fredag 13 juni 2014

Överbelastning

Det var en sån där härlig funkar-dag igår, trots frissabesök på tidiga morgonen. Att gå till frissan är nåt som brukar ta mycket energi av Sandra, även fast vi har världens bästa och mest anpassade frissa som t.o.m. avsätter extra tid åt Sandra, och ser till att det inte blir några onödiga krockar med andra människor.

Dessutom tar vi alltid bilen, fast det bara tar några minuter att gå. Allt för att minska intrycken och inte riskera att annat stjäl av energin som behövs till själva frissabesöket. Efteråt brukar Sandra vara extra trött och skör, men inte igår. Pigg och glad hela dagen J


Men lagom tills kvällsrutinerna skulle börja hände nåt. Helt plötsligt kunde hon inte gå utan blev livrädd i trappan ner till badrummet. Vad hon upplevde vet vi ju inte, och Sandra kan inte berätta, så vi får gissa, avvakta och iaktta. Efter ett tag blev hon iallafall lugn och resten av badrutinerna och nattningsprocedurerna gick bra.

Vi vet ju fortfarande inte med säkerhet vad det är hon får, men tror väl att det beror på att hjärnan liksom blir överbelastad, så Sandra inte klarar att sortera intrycken riktigt. Vi hoppas att det var en engångshändelse igår.


Ett litet tillägg angående att vi har bestämt att Sandra ska vara kvar på korttids fast hon är trött. Vi är trygga med att hon har det bra där på alla sätt och vis. Det är alltså inte därför som vi förut har velat att hon kommer hem när hon är trött. Alla som jobbar klarar att hantera henne. Orsaken ligger helt på Sandra själv. Hon orkar helt enkelt inte och klarar inte att vila ordentligt om hon inte är hemma med oss föräldrar. Får hon inte vila i tid så blir hon sjuk. Det är liksom det som är problemet. Så, hur det kommer gå får tiden utvisa, men vi måste ju börja nånstans.

Det som hände i trappan igår kan vara en konsekvens av att hon är för trött, en annan konsekvens är att hon däckar, sover och kräks i ett par dygn. Risken om man inte låter henne vila är att hon blir riktigt sjuk, som hon har blivit vid ett par tillfällen med bl.a. kraftig yrsel (eller vad det nu är) i flera veckor. (Det kan den som vill, läsa mer om i min blogg under april- maj 2011 och mars-april 2012) Och då kan man ju fundera på vems vila som är viktigast.


Jag önskar er en fin fredag och härlig helg!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Trevlig helg önskas till er också!

Saknarkramar <3
//Bellan