torsdag 19 juli 2012

Avbruten ledighet

Vi har haft fantastiska lediga dagar och bara njutit och mått gott mest hela tiden. Jag har inte hunnit ta fram datorn knappt, så nåt bloggande blev det ju inte. Men nu kommer en rapport iaf.

Sandra åkte ju till korttids i måndags morse och så fort hon hade kommit iväg kunde vi göra oss klara och köra mot Lysekil med husbilen. Vi pratade om det redan förra sommaren, men då regnade det på västkusten dom veckorna vi hade långledigt. Men nu bestämde vi oss för att åka iaf och vi hade väldig tur med vädret får jag säga.


Nu är jag nog en av dom som bekymrar mig minst om vädret, men jag hade liksom planerat att sitta på klipporna å käka färska räkor i solnedgången, och det är ju lite svårt om det regnar ;)

Regnade gjorde det inte, men båda kvällarna vi var där blåste det alldeles för mycket för att vara skönt att käka några räkor i solnedgången, så jag nöjde mig med att fota havet, måsarna och klipporna från alla möjliga håll och vinklar innan vi mumsade färska räkor i husbilen frampå tisdagkvällen.


Men på dagen knatade vi först in och köpte räkorna, förstås. Och smarta som vi inte är så kom vi på att det hade ju varit toppen att ha kylväska och kylklampar med sig, eftersom det var gassande sol och minst en halvvtimme (som nog blev en timme när vi virrade bort oss och jag blev trött i benen) att gå tillbaks till husbilen. Ja, eftersom vi iaf kom på det där smarta med kylklampar innan vi köpte räkorna så ordnade vi det på annat sätt, för det fanns en affär bredvid fiskståndet.

Dessutom bad jag om en påse krossad is när jag köpte räkorna och det var ju inga problem. Den fick svalka en överhettad Nina när vi kom hem till husbilen senare ;)


På eftermiddagen sen kom en kär vän, Margareta, på besök och fikade lite med oss. En kall flaska vitt vin hade hon med sig som passade bra till räkorna på kvällen. Tack fina Margareta för besök och goa kramar!


Vi hade ju tänkt stanna i Lysekil till idag, men bestämde oss för att åka en bit hemåt igår, så vi kunde ta det lite lugnt på vägen. Sen var det så blåsigt i Lysekil, och vi fick inte en så vidare mysig plats, bredvid sopkonainrarna… så vi hade ingen lust att sitta ute och grilla där. Dessutom var det för rörigt för att Sune skulle vilja sticka ut nosen, och då blev det att vi satt inne när vi inte promenerade runt med kameran.


Alltså åkte vi en bit igår och hittade en jättemysig plats precis bredvid Göta kanal där vi kunde grilla och njuta av det vackra sommarvädret hela kvällen.


Fast Sune, den fegisen, tyckte det var läskigt med båtarna och grannens hund, så han ville helst vara inne.

I morse njöt vi av frukost med fin utsikt över kanalen innan vi började rulla hemåt redan före nio. Skönt att ha gott om tid och hinna handla i lugn och ro på vägen, tänkte vi, och började planera kvällsmyset till den sista lediga kvällen för den här gången när telefonen ringde.

Jahopp, Sandra var sjuk. Så var det med det, men vi är supernöjda med vår ledighet så för vår del känns det helt okay att vi fick hämta hem henne en dag tidigare. Det som känns sådär är väl att tröttsjukan har börjat visa sig lite mer nu igen. Troligtvis efter en stökig vår med mycket sjukdomar och personaländringar som har stökat till tryggheten och rutinerna lite för mycket.


Men, man lär sig hela tiden! Så vi tycker väl att det är lite bra på ett sätt. Inte att hon är sjuk, så klart, men att alla får se hur viktigt det är med tryggheten och rutinerna, och att man aldrig får tro att hon klarar sig utan det bara för att det funkar, liksom. Det är tack vare trygghet och rutiner som det funkar, nämligen!

Nåja, vi hade ju 25 mil att köra när dom ringde så jag sa att jag hämtar så fort jag kan. Sen blev det en snabb handling så vi har mat hemma, och hem så Göran kunde packa upp medan jag hämtade Sandra. Jag fick stanna ett par gånger och hjälpa henne att kräkas på vägen hem, men det gick bra. Hon är så himla duktig, lilla gumman! Väl hemma somnade hon direkt i soffan och där ligger hon nu medan jag sitter vid datorn och passar kräkattacker.

Fem lediga dagar blev fyra, men oj vilka härliga dagar det var! Vi är både nöjda och utvilade och nu är Sandra ledig en vecka, utan några större planer planerade. Plan 1 får bli att hon vilar upp sig.


Hoppas ni har det fint i sommaren :)

♥ Kram ♥

Inga kommentarer: