söndag 13 mars 2016

Trångsynt falskhet

Är det något jag har svårt för så är det när missförstånd inte reds ut i tid, och när det påstås felaktigheter som man sen nekas att prata med berörda om. Sånt där falskt ”bakom-ryggen-prat” får jag fasen eksem av! Jag föredrar rak och ärlig kommunikation. Det är inte nödvändigt att vara överens, men det är fasen krav på respekt! Det går att medla om alla berörda försöker.


Det är det enda vi vill. Att vi ska samarbeta och göra vårt bästa från alla håll. Jag vet ju att det går, och blir jättebra för Sandra om vi alla försöker. Vi är inte ute efter nånting annat än att göra det så bra som möjligt.

Vi har erbjudit så många lösningar som skulle underlätta för kommunen, och där det i slutändan blir billigare än deras trångsynthet. Fast, dom har ju bestämt sig för att Sandra inte har några behov alls, och därmed har kommunen inget ansvar heller (eftersom hon i stort sett klarar sig själv, enligt handläggaren). Och det är klart… det är ju det allra billigaste och enklaste alternativet för kommunen.


Men eftersom Sandra faktiskt tillhör personkrets 1 LSS så har kommunen skyldighet, vare sej dom vill eller inte, att se till att hon har boende och sysselsättning som är anpassat efter hennes behov. Och om vi börjar där så är våra lösningar och erbjudanden väldigt anpassade till en väldigt billig peng. Eftersom vi håller med både lokal (tills boendefrågan är löst) och personal.

Men för att kommunen ska hjälpa Sandra med pedagogisk handledning och material så måste hon sitta i en skrubb och ha sin verksamhet. Det blir ju iofs billigt för kommunen eftersom skrubben i deras kontorslandskap står tom, och eftersom Sandra skulle krascha ganska snart och då inte klara att jobba, och därmed inte behöver något material.

Den här kommunen kan tydligen inte se till individens bästa överhuvudtaget, och försöker inte ens utan att det först ska anmälas. Jag. Blir. Så. Trött.


Men, som vanligt har vi nya planer i bakfickan. Vi måste ju komma framåt, och bygger kommunen murar som inte går att riva så får vi hitta andra vägar. Igen och igen.

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Jag. Blir. Också. Så. Trött. Varför kan de inte vara samarbetsvilliga och fatta behoven?? Ska det vara så svårt???

Styrkekramar ♥
//Bellan