lördag 4 december 2010

Snyggt och fint

Sådärja, då var det färdigstädat och ordning och reda på kontoret då, så nu hittar man väl inte bland grejorna längre… Men såå skönt att äntligen få det gjort.


Handväskan, som hamnade på två foton i förra inlägget… Ja, Lena, den är mycket speciell ;) Nä, men jag flyttade den från en röra till en annan röra för det skulle bli städat på åtminstone ett ställe. Nu hänger den på en krok istället så här kommer ännu ett foto på den, bara för dig, haha!


Lenaeff undrar också hur vi kom på att julen oroar Sandra så mycket. Man behöver bara vara här runt jul så fattar man det… Alltså, det märkte vi på Sandra, helt enkelt. Nu hände det ju inte över en jul, utan det är först i år som vi har tagit bort precis allt. (Eller, inte allt, för julafton har vi kvar och ska fira som vi brukar, vilket iofs är ganska lite om man jämför med hur många andra firar jul)

När Sandra var liten gick det bra. Före treårsåldern, ungefär. Då var skillnaden på henne och andra barn inte lika tydlig och hon fixade att fira jul och födelsedagar. Hon fixade mycket folk också och vi märkte aldrig att hon mådde dåligt av det. Men oron kom med åren. Hon byggde upp sina egna förväntningar och vi märkte att hon blev stressad när det kom hit folk.

Vi provade oss fram i flera år. Föst slutade vi träffa andra när det var högtider och sen har vi tonat ner allt ståhej mer och mer för varje år. Värst var det för några år sen, när Sandra var runt 10, då vi för länge sen hade slutat träffa andra under julen men inte hittat riktigt rätt i hur vi ska hantera allt. Då var Sandra så stressad att hon skrek mest hela dagen och sen blev hon sjuk av trötthet efteråt.

Jag tror det var samma år som hon fick vara lucia för sista gången. Hon var så fin här hemma på morgonen, men hon mådde inte bra. När hon ser foton från det så säger hon ”Jag mådde inte bra där”


Det här fotot har dom tagit i skolan. Ja, sen blev hon mycket riktigt sjuk.

Mia kom med idén att använda broddar mot halkan och det testade vi ett år, men, Som Mia gissade, så stressade det Sandra mer än halkan.


Här väntar vi på taxin igår morse. Sandra tittar på gravmaskinerna som är spännande samtidigt som hon blir väldigt störd av röran på vår annars så lugna gata.

När damen kom hem var hon lite skör, men ingen större fara. Dom här fina ljusen hade hon med sig hem som vi såklart tände till mellis.


Sen hade hon fått post, ett kort från gulliga Annelie L och ett paket från finaste Mona. Tack, vännerna! :)


Senare var hon jättetrött, men fixade kvällen utan utbrott. Nu hoppas jag att hon tänker ta en ordentlig sovmorgon för då slipper hon kanske bli tröttsjuk, vilket hon ju lätt blir om hon blir för trött annars.

Ha det fint i helgen, alla som kikat in här!
Förresten, det var ingen som ringde från Habiliteringsverksamheten, fast det var det väl ingen som trodde heller…

Kram!

11 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Mycket att tänka på för er vid juletid..

Ha en riktigt fin dag och jag håller tummar för att det blev sovmorgon för fröken..

Kram Mia

Annelie L sa...

Godmorgon vännen,
Vilka fina ljus Sandra hade med sig hem. Hoppas ni får en fin dag tillsammans idag utan stress och halka. Fin väska du har förresten ;))
Morgonkram till dig

Tanja, 30+ sa...

Va duktig du e Nina! Ordning o reda ;-)

Kram!

Annika N sa...

Bra att slippa ifrån sånt som gör Sandra stressad. Hon mådde nog inte bra på Lucian när hon fortfarande kommer ihåg det.

Ha en superfin lördag !!! Kram Annika

Anonym sa...

Ha ha ha ha ha! Du är för rolig Nina! Tusen tack för bilden på handväskan och för att du förlängt mitt liv med ännu några minuter.
Oj vad dåligt Sandra måste ha mått om hon fortfarande har så starkt minne av den bilden, lilla tösabiten :-/
Jag är lite "avis" på att ni är så duktiga att hjälpa Sandra hela tiden. Själv tycker jag att det är så svårt att veta vad som är den utlösande faktorn många gånger.
Har ni kartlagt när och hur dagen ser ut när hon mår dåligt? Alltså, skrivit upp vilka tider, dagar, vad som hänt den dagen , dagen innan?
Kramar om er och hoppas att Sandra håller sig pigg och frisk//Kram goa Nina och tack ännu en gång för det fina fotot på väskan! Lena

Maritha Qvist sa...

Nej jag är inte ett dugg förvånad......gggrrrr!
Så fina ljus, gör de såna på skolan eller....?

Ha en fin dag vännen!

Kram Maritha

Unknown sa...

Nej det gäller verkligen att "se" och ha tålamod.
Ibland vet man ju inte alls...har ingen aning om vad som orsakar ett utbrott.

någon med otrolig detaljförmåga kan få utbrott bara korken på diskmedlet inte är stängd...
Det har jag varit ute för på mitt jobb
Men, om personen i fråga inte är precis vid själva utlösande faktorn, utan meter ifårn. Ja hur ska man veta..

Som du säger, det liksom växer fram och man ser och känner sit barn bäst. :)

Hoppas ändå du och mannen tar in lite julstämmning på tu man hand!

kramar om!

Mia sa...

Trevlig helg!

Unknown sa...

Hittade din blogg idag. Mycket intressant läsning. Jag driver en mötesplats för föräldrar med barn med funktionshinder, lite yngre barn, men du är välkommen till oss, så småningom så ska vårt forum uttökas och det kommer att finnas möjligheter att nöta och blöta med varandra i takt med att barnet förändras och blir äldre. För oss föräldrar med det lilla extra helt enkelt! ;) Ha en bra dag och Hälsa prinsessan Sandra!
KRAM

agneta sa...

Hoppas att Sandra sov länge idag och att det blev en bra dag för familjen! Vilka fina ljus sandra gjort, hon är duktig på mycket den tjejen! <3Kram<3 Agneta

Unknown sa...

Hej!!

Jag har inte glömt er!!
Så fina bilder!!
många kramar