torsdag 2 december 2010

Humörsvängningar


Inte var vi vidare sugna på att promenixa igår precis. Närmare 20 minusgrader är skönast inomhus! Och nu har vi ju varmt i huset med, så då finns det ju ingen anledning att gå ut i kylan. Det blev lite städning istället och det kändes mycket trevligare!

Särskilt som det var Göran som städade…

Sandra var fortfarande en solstråle när hon vaknade igår morse, men det var som bortblåst när hon kom hem efter skolan. Då var hon skör och hade humörsvängningar ända tills vi kom på att hon nog behövde gå på toa. Göran råkade nämligen gå dit och då brakade det lös alldeles. Så nu ändrar vi rutinen mellis – toa, till toa – mellis.

Efter toabesöket blev damen lugnare, men hostade och nös en del under kvällen, vi hoppas väl att det är nåt tillfälligt, bara. Inte för att hon har varit särskilt mycket sjuk på länge, men det vore bra för henne, och skönt för oss, om det blev korttids nästa vecka, eftersom det har varit två veckor med lite korttidsändringar nu.

Själv blev jag kanontrött redan före åtta och la mig tidigt, vilket jag nog behövde. Skönt att sova ordentligt en hel natt, men imorse var det ändå segt att kliva upp.

Vi bestämde, förresten, att Sandra inte ska vara med på skolavslutningen, för det är sånt som stressar henne väldigt mycket. Egentligen har vi väl gjort så dom senaste gångerna, men den här gången är det korttids då, vilket innebär att dom måste sätta in personal på dagtid också, om Sandra ska vara ledig.

Nu skulle hon ju bli ledig ändå, förstås, för hon får ju alltid vara hemma om det är så att det är bäst för henne. Men dom är så himla gulliga på korttids/fritids (det är samma ställe) att dom pusslade ihop det den dagen. Så Sandra kan vara ledig på skolavslutningen och ändå ha korttids kvar. Hur bra som helst!

Göran och jag har ju inte några stora planer under december, eftersom vi vet att Sandra ofta är extra skör och behöver lite ledigt då och då. Men om hon mår bra, och får vara frisk, så är det bäst för henne att ha skola eller korttids/fritids som vanligt hela tiden.

Jaha, det var det om det. Jag har nog lite idétorka, tror jag, för det känns som väldigt trista inlägg just nu. En drös med frågor skulle ju sitta fint, så kanske man kommer igång igen :)

Slutligen… Maria, fåånen ÄR min! :) Japp! Bytte ju snabbt som attan där… Kalla det kvinnlig list! Ja, eller en ovanligt förståndig man då, kanske, som insåg att jag behöver den mer?!! *flinar*

Kram!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tufft det är med de där humörsvägningarna, men ni är ju kanonbra på att komma på vad de beror på. Vilken fin personal det verkar vara på fritids/korttids, det måste vara jätteskönt att veta att det alltid fungerar med dem, kommunikationen med personalen är ju så himla viktig. Hoppas verkligen att Sandra inte är på väg att bli sjuk nu, det är ju inte kul för någon...
Och dina inlägg är långt ifrån trista, de är ju som livet självt, ibland händer det mycket ibland lite mindre. Det är ju det som är så härligt att läsa om, en vardag som är som den är.
Och att Göran är ovanligt förståndig...eller så är han väldigt förtjust i sin fru :-)

Kram och hoppas Sandra får en bra dag, ja du med så klart vännen och var rädd om mannen i ditt liv//Lena

Maritha Qvist sa...

Han är en otroligt gullig man och älskar sin fru otroligt mycket :-))

Hoppas det inte blir nån förkylning nu, det verkar vara lite överallt.

Nina din blogg är INTE trist!

Kramen Maritha

Mib sa...

Jaaa du, så du tycker att man ska komma med frågor!!! Jag kan inte tänka ut vad vi ska äta för mat och en massa andra saker och så begär du att man ska komma på frågor... hehe.
En väldigt fin bild har du där alla fall. Det var inte heller en fråga utan ett konstaterande!
Skickar dig en torsdagskram!
Ha det så fint idag.

Annika N sa...

Vad skönt att få sova lite längre och minsann kunde jag det med idag :-)Hyggligt att personalen fixade så att Sandra kunde vara på fritids.

Ha det gott !!! Kram Annika

Bellan sa...

Vad bra att ni kom på vad som oroade Sandra så ni kunde ändra i schemat. Ni är så duktiga på att läsa av Sandra, och det är ju A och O om det ska fungera.
Hoppas Sandra får hålla sig frisk så ni kan ha era invanda rutiner.
Tack för dina peppande och stöttande kommentarer på min blogg, jag uppskattar det oerhört mycket!

Stor kram!
//Bellan

Unknown sa...

Stackars Görna, vilken kvinna han e gift med... hihi...
Tar hans telefon och tvingas till städ tjänstgöring. *fniss*

Då hoppas jag att du la upp benen på bordet och bara Vaaaa... :D


Ha en fin fin dag.
Kramar om!

Mia sa...

Jag har en fråga.Hur mycket pratar Sandra? Jag har en ganska bra bild av henne men har ju aldrig hört henne:-) förstår hon innebörden av språk eller är det bara ord.
Viggo kan ju t ex klockan men förstår inte innebörden av tid. Han frågar om det är morgon eller kväll!?
Kramar i vinterkylan

Unknown sa...

Tack för titten...Kikar tillbaka hos dig! Jag tror jag stannar. ;)
Blir ett litet bloglovin-klick på dig så jag ser när du uppdaterar.
Ha en underbar helg om vi inte "ses" innan

agneta sa...

Vad bra att personalen är så flexibla, så det blir det bästa för Sandra. Och du,jag tror faktiskt att Göran inser vem som bäst behöver telefonen (och vem som tycker den är roligast)!Ha så kul!
<3Kramar<3