vis.

Men jag måste förtydliga en sak. Jag är inte emot anmälningar till soc (även om det har förekommit felbedömningar som varit förödande för alla inblandade och det är väldigt tråkigt och hemskt)

Om vi hade blivit anmälda den där gången i duschen så hade jag inte mått bra, självklart. Men jag kan faktiskt tycka att det är hemskt att vi inte blev det, för det kunde ju ha varit ett barn som for riktigt illa också, och då var det ingen som reagerade, mer än att dom stirrade och dömde mig.

Vid misstanke måste vi alla hjälpas åt att skydda våra barn! Men man kan tänka lite och inte döma alla rakt av, när man inte vet bakgrunder. Så det jag ville få fram var inte att jag eventuellt kunde ha blivit anmäld, utan att det är såna situationer som har lärt mig att inte döma förrän jag vet hur det ligger till. Och det gäller ju inte bara barn med npf, utan öht när det händer saker som man inte förstår.

Jag tror att det är omöjligt att skydda våra barn utan att det händer misstag, men det är en helt annan diskussion.


Jag avslutar med att svara på Bellans fråga om ifall vi alltid har två dygn korttids per vecka, eller om vi ibland kan byta, så vi har fler dygn efter varandra.

Jo, vi kan byta och vi har ett fantastiskt korttids som försöker pussla ihop allas önskemål med egna tider och vilka gäster som passar ihop, och ändra om det går ifall man får nåt ”akut” behov. Ja, om det är riktigt akut så har dom akutplatser, men jag menar om vi får en inbjudan och bokningen redan är klar. Det är ju svårt, men dom försöker alltid.

Anledningen till att vi i stort sett alltid har måndag till onsdag är att Sandra mår bäst i det, men sen har ju vi föräldrar lite behov också, så visst har det hänt att vi har ändrat för vår skull. Om det är värt det, eftersom det brukar oroa Sandra.

Men går gör det. Däremot brukar inte Sandra riktigt orka vara på korttids fler dagar när det är lov, utan vi får ganska ofta hämta hem henne tidigare då. Hon behöver den där ”striktare skolmiljön” med fast schema för att må helt bra, den som är svår att ha hemma och på korttids, som ju är mer hemlikt än skolan. Blir hon trött så behöver hon mer lugn, och det får hon bäst hemma.

Att det funkar öht beror på att dom är jätteduktiga på korttids, känner Sandra riktigt väl och både samarbetar med oss, och anpassar bra. Dom har förresten 10-årsjubileum i höst, och Sandra har varit med från start. Väldigt få personalbyten har också bidragit till en stor trygghet.

På sommarloven brukar vi ändra lite på våra korttidsrutiner och flytta dom dygn vi har så det blir ledigt måndag till fredag ibland och ledigt för Sandra nån vecka ibland. Men hon mår inte bra av för långa ledigheter, så vi har spritt ut veckorna lite över lovet.

Vi tror nog att det skulle funka för Sandras del att vara på korttids en hel vecka, och vi vet att hon är i goda händer även om hon skulle bli sjuk eller för trött. Så vi kan tänka lite egoistiskt utan att Sandra mår för dåligt av det, om vi vill åka på semester framöver.


Jag önskar er alla en fin lördag!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Tina sa...

Härligt med nya kläder och koll på det man har !
Ja många tycker nog att vi beter oss konstigt ofta, låter arga eller hårda kanske. Jag vet inte för ingen säger nåt, men inte anmälda än i alla fall.... Byte av korttidsdagar är känsligt, vi har just gjort en ändring och det var lite tjatande om det kan man säga...
Kramar

Bellan sa...

Vilken härlig shopping ni varit ute på! Kul när man hittar sånt som behövs.

Tack för svaret också! Underbart med korttids som fungerar och som vet behoven och anpassar efter det.

Kramar om ♥
//Bellan