fredag 24 januari 2014

En dag i taget


Här tar vi oss igenom dagarna så gott vi kan och längtar mest till det att DV kommer igång på korttids, så Sandra får den struktur hon mår bäst av. Hon funkar bra och är pigg, men man märker att skörheten ligger på lur och det är nära till stress.

Det beror ju främst på att vi inte har en ordentlig verksamhet nu, utan dagarna blir lite som dom blir. Det enda vi har fast på schemat är om Sandra ska vara hos Jane eller hemma och vilka dagar det är korttids.

Vi tror att det bara rör till det att försöka ordna fasta aktiviteter nu, när det snart kommer en förändring, så vi försöker, som sagt, att göra dagarna så bra det går tills den riktiga verksamheten kan starta, med ett fast schema.


Men igår sa Sandra till Göran att Jane och hon hade bestämt bakning som idag. Luriga unge, det hade dom förstås inte gjort, men vi planerade snabbt in ett sockerkaksbak på schemat J Det är svårt att hitta fasta aktiviteter som funkar i hemmiljö, men baka gillar hon så det går kanske bra nu när orken finns.


Jag fick svar från vår LSS-handläggare igår, att dom inte har någon skyldighet att anpassa bostad till Sandra. Men så synd då (för kommunen) att jag visste mer, så nu har vi ansökt om särskilt anpassat boende, vilket i princip innebär en lägenhet med anpassningar och egna assistenter.

När vi frågade från början var ju svaret detsamma, att kommunen inte har några skyldigheter alls utan vi måste söka lägenhet själva. Vilket är ganska omöjligt med tanke på anpassningarna. Handläggarens enda svar på det var att Sandra får bo kvar hemma.

Nu har ju ingenting gått igenom men vi ska iaf få beslutet på papper så vi kan överklaga ett eventuellt avslag. Avslag räknar jag ju med, det är den vägen vi alltid har fått gå. Det skulle så klart bli på tok för dyrt om alla som behöver extra hjälp, stöd och anpassningar skulle få det.


Det var väl allt för nu. Jag önskar er en trevlig helg!

.

1 kommentar:

This is my life sa...

Önskar dig och din familj en riktigt fin helg!!
Kram/M