fredag 17 december 2010

Jultrött

Tack för alla röster jag har fått i ”Halv åtta hos oss” fortsätt gärna rösta så jag hinner samla många poäng innan det är Görans tur ;) Närå, jag kommer räkna ut snittet, utifall det är olika många som sätter betyg, så det kommer att bli rättvist alltihop.

Igår var ju Sandra ledig, och det behövde hon. Även om hon var på bra humör ända till eftermiddagen, så märkte vi att hon var trött. Förmiddagen var lugn med lite film och efter maten la vi in sill.


Sandra var på ett strålande humör och fixade både sill och lök själv! Ja, nästan själv iaf :) Tre stora burkar blev det, och vi älskar sill allihop, så vi kommer nog inte ha några större problem med att äta upp det.


Efter sillen hade det kommit post till Sandra. En fin tröja och en pysselbok från goaste Maritha Q, tack så hjärtligt vännen!


Sandra vägrade ta av sig tröjan, så vi kompromissade och hon fick ha den under en långärmad :) Vi har lite kallt i huset, nämligen. Men Sandra var helnöjd!


Sen tror jag luften gick ur henne, för på eftermiddagen orkade hon inte ens se film utan satt och rev papper. Det gör hon ibland när hon behöver lite ro, men efter en stund orkade hon inte det heller. Vi satt och gosade en stund och det är ju mysigt, men jag märkte att hon inte var okay. Efter Bolibompa kom tårarna och hon ville bara sova.

Men hon har klarat sig bra i år och vi har väntat på julstress och tröttsjuka ända sen i mitten av november. Att hon har klarat det så här bra beror förstås delvis på en mognad hos henne själv, men mest är det nog att vi runt henne har lärt oss vart ribban ska ligga. Den är ju väldigt låg och alla i Sandras närhet tonar ner allt som rör julen.

Men Bolibompa tillhör kvällsrutinerna och där tonas det inte ner, precis. Och lite jul har det ju varit i skolan med, även om Sandra inte är med på så mycket sånt. Sen händer det ju lite annat runt Sandra, som hon fixar bra när hon är pigg och så, men som ihop med jul-oron liksom blir för mycket. Korttids, utflykt, halka…

Somnade gjorde hon iallafall ovaggad igår, före sju! Så rejält trött var hon ju. Jag var beredd på att hon skulle vakna inatt med tröttsjuka, så jag har sovit jättedåligt. Men hon vaknade inte, utan har sovit hela natten, och det är ju toppen!

Nu återstår bara att se hur hon är när hon vaknar. Vi hoppas att hon orkar till skolan idag eftersom det är ridning och snart jullov. Men det blir ju som det blir med den saken. Jag tänkte iallafall försöka ringa till Habiliteringsverksamheten. Igen! Det har fortfarande inte hänt nånting och jag är liiiite irriterad över att människan inte kan ringa som hon lovar.

Om nån har missat vad det handlar om går det bra att klicka HÄR, läsa och klicka vidare några gånger, för det har varit en lång process för att komma ingenstans.

Må så gott och stressa inte! Det enda ”måstet” vi har till jul är att må bra!
Kram!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon min goa vän!
Vad skönt att Sandra hade en så pass bra dag trots att hon var så trött. Det är ju som sagt inte lätt att orka med...
Och hab...suck! Så himla dålig stil att inte ens kunna ringa upp som lovat. Tre månader för att få ett besked, så dåligt! Inte konstigt att folk ger upp.
Ha en bra dag nu och vila ordentligt om Sandra kommer iväg till skolan//Många kramar min vän, Lena!

Maritha sa...

Vad kul att hon tyckte om paketet!

Hoppas verkligen hon orkar till skolan så hon får göra sakerna hon tycker så mycket om. Kan fröken Nina ta en tupplur idag så hon inte blir sjuk igen? Tack för det!!

Ha en fin dag vännen!

Kram Maritha

Annika N sa...

Det har du så rätt i vännen, och att få vara med sin familj och mysa. Hoppas allt snart lugnar ner sig så Sandra kommer i väg till skolan, om hon orkar. Fin tröja :-)

Ha en fin fredag !!! Kram Annika

Annelie L sa...

Vad härlig sillen ser ut, det riktigt vattnas i munnen på mig. Hon är duktig på att hjälpa till i köket tycker jag det verkar som.
Stackars liten när det blir för mycket för henne, men som du skriver, hon har klarat sig länge, det är ju ändå bara en vecka kvar till jul nu.
Hoppas ni får en bra dag oavsett om Sandra kommer iväg till skolan eller inte.
Sköt om er // Kram

Unknown sa...

Blev riktigt sugen på sill nu...
Får kanske ta och göra här hemma med. ven om jag inte ska fira jul. (blir först till nyår).

Hoppas att dagen flyter på och att Sandra var mer pigg i morse.

Sen får ni ha en mysig fredagskväll med!

Kramar om!!

Photo by Maria sa...

Kul med egen inlagd sill.. Kanske man skulle göra något år.. Duktigt av henne att fixa det.. Snygga burkar med :-)

Vet ju nu att hab ringt men lite dåligt att det skall ta sådan tid..

HA nu en bra natt..

Kram Mia