söndag 20 mars 2016

Nytt material

Nu är lådan målad och klar.


En variant på sorteringsjobb blev det med hjälp av en tom-kartong. Sandra gillar att sortera, och ännu mer gillar hon det om det är fint, och om vi varierar det. Dels med olika saker att sortera, förstås, men också olika alternativ att sortera i. Vanliga burkar med bilder på, burkar i olika färger, flaskor, eller som här, en kartong.

Vi har kartong med skåror tidigare:

Sortera sedlar efter färg, med syftet att träna motoriken
och vrida handen i olika vinklar

Sortera form. Den här var för svår, så vi fick tejpa över två av springorna
Herr Gårman är intressant, vilken form har den egentligen?

Den här blir helt ny för Sandra där hon får öppna luckor med rätt djur på.Fler idéer för intresserade finns under fliken ”Pedagogiska tips”

I övrigt var gårdagen en skör dag. Det har varit lite si och så ett par dagar nu och det är troligtvis fler bidragande orsaker till det. Vi lägger ribban lågt för att inte utmana nåt i onödan, som vanligt. Sen är det bara att hoppas att det vänder snart och till dess är vi extra sparsamma med energin som finns.

Imorgon är vi lediga ett par dagar igen, förhoppningsvis utan möten. Vi väntar ett viktigt möte inom kort, men jag tror inte det blir förrän i april, så vi passar på att njuta av att vara lediga på ledigheten den här gången. Det blir inte så mycket av den varan nuförtiden, alltid är det nåt.

Jag har inte så mycket att tillägga just nu, så jag återkommer troligtvis efter ledigheten. Må så gott!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Du har så många bra idéer, Nina. Du måste ägna mycket tankeverksamhet och tid att leta efter olika sysselsättningar för Sandra.
Du är så himla duktig trots att du har så mycket och många att kämpa mot.
Önskar er en skön ledighet, med sol och champagne <3
Kram

Bellan sa...

Håller med Annelie i allt!

Vad fin lådan blev!
Nu hoppas jag att ni njuter av en skön ledighet så du får koppla av hjärnan lite.

Saknarkramar! ♥
//Bellan