söndag 27 mars 2016

Snabbt avklarat

Igår morse vaknade Sandra och trodde att det var en vanlig lördag. Jag sa inget utan lät det vara så. Men när hon skulle äta frukost var det nåt som störde och hon ville inte ha. Då mutade jag en aning, och det kanske inte är det mest pedagogiska man kan göra, men det funkade iallafall. Jag sa, ät nu så ska jag berätta något för dig sen. Hon fick i sig frukosten och alla var nöjda. Det jag berättade var förstås vilken dag det var och det var ju spännande på alla sätt och vis.

Dagen var planerad, och Sandra var lugn hela tiden. På förmiddagen såg hon film och klippte i kataloger och klockan 11.15 pep timstocken. Då fick hon duka och det klarar hon galant med rätt anpassning och förberedelser.


Sandra tycker om både sill, Janssons och ägg med kaviar, och hon blandar gärna allt i en enda röra på tallriken :)

Både jul- och påsklunchen brukar vara lite oroliga eftersom det vankas roligheter efter maten. Men sen ett par år tillbaks har hon faktiskt kunnat äta i ganska lugn och ro. Igår åt hon tre (!) portioner.

Efter maten var det dags att gömma påskägg, äta godis och whoop så var vi klara klockan 12.00 :) En liten låsning blev det när ägget var hittat och vi tror att det beror på att Sandra var för mätt för att orka äta så mycket som hon ville ha.


Halv ett hade vi diskat och städat undan påskäggen och dagen övergick i en helt vanlig lördag med halsband och musik.


Så är det alltid, kort och intensivt funkar bäst. Sen går luften ur.

Ha en fin dag!

.

Inga kommentarer: