lördag 26 mars 2016

Påsk

Jag tänkte ju berätta om hur vår påsk ser ut igår, när det blev en massa annat skrivet istället. Så nu gör jag väl ett nytt försök att fokusera rätt :)

Som med alla andra högtider så tonar vi ner allt så mycket vi kan. Påsken är lättare att tona ner än julen, men vi har ju lärt oss knepen genom åren och vet vad som stressar Sandra vid det här laget. Det är dock lätt hänt att hon får veta mer än hon bör nånstans. Hon träffar ju folk som inte vet vad hon inte vet ibland, och hon tittar i tidningar och ser på tv, t.ex.

Men idag är det påskafton och Sandra vet ingenting. Så än så länge har det varit väldigt lugnt på den fronten och ingen oro hos Sandra. Extra skönt är det eftersom hon ju har varit skör av andra orsaker i veckan.

Hon mår ju bäst utan helger och annat som stör vardagens rutiner, samtidigt som hon förstås tycker att det är roligt med lite extra festligheter. Så det gäller att hitta en bra balans där. Meningen är ju att hon ska må bra och trivas av det lilla extra, inte bli orolig och sjuk. Därför firar vi inte så mycket av nånting.

Och därför håller vi alla högtider hemliga så länge som möjligt. Vi undviker att berätta om jul, nyår, påsk, midsommar och födelsedagar. Vet inte Sandra nånting förrän samma dag är det allra bäst, och chanserna att firandet ska bli lyckat ökar.

Jag ska göra lite påskmat på förmiddagen idag, och Sandra får veta så fort hon fattar att vi inte bara ska äta köttbullar, som är den infon hon fick igår. Märker hon inte att jag gör Janssons så berättar vi när det är dags att duka i matrummet. Där äter vi nämligen när det är nåt extra festligt, så om inte förr så lär hon fatta då :)

Efter det gömmer vi varsitt påskägg och äter godis. Sen är det klart och det brukar gå bra tack vare att vi inte gör så stor affär av det.

För att undvika att det ringer påskkärringar på dörren under helgen sitter en skylt vid ringklockan och det funkar bra. Den används också när det är Halloween.


I veckan kom det förresten ett blomsterbud till Sandra, med den här fina buketten från bästa assistansbolaget. Tack!


Glad Påsk!

.

Inga kommentarer: