söndag 8 juni 2014

Padda-pedagogiskt

Jag är ju inte riktigt på humör för att skriva just nu. På tok för trött för att vara glad och trevlig, och då är det nog bättre att låta bli. Jag har försökt göra några inlägg, men det har slutat med att jag raderar allt för att jag bara blir arg på allt och inget. Att bli ifrågasatt av personer som inte känner till Sandras svårigheter och lättheter är bland det värsta jag vet, och jag har svårt att släppa det när jag är trött. Men jag vill inte älta, och då är det ju rätt bra att skriva av sig i Word och sen bara kasta det.

Så nu är jag lite gladare och inatt har jag sovit ganska bra. Pigg skulle väl vara att överdriva, men okay iallafall. Så jag tänkte dela med mig av lite pedagogiskt pyssel som jag har pysslat med när Göran och Sandra har skött sig själva.


Paddan som vi fick igång så fint ni vet… Jag gjorde liksom lite fel, förstås. Den funkade inte alls som den skulle så jag fick hjälp av bästaste Emelie att fixa den. Tack! Vad gjorde jag utan dig? ♥

Jag har ju sagt att jag är oteknisk. Ren katastrof, faktiskt. Dom som vet hur man gör brukar säga ”Det är bara att göra som det står” Ja, jag gjorde det. På pricken, faktiskt och det var därför det blev fel, för jag glömde tänka själv. Jag ska inte tala om vad jag gjorde, det räcker med att ni vet att jag är oteknisk, tycker jag nog… ;)

Nåja, allt funkade som det skulle när jag hade gjort om och gjort rätt. Och Göran fick igång ett Spotify-konto till Sandra så det är bara att göra listorna åt henne innan hon får veta att hon har en egen ”musikmaskin” (Ja, dockan och möjligheten att lyssna på musik i paddan har hon ju ingen aning om än, utan lyssnar med mina grejor än så länge)

Men hon fick paddan igår och blev överlycklig J Hon fick prova ett enkelt spel som jag fick tips om av finaste Emelie. Precis lagom nivå för att lära sig förstå hur en pek-skärm fungerar.


Jag har tagit hem lite fler spel som hon ska få prova lite i taget när hon är redo, men än så länge är det lagom för henne att utforska det här.

Så har jag fixat bilder till spelen, så hon får en överblick och lättare kan välja sen, när det blir dags. Men en sak i taget.


Det sista hon sa igår kväll var att hon ville spela mer, och det ska hon ju så klart få göra. Men kanske att Göran kan locka ut henne lite i solen en stund också, så jag hinner packa korttidsväskan.

I onsdags undrade vi hur vi skulle orka med hela helgen som blev fyra dagar lång, men det har gått bra och nu är den snart slut. Det är en jobbig känsla att längta mer efter ledigheterna än efter Sandra, men så är det när jag är för trött.

Förresten, vi har ju sökt extra korttids i höst och det skulle ta 1-2 veckor till beslutet skulle komma. Så imorgon ska det komma, för då har det gått två veckor… Spännande. (Att se om det kommer, alltså)


Må gott ni som fortfarande är kvar.

.

2 kommentarer:

Lena sa...

Kramar om <3

Annelie L sa...

Härligt att hon gillar plattan. Det är faktiskt ett rätt bra "verktyg"
Håller tummarna för att beslutet kommer i morgon och att det är positivt, det måste helt enkelt vara positivt, något annat är omöjligt .
Kranar om ❤️