torsdag 30 januari 2014

Två tabletter som gör skillnad

När Göran hämtade Sandra på korttids igår morse, hade dom haft en maratonmorgon som fortsatte hela vägen hem, och ett tag till. (Och hade börjat visa sig redan dagen innan) Hon mådde inget vidare och det är så svårt att hjälpa henne när hon inte kan säga vad det är.


Hon var grå i ansiktet och skrek att hon hade ont överallt och ville till doktorn. Men hon höll sig för magen, så jag gissade att det var nåt där som inte kändes ok för henne. Det blev två tugg-Alvedon och toabesök, efter mycket om och men och låsningar…

Det är ju inte bara att ge damen Alvedon, eller be henne gå på toa, liksom. Man måste göra och säga rätt om det ska gå vägen, och mår hon dessutom inte bra så låser sig allt mest helatiden. Men tillslut tog hon tabletterna, och det var ju bra för det hjälpte.


Sen dess har det funkat bra och Sandra är pigg och glad mest hela tiden. Det var ju skönt att det var så enkelt att vända måendet, eftersom Göran jobbar och allt blir enklare med goda humör när man är själv J

Nu har hon just ätit och varvar ner med film och klippsaker. Jag går ifrån lite då och då när situationen kräver det, och då passar jag på att försöka få det här inlägget klart. Det mesta skrevs igår, så jag sammanställer det bara nu, men det tar ju sin tid när man inte hinner skriva klart ett stycke åt gången, och uppmärksamheten är hos Sandra. Hoppas ni får lite sammanhang ändå ;)


Imorgon har vi möte på korttids och förhoppningsvis får vi planeringen inför den tänkta dagliga verksamheten klar så Sandra och Jane kommer igång med vardagen så snart som möjligt. Sandra kommer att vara hemma med Göran undertiden och sen är det ju helg.

Vi fick förresten nytt svar angående vår sökning av bilstöd till Sandra, som vi överklagade. Men, eftersom Daglig Verksamhet inte räknas som jobb så har man inte rätt att få hjälp att ta sig dit… (För ev nya läsare så fixar inte Sandra att åka färdtjänst) Men nu har vi löst bilproblemet på annat sätt och så länge alla inblandade är nöjda med det så går det ju bra.


Jag avslutar med att tacka ”Anonym” för din kommentar i ett tidigare inlägg. Vad roligt att du har hittat hit, och känner igen dig. Man är ju inte ensam. Hoppas det kommer lösa sig för er med så småningom. Lycka till med det!

Tack också för länkar och mailadresser som jag inte publicerar.

Må gott!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Kikar in och kramar om ♥ Hoppas dagen flyter på bra för er!

Trevlig helg också!

//Bellan