fredag 18 mars 2016

Framsteg

Igår var det en intensiv dag på jobbet och vi hade en del låsningar och utbrott att tampas med. Damen var trött och skör och vi sänkte kraven så mycket vi kunde. Det blev inte så mycket jobbande, utan mest trä halsband på Sandras villkor.

Så är det ju ibland och vi måste anpassa efter dagsformen. Vi vet orsakerna och ibland kan man inte göra så mycket mer än att försöka ta oss igenom dagen så smärtfritt vi kan. Vi är iallafall glada över att vara två assistenter som kunde hjälpas åt.

Paketet vi beställde från aba skol kom, så vi packade upp lite när vi kunde. Om drygt en vecka har vi planeringsdag och ska försöka få lite ordning bland materialet medan Sandra är på korttids. Så just nu har vi mest stuvat undan grejorna för att det inte ska vara ivägen.

Bl.a. en massa färgad kartong som blev mycket billigare i storpack, än att köpa det styckvis på Panduro. Skönt att det nu finns lite som går att använda utan att man behöver räkna prislappar på det Sandra vill skapa.


Så klart kan vi inte slösa, det är väldigt kostsamt alltihop, men hittar vi billigare alternativ så finns ju fler möjligheter iallafall. Vi återanvänder alltid det som går att återanvända. Vi klurar också på att eventuellt sälja lite ”konstverk” på en loppis framöver och skriva nån skylt om att alla intäkter går till materialinköp, eller nåt. Vi får se hur det blir med den saken. Sandra älskar att skapa, men sen är hon liksom inte intresserad av resultatet, så det som inte går att återanvända slängs ju bara och det känns lite onödigt i sammanhanget.

Nåja. Vi beställde också lite saker som håller livet ut, och som kan användas på olika sätt. Även om själva inköpet kostar en slant så blir det billigt i längden. Sånt gillar vi.

Plastdjur

Träformer

I den här kartongen fanns det 6 flaskor färg, och den håller jag nu på att fixa till ett slags sorteringsjobb. Jag ska visa er när det blir klart. Det gäller att ta tillvara på det som går att använda :)


Idag har jag varit på ett informationsmöte där det var jag som informerade mest. Det ledde till att vi nu äntligen ska få ha ett möte med all personal som jobbar med Sandra samlade. Så vi kan diskutera fram bra lösningar tillsammans och på så sätt undvika att det blir missförstånd runt Sandra som inte går att förutse om vi inte har pratat ihop oss ordentligt.

Det tog sin tid att få chefen att förstå att det är viktigt med ett sånt samarbete för Sandras skull, men tillslut så. Det blir nog bra nu när vi kommit förbi den proppen, för i övrigt är ju korttids bra! Men ingen, hur proffsig man än må vara, kan göra rätt anpassningar utan samarbete.

Nu ser vi framåt, hoppas jag!

Tack Ulrika, för länken ang. boende.

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Så himla bra att du fick till mötet och att du äntligen blev lyssnad på, om än ovilligt...
Du är en sjujäkla bra mamma som aldrig ger upp. Du är helt fantastisk!
Kramar ❤️