lördag 9 januari 2010

Enligt planen!

Japp! Hela dagen igår flöt på bra, enligt plan ett! Sandra är väl lite skör, men i stort sett frisk nu. Trött var hon när kvällen kom, förstås, men hela dagen funkade bra.

Göran är krasslig och tog det så lugnt han orkade. Det ska mycket till innan han tar det lugnt, nämligen. Men nu lägger han sig faktiskt och vilar till och från.

Själv har jag haft ont i halsen ett par dar, men hoppas att det inte blir värre än så. Igår klippte vi oss iaf, både Sandra och jag. Ja, jag på fm och Sandra på em. Det var väl ungefär vad vi orkade.

Nyfriserade och ursnygga! :)


Eller ja… som innan är det ju, men det var lixom dags nu, för det började bli i längsta laget.

Sandra smaskar på sin klubba som hon fick när hon var klippt och klar. Vår urgulliga frissa är så go och vet vad det betyder för Sandra att det ska vara som det alltid har varit, även om man egentligen är för stor för att få klubba. Tack för att du finns, Ingvi!

Vi har ju bytt frissa några gånger innan vi hittade rätt, och nu funkar det bara så himla bra! När Sandra var liten gick det ju med vemsomhelst och då klippte en vän henne, men vår vänskap rann ut i sanden, vilket många ”vänskaper” gjorde när Sandra visade sig vara en lite speciell unge.

Sen hade vi en som inte alls förstod att Sandra var funktionshindrad. Trots att jag sa att hon bara skulle klippa så fort det gick, eftersom Sandra inte fixade att sitta still så värst länge. Plötsligt kunde lilla damen bestämma sig för att inte samarbeta längre så jag sa att det var huvudsaken hon hann klippa. Det gjorde inget om det inte blev perfekt.

Men den frissan lyssnade inte utan klippte så noga och länge att Sandra förstås tröttnade. Så säger hon åt Sandra att luta huvudet framåt. Sandra förstod inte sånt då och hon kunde inte styra sin kropp på det viset, dvs hon kunde inte gå från tanke till handling ”nu ska jag luta huvudet framåt” om ni förstår. Hon visste inte hur man gjorde. Hon kunde inte styra kroppen med flit, liksom. Jag förklarade att Sandra inte kunde så det var bara att klippa.

Då säger hon irriterat till Sandra ”Om du inte lutar huvudet framåt nu så tänker jag inte klippa dig” Men ååååå! Det var sista gången vi gick dit!

Sen gick vi på ett annat ställe (frisörer och pizzerior finns det ju av nån anledning alltid ett antal att välja på hur små orterna än är…) Där var dom gulliga och kunde ta Sandra rätt. Det funkade ganska bra, faktiskt. Haken var att stället var för stort så det alltid var andra kunder där samtidigt.

Där vi går nu är det toppen på alla sätt. Det kan inte bli bättre! Det är alltid lugnt där och Ingvi är så duktig med Sandra. Så ser hon till att vi slipper krocka med andra kunder när vi är där.

Jaha, det blev visst ett långt utlägg om det då…

Igår fick jag, förresten, en överraskning i brevlådan :) Det var ett presentkort från assistansbolaget som tack för att jag skriver om dom, och länkar till deras sida ibland. Vad glad jag blev! Tack snälla Lotta och Tanja! Presentkortet gäller en prenumeration på valfri tidning. Eller, jag får välja ur ett litet häfte. Så jag väljer nog ”Allt i hemmet” eller ”Sköna hem” Vad det nu är för skillnad?... Det är tidningar jag gärna läser men sällan (aldrig) unnar mig.

Idag händer inte nåt annat än ”lördag” här, men det brukar räcka för att fylla dagen. Lite lugn och ro ska vi väl försöka pressa in i schemat också, det kan ju vara skönt när man inte är på topp.

Härlig helg på er!

8 kommentarer:

Maritha Q sa...

Jag blir då rent ledsen när du skriver om vänskap som rinner ut för att ditt barn är speciellt!!! Inga vänner som var värda din vänskap!
Så snygga ni blev båda två. Har man kort frisyr får man klippa sig ofta tyvärr men ni passar i era så det är bara lägga ut slantarna till er fina frissa!
ha en fin lördag vännen!
Kram Maritha

Mona sa...

Så fina ni är! O är så glad att ni har hittat en frissa som passar er. Viktigast såklart, att Sandra tycker det är ok, men ni är ju fina i håret, också :)
Hoppas ni kryar på er snart.
O vad jag tycker om vänner/ släktingar som inte kan tycka om er som ni ÄR, det vet du!
KRAAAAAAAAAMAR

Elisabet sa...

Men åååååå va irriterande med den frissan som inte fattade att Sandra är funktionshindrad... vilken IDIOT! Det är bara en av småsakerna i pusslet, att hitta rätt frissa... Så vilken tur att ni hittat en som funkar så bra nu då! Och fina blev ni också! :-) Vi klipper Amir själva oftast med maskin, då kan det gå snabbt och smärtfritt men så fort vi tar fram saxen så blir han livrädd och tror att det kommer göra ont, typ. Så det är ju inte det lättaste...

Vänner av den där typen kan ju för övrigt ta och dra till nåt ställe där det är varmt. Och jag menar inte Kreta.

Kram och ha en bra helg!

Tanja, 30+ sa...

Haha... skrattar åt förra kommentaren. Dra till nåt ställe som är varmt...hihi.. men jag håller verkligen med!! Människor är så inskränkta o okunniga... jag tror säkert att den frissan MINSANN skulle visa dig, att om man bara är bestämd så...

Fina blev ni!! Nu när ni ska till varmare ställe... o då menar jag inte heller Kreta! Hihi.

Mamma Tanja sa...

Vi har inte direkt förlorat några vänner pga Josefin, snarare så att vissa blivit mer tajta. När Jossan var mindre, innan vi hade assistans, kom de alltid till oss på middag eftersom det var mer praktisk. Det är de vännerna, som förstod vår situation , som vi fortfarande umgås mest med. Däremot märkte vi av olika, och ibland konstiga, beteenden hos folk inför faktum att vi skulle få Josefin. Ingen som tog avstånd av ovilja, men av rädsla. Folk, som vi stod nära, visste inte hur de skulle bete sig, medan andra var hur naturliga som helst. Ja, det är inte lätt. Vem vet hur man själv skulle ha betett sig??? Blev ett långt inlägg men din blogg väckte lite tankar hos mig.
Kram på er

Ingvi sa...

Hej!Vilken tur att du inte tog bilden på mej för ni blev jätte fina på kortet.Just nu sitter jag med fötterna i vitlöksolja det smittade fort din förkylning(ha,ha)och jag som trodde jag skulle klara mej.Ha en skön helg och hälsa till restan av familjen.
Varma Kramar
Ingvi

Photo by Maria sa...

Att stöta på folk som inte förstår eller inte vill förstå kommer ni säkert alltid råka på men hoppas att det blir mer sällan nu..

Ha nu en riktigt bra fortsatt lördag..

Kram Mia

Sussi sa...

Ja du ni lär stöta på många som INTE kommer att förstå, men det är nog tyvärr så livet blir.
Man kan ju inte begära hur mycket som helst av folk som inte fattar, du fattar vad jag menar.
Fina i håret är ni!
ha nu en bra dag imorgon.
Kram
Sussi