fredag 3 januari 2014

Andas lite igen då

Gårdagens ändrade schema gick bra även om Sandra var lite trött. Jag vågar väl inte riktigt andas ut än, men vi har inte sett några fler tendenser till ”vad det nu var” som hände i onsdags kväll.

Sandra har pratat lite om det, och frågat varför hon inte kände munnen och varför det var så konstigt och otäckt. Lilla gumman, om jag visste och kunde hjälpa henne. Men hon nöjde sig med att jag sa att hon var för trött, och det hjälpte ju att sova.


Jane var här med Sandra och jag höll mig undan så gott jag kunde så det inte skulle bli oro. Det blev lugna aktiviteter och mest klippa i kataloger, men huvudsaken det blev nåt av det hela och Sandra hade ju längtat efter Jane.

Göran fixade veckohandlingen och innan Jane åkte hem tog han över assisterandet så vi hann planera kommande veckor så gott vi kunde. Det är ju inte precis plättlätt att få till en planering när vi inte alls vet Sandras ork, men vi utgick från lite ork och får ju skala bort vid behov.

Idag blir ungefär som igår, för nu finns det inte så mycket ork, och den lilla som finns tar slut väldigt fort. Så vi lägger ribban lågt så länge det behövs, helt enkelt.

Nästa vecka har vi tänkt oss lite korttids och ledigt för första gången på?? (jag har tappat räkningen) Sist vi hade korttids-ledigt var den 16-18 december, men då hade vi möte så vi hann väl inte precis känna oss lediga. Hursomhelst, om det blir av nästa vecka så är vi i ganska stor behov av vila, så det ska bli skönt!

Men det allra viktigaste är ju att vi anpassar oss efter Sandras ork, annars blir det bara en massa trötta bakslag som gör att det dröjer ännu längre innan vi får nån vila. Jane är jätteduktig på att läsa av hur Sandra mår så vi behöver inte oroa oss för att hon blir slutkörd.


Jag avslutar med ett bloggtips och önskar er en fin dag och skön helg!

.

2 kommentarer:

Bellan sa...

När jag läser om hur Göran tar över assisterandet och du och Jane går och planerar.... det där har Turbo jättesvårt för. Såna situationer slutar oftast med utbrott. Han klarar inte det bytet om assistenten finns kvar i huset, då blir han bara distraherad. Har du nåt tips, kanske? :)

Hoppas det lugnar sig för er nu och att det "bara" var en gång som Sandra blev sådär konstig nu. Vad jobbigt det måste vara för henne när hon inte heller vet vad som händer! Inte lätt för er att förklara heller, men bra att du sa att det berodde på trötthet. Det kan hon säkert ta in och förstå.

Kraaaaaaaam, snart på riktigt!! :) ♥
//Bellan

Photo by Maria sa...

Hoppas Sandra slipper känna så igen..
Ledighet skall jag med unna mig nästa vecka.. Vi har ju olika liv med slutkörning på olika sätt :) Så hoppas vi båda får skön ledighet..
Kram Mia