måndag 13 december 2010

Trött och skör

När Sandra fick veta att hon ska få en ny film så kunde hon släppa den oron. Då gick det plötsligt bra att titta på den vi har, trots att den hackar och har sig, så den har fortsatt gå varm här :)

Men skörheten ligger ju på lur och det är nära till både utbrott och tårar. Ledsen har damen blivit väldigt lätt i helgen och det är ju svårt att veta vad det beror på. Kan ju vara nån sjuka på gång, eller en väldig trötthet. Helgen eller julen. Nånstans måste ju julen märkas, tycker man. Vi får väl se om hon orkar skolan hela veckan.

På förmiddagen, igår, ville Sandra skära potatis till potatisgratängen, men det låste sig helt för henne. Troligtvis kände hon att jag blev stressad, så det slutade med att jag tog över och Sandra fick ett utbrott. Så urbota klantigt av mig! Jag skulle aldrig ha frågat henne när vi inte hade tillräckligt med tid.

Men, gjort är gjort så det var ju bara att sätta Göran på potatisen så jag kunde trösta och säga förlåt. Senare fick hon steka köttet iaf, och det var hon nöjd med :)


Efter maten skulle Sandra och Göran gå ut och då kom nästa utbrott och mera tårar. Det är jobbigt för Sandra nu och hon är väldigt kravkänslig. Även när det är saker hon vill göra. Men ut kom dom en liten stund, som fick bli ännu mindre eftersom hon var nygråten och det var ganska kallt ute.

Resten av dagen försökte vi göra så lite som möjligt för att undvika fler utbrott, men när det var dags för kvällsbestyren var det bra nära igen. Göran lyckades leka bort det mesta, men det var med nöd och näppe vi klarade kvällen. När väl lampan var släkt somnade damen direkt.

När Sandra har kommit iväg idag har vi korttids till onsdag, och vi tänkte ha lite ”Halv åtta hos oss” med trerätters :) Vi har inte riktigt bestämt oss vem som tar vilken dag, för Göran ville börja, men det är jag som har min meny klar. Så vi får väl se hur det blir, men det kommer mer om det sen och jag tänkte att ni ska få sätta betyg på oss, ni som vill. 1 för urkass och 10 för full pott. Okay? :)

Återkommer med första tävlanden imorrn.

Javisst ja… Det är ju Lucia :) Man glömmer sånt när man inte firar. Men jag önskar er förstås en fin Lucia-dag!
Kram!

12 kommentarer:

Maritha sa...

Hoppas det inte är npgon sjuka på gång för Sandra.

Så spännande med "Halv åtta" hos Gustafssons men vi borde kanske smaka innan vi röstar :-)) Ha så jättekul, längtar att få läsa och se foton!

Kram Maritha

Anonym sa...

Sankta Lucia, ljusklrara hägring...
Godmorgon gumman!
Vad tokigt att Sandra har varit så trött och ledsen nu. Det är inte alltid man tänker sig för. Just det där att säga ja för att sen inse att det var fel tillfälle, med för lite tid. Och så när man tar över så kommer utbrottet. Vem har inte gjort så utan att tänka sig för.
Lilla gumman :-/
Ja både du och Sandra.
Kram min vän. Nu ser vi fram emot halv 8 hos Gustavssons...
Ha en bra ofirad Lucia//Lena

Annika N sa...

Synd att det varit lite jobbigt i helgen :-(
Vilken kul idé att göra "halv 8 hos mej" det hade varit kul att testa här. Martin och jag hade fixat det men Peter vet jag inte, han är duktig på vissa grejor som att panera fisk. och lite annat, men sätta ihop och fixa 3 rätter ?

Ha en fin måndag !!! Kram Annika

Annelie L sa...

Hur lätt är det inte att säga något utan att tänka sig för, man kan inte alltid vara steget före och tänka på allt även om man är så duktig som du. Nu blev det ju bra i slutänden ändå, som tur var och dagen flöt på trots skörhet.

Vet inte riktigt hur du tänkt dig poängsättningen i Halv åtta hos Gustafsson, ska du skicka små smakprov till oss, eller tänker ni skapa en ny poängkategori som enbart bedömer utseendet och uppläggningen av maten? Jag är med och röstar i vilket fall som helst ;)) det ska bli jätte spännande.// Kram Annelie

SoCal Helene sa...

Vill bara önska dig en fridfull Lucia Dag!
♥ Helene

Unknown sa...

Stor Luciakram var det här!

Så kul idé. Kommer nog komma nån poäng här från mig. Hoppas det blir lyckat!
Och njut nu av ledigheten! *L*

Ha en skön dag! / Maria

Annelie sa...

Mysigt med idén om Halv åtta hos Gustafssons, ska bli roligt att höra vem av er som vann.. :o))

3-rätters är ju inte alltför ofta man gör sig. Vi brukar nog bara ha det på nyårsaftonen, men det ÄR ju såå mysigt och gött.

Ha en underbar dag.. Kram till en goooo tjej.

agneta sa...

Ha en bra Lucia-dag och hoppas Göran "hittar" sina rätter eftersom han ska börja! Jag kommer också att rösta, det blir väl utseendemässigt kan jag tro!? <3 Kramar till er <3

Bellan sa...

Sandra är så duktig i köket! Men det är ju inte alltid man har tid....förstår så väl hur det kan bli. Vilken pärs det måste varit för er i helgen. Man måste hela tiden vara på topp och vara påhittig för att förhindra utbrott när de lurar bakom hörnet hela tiden.

Spännande med er tävling, ser fram emot bilder m m. Smakprov hade inte varit fel ;)

Kramar om er och önskar er en skön ledighet!
//Bellan

Photo by Maria sa...

Hoppas det går bra på kortis nu så ni får er ledighet och kan vila upp er..

Skall bli spännande att se vad Göran gjort för mat idag.. Och så klart skall jag rösta, men tyvärr kan jag inte ge vinnaren några 15000 ;-)

Kram Mia

Anonym sa...

Ho ho! Det är dags att vakna till nu ;-)
Kramen som räcker hela dagen//Lena

Unknown sa...

Förstår att det är jobbigt att hela tiden vara steget före och förebygga utbrott som ligger och lurar. Med tanke på detta krav ni har på er så är det inte konstigt om du gör något som du tycker blir fel. Man orkar inte vara duktig på det hela tiden! Omöjligt. Det är ju likadant här och fullt så jobbigt har vi ju det inte. Du är oerhört stark och superbra mamma. Jag tror också det är julen som gör henne känslig nu! Det är klart hon vet att det är jul och ser det lite varstans ändå.

Många kramar