söndag 26 december 2010

Vi fixade det!

Japp! Klockan 9.00 på juldagen var hela familjen ikapp med julen. Då hade vi klarat av en intensiv timma av julklappsöppning och klädprovning, och Sandra var go och glad hela tiden. Kanon, helt enkelt.


I pyjamas och med tomteluvan på, packar hon upp alla paket och lägger dom på golvet. Sune är med och kollar läget, och smakar på presentsnörena, förstås.


Så börjar utdelningen. Med hjälp av foton klarar Sandra den själv.


Sandras hög :)


Dom nya gummistövlarna åkte på direkt, förstås. Sandra älskar ju skor och stövlar, som ni vet.


Och nytt paraply. Bara att vänta på regn nu då…


Sen var hon nöjd med nya filmer ett bra tag. När hon öppnade DVD-boxen med ”Från A till Ö” som hon fick av assistansbolaget, blev hon jätteglad och utbrast ”Precis en sån som jag önskade mig” :)

Hon fick ett bokstavsspel också, som vi inte har hunnit testa än. Tack så jättemycket! I Mias två paket låg det chokladtomtar och en målarbok, och Sandra fick förstås smaka en tomte på direkten. Från Rosie fick hon en till målarbok och från grannarna en gose-hund. Tack så mycket, fina vänner!


Sen blev det julmat och Sandra petade i sig lite, men var bra trött. Efter maten hade jag lovat att vi skulle lägga ett av dom nya pusslen, så det var ju bara att hålla det löftet då, förstås.


Men sen blev det vila för damen, och fortsätta titta på ”Från A till Ö” som hon låg och skrattade åt lite då och då i soffan. Jag trodde att hon skulle somna, men tji fick jag. Det blev gnälligare och gnälligare ju mer av dagen som gick, men när det väl var sovdags somnade hon ganska snart.

För övrigt har både Göran och jag fått ont i halsen och känner oss hängiga vi med, men det var ganska väntat och inget att hänga läpp över, det går ju över om några dagar :) Skönt att Sandra hann börja må bättre innan vi tappade orken iaf.

Skönt oxå att julen är avklarad nu och vi bara har nyåret kvar att genomlida. Det skulle vi nog skippa helt om det inte var för alla raketer som oroar och stressar så väldigt. Sandra hör ju vad som händer och skjutandet börjar ju så smått redan på kvällen.

Det betyder att damen inte somnar före tolvslaget utan blir väldigt övertrött innan skjutandet upphör. Ja, och det leder ju oftast till tjafs och utbrott. Alltså inget vi ser fram emot, direkt... Men, den dagen blir ju överstökad den med, tillslut, och sen är vardagen tillbaks. Ett helt år tills nästa gång känns bra!

Idag ville Sandra att vi skulle titta på hennes nya spel, så det kommer vi ju att pyssla med ett tag, gissar jag. Hon har ju fått ett av assistansbolaget


och ett av oss, så det lär väl ta sin tid att gå igenom det så damen blir nöjd :)


Men nu käkar hon frukost och ser på ”Från A till Ö” först, medan jag sitter här och får en kopp kaffe. Sandra började hosta vid tretiden och kunde inte somna om, så det var bara att gå upp det :)

Jag önskar er alla en skön dag!
Kram!

12 kommentarer:

Annelie L sa...

Så fint du har gjort här inne! Härligt att höra att julklappsutdelningen blev bra och att Sandra blev nöjd med alla sina klappar. A-Ö och det där bokstavsspelet ska nog jag också försöka få tag i. A-Ö vet jag ju är bra, det har mina barn tittat på och älskat (jag också) och spelet ser ut att vara bra det med, skulle man kunna få en ett omdöme när ni spelat det? Hoppas nu ni får en fortsatt skön dag och hoppas ni har KanJang hemma för att mota bort förkylningen. Kram

Unknown sa...

Låter som om ni iaf fick en mysig klappstund! Vilken bra grej att sätta foton på paketen. Självständigheten är ju viktig. Ni är otroliga med Sandra. Och då vet jag bara vad jag läser. Vilken tur Sandra har som hamnade hos er!
En stor varm kram till er!

Anonym sa...

Vad mycket paket till unga damen :-)
Snygga gummistövlar!
Skönt att hon var bättre igår även om hon var vaken vid tretiden. Inte roligt att ha en gnäll-kväll, men förhoppningsvis får ni en bättre dag idag. Bara ni inte blir alltför sjuka nu då, du och Göran!
Kramar om och önskar en pigg, kry och glad fortsättning på lovet.
P.S. Söööta Sune ;-) D.S.
Kram kram//Lena

Mia sa...

Åh vad fina presenter hon fick. Hoppas på en lugn vecka för er del nu då:-) Kram och god fortsättning.

Patricia sa...

Va skönt att juldagen blev bra trots allt, och va många bra julklappar hon fick.. =)
Stövlarna måste jag säga, de var riktigt snygga *avis* ... =)

Hoppas du o Göran inte blir jättedåliga utan att ni orkar med dagarna och att det blir en lugn dag idag med tanke på den tidigare morronen.

Många krya-på-kramar!!

Annika N sa...

Vad kul att hon orkade vara uppe och öppna sina julklappar med hjälp av Sune ;-)
Roligt med lite pysselpaketer.

Ha det så fint & Krya på er !!! Kramizar Annika

Bellan sa...

Vad fint du har gjort om bloggen, härlig bild på dig och Sandra i snön!
Nu hoppas jag att du och Göran inte blir alltför sjuka utan att ni håller er på benen.
Ha en fortsatt bra helg!
Kram från Bellan!

agneta sa...

Vad fint du gjort här inne! Önskar er en fortsatt skön julhelg utan bacillusker"!Kram <3

Mamman sa...

Hej!

Vad fint att Sandra fick så bra julklappar! Jättebra att ha foton på paketen istället för skrivna etiketter. Här har jag nyss varit ute och försökt hjälpa till med snöskottningen men jag höll på att hosta mig galen så det var lika bra att gå in igen.

Nyår ska vi fira hos min syster och det blir nog lite fyverkerier men det går ganska bra för Bus. Värre är det med alla andra fyverkerier på annat håll som han hör men inte ser. Det tycker han är läskigt.

Kram!

/Ann-Sofie

Photo by Maria sa...

Vad mycket julklappar Sandra fick :-D Härligt!!
Hoppas att dagen idag inte är allt för jobbig och att ni kan få mysa lite med..

Kram Mia

Unknown sa...

God fortsättning Nina!

Åh så snygga stövlar, man blev ju riktigt avis. ;)
Härligt att det blev en fin dag trots allt.
Med klappar och så.
Sen tycker jag att det var väldigt finurligt med foton på paketen. *L*

Sen får jag ge dig en komplimang för "inredningen" här inne. Jättefin!

Kramar om!

Lotta H sa...

Jag måste börja med att säga, att bilden på er längst upp var UNDERBAR !!!! Och vad härligt att det gick bra med klappöppningen !! Ja, nyår, är något jag också börjar gruva mig för.... Ha en god fortsättning !! // kram Lotta H