måndag 9 juni 2014

App-jakt

Jag som inte skulle skriva mer förrän efter mötet… Men jag har fått lite roligare saker att fokusera på och vips finns det nåt att skriva om på köpet.

Jösses vad den ungen är duktig på dataspel. Ja, i förhållande till sig själv, alltså. Förstås! Jag hade ju tänkt vänta med resten av spelen tills tiden var inne, och ge henne en chans att bekanta sig med alla nyheter i lugn och ro. Men hon fattar ju direkt hur hon ska göra J (Haha, hon brås inte på mig där iallafall)

Jag fick verkligen lägga band på mig så jag inte visade henne alla spel på en gång. Fyra nya spel fick räcka. Det första (som jag visade i gårdagens inlägg) är ju enkelt och från ca två år, perfekt att lära sig hur man gör med en pek-skärm och lagom varierat och roligt utan att bli för svårt.

Det andra var också enkelt men krävde att man kunde göra rätt för att komma vidare. Det var ju inga som helst problem, och det roliga är ju att Sandra kommer på det själv. Tur det, förresten, eftersom hon blir störd om jag måste visa för mycket.


Här t.ex. så tar bara rätt figur emot godsaken, och det är färgerna man ska gå efter. Jag sa inget utan lät Sandra prova, och hon behövde bara ett försök så hade hon fattat galoppen.


Det spelet hade inte så många variationer, så hon fick prova ännu ett nytt spel. Det har flera rum att besöka med olika städuppgifter i varje rum. Det roade hon sig med ganska länge.Sen ville hon ha mer! Så då fick hon det här, som är en hel stad med en massa möjligheter i dom olika husen.


Efter det sa jag att det inte fanns fler spel. Det var redan för mycket nytt för henne och det är lätt att hon blir stressad och inte kan välja. Det gick bra iallafall och hon var nöjd och tyckte om alla fyra spelen.

Nu får jag börja jaga nya spel och tar gärna emot tips på bra, svenska, appar. För åldern runt 3-5 år, gissar jag blir lagom. Pussel och memory gillar hon och är duktig på så finns det nåt sånt så skulle det vara skoj. Ja, annat med, för den delen.

Jag har tagit hem två spel som jag tror hon gillar, men som nog är lite svåra. Det är Toca Boca Mini och Toca Boca Tailor, om det säger nån nånting. Båda går ut på att skapa på figurer.


I Mini ska man välja ögon och så, vilket Sandra säkert klarar, men det var lite svårt att förstå hur man byter, och man kunde byta färger och måla. Själva idén är säkert jätterolig för Sandra, men som sagt lite för svår att förstå. I Tailor ska man göra ungefär lika, men det var ännu lite svårare att få en helhet i vad man gör.


Nog om det för ett tag. I övrigt har damen varit kravkänslig, som hon är när hon är trött eller när energin går åt till att hålla ihop. Så länge vi inte har gjort nåt som ställer krav (förflyttningar, toabesök, dricka vatten osv) så har det varit ganska lugnt. Vid krav blir det lätt låsningar och utbrott.

Min migrän kom smygande under gårdagen, förstås. Det tillhör både vardag och helg nuförtiden. Men så länge tabletterna gör nytta så ska jag inte klaga, och när det blir ordning på ledigheterna igen så tror jag även det ger sig.

Idag blir det lite ledigt här och vi ska nog försöka att bara njuta av solen. Jag har ju knappt hunnit fatta att det är sommar, mer än alla bilder på solstolar och jordgubbar på fb ;)

Jag önskar er en finfin dag!

.

7 kommentarer:

Lena sa...

Kul att hon gillade att spela spelen du hittade. Det finns ju en djungel av spelappar och inte helt lätt att hitta med lagom nivå. Och även otroligt lätt att bli stressad av spelen också, det ser jag ju här hemma.

Ha nu en riktigt skön ledighet och VILA VILA <3
Kram

Bellan sa...

Vad underbart att se att hon fixar spelen och tycker det är roligt! Hoppas hon inte blir för stressad utan att det går i hennes takt. Där får ni styra och det är jättebra att ni har sån känsla för vad hon klarar, så det blir säkert kanonbra!

Vila dig nu ordentligt i solen idag! Kramar om och önskar att din ork kommer tillbaka snabbt ♥
//Bellan

Anonym sa...

Det är samma för Hanna,hon gillar att spela och klarar det galant med tanke på utvecklingsnivån (jag blev glatt överraskad)!
Det finns alltför många spel men ett som Hanna gillar heter "trainyard".Bäst är nog att testa lite själv först och sen får Sandra testa,då ser ni snabbt om det är något för henne.
Det är bra att göra en spela-bild/ipad-bild till schemat för annars blir det lätt att man fastnar i spelet och blir övertrött.
Hanna använder också sitt gamla Gameboy fortfarande,det är himla bra med dessa spel som går att ta med överallt,aldrig tappar tålamodet,går att starta om och om igen osv.Det jobbiga är om/när de går sönder eller som det hände med ett PC-spel hon hade för längesen som plötsligt inte gick att använda med nyare Windowsversioner.
Har inte kommenterat på ett tag men läser här varenda dag,du skriver så bra!
Annette

susanne sa...

Hej, jag vill tipsa dig om två sidor att surfa in på: pappasappar.se och skolappar.nu
Där kan du läsa beskrivningar och recensioner av olika appar. Återkommer kanske med mer konkreta tips på appar också en dag.../Susanne

susanne sa...

Ja just det, det finns en bra facebook grupp att gå med i också: ipads i skola och förskola heter den./Susanne

Tina sa...

Fantastiskt kul och vad duktig hon är ! Samma med tösen och dataspel, vi är inte lika kluriga som henne ! Och det finns en uppsjö av bra spel som är lärande utan att man tänker på det ! Kramar

Tina sa...

Fantastiskt kul och vad duktig hon är ! Samma med tösen och dataspel, vi är inte lika kluriga som henne ! Och det finns en uppsjö av bra spel som är lärande utan att man tänker på det ! Kramar