onsdag 1 januari 2014

Andas ut

Nu är helgerna över och den alldeles fantastiska vardagen är här! Eller, det är ju inte vanlig vardag, precis, men slut på dom förbaskade helgerna iaf. Pjhu!

Fast vet ni vad?! Gårdagen gick bra! Det var den bästa nyårsafton vi har haft sen Sandra började vara vaken hela kvällen J Men så hade vi en bra planering också, och Sandra var utvilad.


Dagarna mellan jul och nyår däremot, var en riktig pärs, med utbrott som avlöste varandra. Och så en och annan liten ”funkarstund” mellan varven som vi genast sög åt oss av. Det gäller att ta vara på stunderna som dyker upp, och ännu viktigare när dom inte är så många.

Från det att julklapparna började stressa Sandra på julafton vid ettiden, till midnatt natten mot nyårsafton, var den absolut jobbigaste tiden under dom här helgerna.

Men jag tänker inte tjata mer om det som har ”ofunkat” utan berätta om det som faktiskt funkade istället. Ni kan nog räkna ut att vi är svintrötta utan att jag håller på och ältar det mer. Nu är det över, och nu är det skönt!

Natten mot nyårsafton var orolig, som övriga nätter mellan jul o nyår. Alla tycks inte veta att det krävs tillstånd av polisen för att skjuta raketer på andra tider än runt t.ex. nyårsnatten. Det är lite olika tider som gäller, men mer info om det står på respektive kommuns hemsida. Så i princip kan man ringa polisen om nån skjuter i tid och otid.

Nåja, jag skulle ju inte älta mer, fast det är viktig info! Jag sov iaf tre timmar och Sandra vaknade typ halv sex efter att ha somnat vid ettiden, så det var ju en ”sådär” start på nyårsdygnet, kan man säga. Men jag var knäpptyst, och stängde in Sune i köket (för han var inte så knäpptyst, precis) och bannemej så somnade hon om! J


Själva dagen var ju ganska lik alla andra dagar med samma rutiner som vi alltid har. Dom måste vi försöka hålla oss till om vi ska få det någorlunda lugnt, och det är ju likadant på julafton.

Efter sovmorgon vaknade Sandra som en solstråle, och det höll i sig hela dagen. Ingen som helst oro, faktiskt, och hon klarade t.o.m. av tröttheten när den kom ifatt senare på kvällen.

På förmiddagen ville damen pussla, så det gjorde vi förstås. Göran och jag turades om att fixa mat och vara med Sandra och allt var lugnt och riktigt mysigt.


Sen åt vi vår nyårsmiddag, och var finklädda en stund mitt på dagen. Vi har ju våra fasta mattider och måste hålla oss till dom, men egna traditioner behöver inte vara sämre för att dom är annorlunda. Gott var det och skålade gjorde vi, och Sandra var glad och nöjd.

Efter maten behövde hon varva ner med film och klippsaker och då körde Göran mig i säng. Tack för det! Jag sov middag i 2,5 timme och orkade med hela kvällen sen J


När det i vanliga fall är dags för kvällsmat så började våra förändringar mot vanliga dagar. Eftersom vi skulle duka fram en massa gott till den långa kvällen senare så åt vi ingen middag, utan ett mellis bara. Sen ritade jag upp en slags serie över resten av ordningen för att göra förändringarna tydliga.


Toalett. Bad. Bolibompa. Klocka. Göra schema. (Så långt gör vi varje dag) Se film. Duka fram kvällsgott. Raketer.

Ja, så det nya året firades in med nattlinne och myskläder. Men för Sandra var det huvudsaken att hon fick ha finkläder på dagen och vi utmanar inte tröttheten mer än nödvändigt när det är sovtid.

Det Sandra längtade mest till var kvällsgottet vi skulle duka fram och vi försökte dra ut på det så länge det gick för att korta ner den trötta väntan mellan ”ätit klart” och ”raketer” men lagom till cirkusen började på tv kl 20.00 så plockade vi fram.


Efter det blev det en film från Sandras samlingar och sen började Diggilo eller vad det nu hette som var massa musik helt i Sandras smak. Så det gick väldigt bra att vänta in 12-slaget, faktiskt.


Det gick t.o.m. bra att komma i säng när det hela var över, trots att det fortsatte smälla lite då och då ett tag till. Otroligt vilken bra nyår, med våra mått mätt! Men nu är det skönast att det hela är över.

God fortsättning på er alla!

.

3 kommentarer:

Tina sa...

Härligt att det gick bra, ser mysigt ut ! Kramar och god fortsättning <3

Bellan sa...

Så skönt att det gick så pass bra som det gjorde! Hoppas ni kan pusta ut nu och att vardagen får flyta på så gott den kan.

Kramar i massvisa lass <3
//Bellan

Photo by Maria sa...

Underbart att det gick så bra!!!

God fortsättning!

Kram Mia