onsdag 22 december 2010

Spännande :)

Vinnaren i tävlingen publiceras imorrn. Så alla hinner rösta som vill :) Men jag kan ju meddela att det är jämn kamp.

På förmiddagen igår fick vi lite ärenden gjorda, bl.a. åkte vi till assistansbolaget och hämtade våra julklappar… *nyfiken* I år kan vi spara dom till julafton, eftersom Sandra inte har en aning, så dom nu är gömda i garderoben. Oh, vad jag älskar att vara nyfiken!

När vi kom hem käkade vi och sen blev det en liten prommis i kylan, till affären där jag hämtade ut ett paket till. Så stod det ingen avsändare! Bara en order om att det skulle öppnas på julafton. Ojoj vad jag gick och försökte komma på vem det var ifrån hela vägen hem. *jättenyfiken*


Enda ledtråden var ett rim:
När allting varit för tungt
kryp upp i soffan för att mysa
Koppla av och ta det lugnt
i detta slipper du frysa

Alltså var det någon som är duktig på att sticka och rimma... Jag hade nog mina aningar, men sen kom svaret på fb lite senare då det dök upp ett nytt rim som avslöjade avsändaren :) Tack fina Emma! Öppnas på julafton, jag lovar! :)

Passar på att tacka för ett paket till Sandra också, från en annan fin vän. Tack Rosie, det ligger oxå bland julklapparna nu, och Sandra får det på julafton.

Sen blev det lite inlagd stekt strömming gjord och nu är det bara skinkan och Janson kvar att göra, och det får bli imorrn.


Det känns jättekonstigt att det är julafton om två dagar. Helt overkligt, liksom. Det har aldrig hänt att vi har haft korttids så här nära jul, jag vet inte om vi ens har haft korttids i december förut. Kanske nån gång då. Det vanliga är ju nattvak och tröttsjuka, eller åtminstone en väldigt stressad Sandra som har behövt en hel del lediga dagar från mitten av november.

Vi får väl se hur damen mår när hon kommer hem idag. Vi har ju bokat in fritids imorgon ifall hon behöver det. Ibland, eller oftast, behöver ju Sandra åka iväg och ha sina rutiner varje dag, så hon mår oftast bättre av att åka till skolan/fritids än att vara ledig. Men är det så att hon är skör och trött så får hon ju förstås vara hemma dagen före julafton.

Avslutar med en bild på Sune när han ligger på sin favvo-plats och gottar sig i värmen. Här var det bara 15 grader när jag kom upp, men kaminen värmer snart upp lite.


Hoppas ni känner julefriden!
Kram!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men Nina! Hur kan du vara så grym i juketid och hålla oss på sträckbänken en dag till..uhu hu hu bu hu!!! :-(
*skrattar*
Härligt med överraskningar så man får gå och vara nyfiken, det är härligt (hmm...det där blev ju motsägelsefullt)
Så skönt att det gått så bra med Sandra iår, det måste ju kännas jättebra för er alla.
Ha en bra dag nu och hoppas ni får hem en glad och pigg Sandra//STORA KRAMEN
Lena!

Annelie sa...

Vad fina vänner vi har,, som skickar paket till både dig & Sandra. :o))
Hihi,, du är som jag.. jag älskar också paket och på julaftonen öppnar vi de relativt sent,, vid 19-tiden.
Å jag sitter alltid och tittar på alla andra som öppnar först,, sen så har jag ALLA mina kvar som jag öppnar sist.
Löjlig man är,, men gillar man paket så gör man.. *hihi*

Ha det allra bäst kära du.. // Varm julkram <3

SoCal Helene sa...

Alltid lika kul med paket :0)...oh, vad det set gott ut med inlagd stekt strömming det kan jag inte komma ihåg när jag åt sist!! Hoppas att du har en bra dag och att du får upp värmen!!

Bellan sa...

Låter som det är riktigt spännande i tävlingen!

Vad skönt att det flyter på bra hos er trots att det är julmånad. Vilken skillnad det är på Sandra i år, en eloge till er att ni lyckats förändra så bra till hennes fördel!

Är lite bekymrad över eran värme (eller snarare kyla) inomhus... ni ser ut att ha ett bra hus men jag tycker det är konstigt att det inte är varmare än 15 grader inomhus.... Har för mig att ni har bergvärme? Vi har jordvärme och det funkar hur bra som helst, även när det är svinkallt ute.

Hoppas ni får upp värmen idag och jag önskar er en trevlig skön dag!
Kram, kram! //Bellan

Annelie L sa...

Underbart med paket på posten, det är alltid lika spännande med julklappar, men i år har vi bestämt att vi inte ska ha några julklappar överhuvudtaget, ja till oss vuxna alltså....Alla barnen får så de blir nöjda,till och med lille Nils som bara är tre månader. Han kommer att få strumpor och haklapp med Elfsbogs loggan och en napp med Volvo logga (från farfar) sen blir det lite annat smått o gott. Idag ska jag julpynta lite och se om jag kan få till lite jul. Säger som du, det känns overkligt att julen är här om två dagar.
Det är så härligt att höra att Sandra mår bra, hoppas det får bli så över hela helgen. Kram

Mib sa...

Hej, sorry sorry men jag orkar inte riktigt engagera mig i några tävlingar. Är allt här och kollar ändå ibland så du har det bra! Så där som kissen ligger framför brasan... så ligger våra kissar framför elementen. Badrummet är det varmaste stället i vårt hus och där kan dom till och med hålla sams! Annars vill nog Prinsessan Svartnos ha Spökkatten på ganska långt avstånd trots att det är hennes egen dotter...
Djurvärlden är kanske lite konstig...
Jaja nu ska jag läsa mera bakåt här lite.
Kram på dej.

Patricia sa...

Åh va spännande med paket .. jag tror inte jag får någon julklapp alls i år, men har köpt en fleecetröja till mig själv .. kanske skulle slå in den för den ligger ouppackad än .. hi hi.

Här firar vi julafton 3 dagar i sträck i år. Vi börjar med Zebba, Ann-sofie och Clara i morron, sen mina föräldrar på julafton och Nickes familj på juldagen .. skönt att hinna med alla i lugn och ro och inte flänga runt som en tok på julafton .. =)

Skönt att ligga framför kaminen sådär, det borde vi med göra ... hi hi

Ha en bra dag och hoppas det är en pigg Sandra som kommer hem!
Kram

Photo by Maria sa...

Visst är det härligt att vara nyfiken.. :-)

Ha nu en fin kall dag..

Värmande kramar från superkalla Blekinge (-22 grader)

Mia

Unknown sa...

Så spännande Nina!
och så fina vänner som tänker så lite extra i dessa tider. :)

Det är inte roligt att komma upp i den kylan.
men värme från kaminen är ju skönt, och dessutom himla mysigt!

Kramar om!