torsdag 9 maj 2013

Det funkar, det mesta


Igår hände inte jättemycket. En ganska slapp dag och ett föräldrasamtal på korttids innan Sandra kom hem. Jag kan bara konstatera, igen, att vi har det väldigt bra med såå fina människor runt Sandra (och oss som familj) där det liksom bara funkar så bra, allting.

Problem är till för att lösas om det ens finns problem. Fast det är väl därför det inte finns några, för vi löser dom direkt om dom uppstår.. En del människor har förmågan att se möjligheterna och då funkar det ju för det mesta och är det nåt nån gång så går det också att lösa. Ja, vi har världens bästa korttids!


Ett steg närmare att faktiskt kunna åka på semester kanske. Ja, det är iaf en liten dröm, att åka nånstans bara Göran och jag en vecka. Att ha semester på semestern, liksom. Det känns inte omöjligt iaf, även fast vi måste vänta tills allt nytt har landat och funkar.

Sen dök det upp lite tips som vi kanske kan dra nytta av inför Sandras dagliga verksamhet framöver, men några samtal och lite ”kolla runt” krävs innan vi vet mer. Det känns iaf väldigt lovande och positivt allting. Tacksam, återigen.


Sandra var ganska trött när hon kom hem, vilket vi var beredda på, men inga utbrott och inte så mycket låsningar heller. Mest den där lite småstressiga ”gnäll-rösten” men mer blev det inte och vi höll oss på den nivån för att ta oss igenom kvällsrutinerna.

Idag ville hon måla naglarna efter att ha sett mina nya.


Så det gjorde vi förstås, även om vi inte har såna glittriga nagellack att välja på. Damen blev nöjd, och det är ju huvudsaken.


Vi hade tänkt grilla, men vädret ville annat så det blev mat inne, vilket blev gott det med. Och efter maten tog Göran och Sandra en biltur medan jag röjde i köket och passade på att ta en dusch.

Sen blev det en massa halsband gjorda innan det var dags för alla kvällsrutiner, med middag, toa och bad, som måste hinnas klart innan Bolibompa börjar. Allt flöt på bra och damen var go och glad mest hela tiden (d.v.s. utvilad och pigg)

Sune måste så klart vara med och kolla läget

Imorgon ska vi försöka hinna iväg och köpa lite kläder till Sandra medan hon är på fritids, mest för att slippa offra en ledig korttidsdag till det nästa vecka. Vi får väl se hur det går med den saken.

Men det har känts som lördag hela dagen, och den är ju rosa på Sandras schema, och torsdagar är bruna, men hur lätt är det inte att nån råkar säga att det är röd dag, som det ju är om man följer almanackan, men som är söndag på Sandras schema.

Så det blev en salig röra band färgerna här ett tag, och lite förvirrad undran om vilken dag det egentligen var, men jag tror vi redde ut det sen, att det är fritids på gula dagen och inte skola och sen börjar den riktiga helgen. Det är inte lätt när man inte förstår.

Ikväll är det iaf ishockey och nattning om vartannat och min kväll så jag får gå lite mellan både det ena och det andra, men imorrn är det Görans kväll och det passar bra för då är det dans i tv-soffan för min del.


Vill ni läsa mitt temainlägg för dagen så får ni scrolla vidare, eller klicka på fliken ”Tema” ovan, där alla mina temainlägg är samlade, och Neurobloggarna bjuder på mer att läsa för er som vill.

Jag önskar er en fortsatt fin kväll.

♥ Kram ♥

1 kommentar:

Bellan sa...

Visst är det härligt med ett korttids som fungerar som det ska!

En liten fråga. Kanske är jag lite virrig och inte kommer ihåg... men har ni på sommarlovet nån period då Sandra är några dagar längre i ett sträck på korttids så ni kan åka bort lite? Eller har ni alltid samma - alltså två dygn/vecka? Någon gång under sommarlovet har vi t ex 5 dygn i ett sträck då vi kan vara extra lediga. Men Sandra kanske inte fixar det pga att det blir oroligt och stressigt med ändrade rutiner?

Snygga naglar förresten :)
Kram, kram ♥
//Bellan