måndag 21 mars 2011

Bus i blicken är oslagbart

Sandra vaknade halv åtta och var pigg. Ingen sjuka där inte :) Fast lite skör var hon under gårdagen och vad det berodde på vet jag inte, det är så det är ibland.

Direkt efter frukost ville damen ut, och den här gången följde jag med och det var riktigt varmt och skönt i solen, trots att klockan inte hunnit bli så mycket.


När vi kom in fick Sandra äntligen paketet som Maritha skickade i början av förra veckan och som vi inte har haft riktig tid med förrän nu.


Jag vill ju gärna låta Sandra använda det hon får direkt så då brukar jag se till att den tiden finns innan hon får öppna några paket. Hon blev förstås jätteglad, tack snälla Maritha! Det blev ju så klart lite pysslande en stund.



Ja, sen var det dags för mat och en del andra bestyr, lite pärlhalsband, och badrutiner, och snart var söndagen slut. När det blev kväll och tandborstning var Sandra på bästa bushumör, och sånt kanske man inte förstår riktigt om man kan ta det förgivet, men jag blir iaf lycklig av det, och jag ska försöka förklara.

Hon behöver hjälp med tandborstningen men får alltid borsta lite själv först. När hon sen ska ge mig tandborsten så bara får hon ett ryck och låssas att den är en telefon. Hon sätter den mot örat och ser pillemarisk ut. Snörper ihop munnen och ögonen bara lyser av bus på henne.

Jag kan ju bara bli glad och skratta med henne en stund, men sa sen lite fint att hon kan hålla tandborsten lite ifrån håret nästa gång… Då tittar hon på mig och bara strålar hela hon och ögonen glittrar, så tar hon tandborsten mot hakan så det blir tandkräm där också, sen bryter hon bara ihop i skratt. Härliga unge och oj vad vi skrattade!

Idag har vi korttids till imorgon och eftersom det bara är ett dygn så blir det inte så mycket äventyr, precis. En del må bra istället, gissar jag, och det är ju inte så dumt.

Nu är tävlingen avslutad och jag återkommer under dagen med en vinnare. Må nu så gott och var rädda om er!

♥ Kram ♥

13 kommentarer:

agneta sa...

Vilken härlig Sandra, även jag gläds av hennes "bus"! Det är inte dumt att ha "måbra-tid" heller, så ha det så gôtt och njut av solen (som jag hoppas kommer även idag)och den lediga tiden! Kramar om <3

Maritha sa...

Har läst om er helg nu och den ser ut att ha varit bra. Kul att prata med dig Nina!

Hoppas ni myser och mår gott ikväll!

Kram Maritha

Anonym sa...

Åh Nina, vilken härlig stund! Vad gör väl lite tandkräm då :)))
Så härligt med de där stunderna när ögonen glittrar. Det finns nog inget som går upp mot det. Ha det så skönt idag när det bara blir en ledig dag!
Kramar om er busfior//Lena

Annelie L sa...

Barnaögon som glittrar är bland det finaste man kan uppleva...Jag förstår att du njuter av busstunderna med Sandra, när hon själv hittar på buset och det riktigt lyser om henne. Det är äkta glädje det.
Njut nu av dygnet som ni är lediga, lata er och ha det mysigt tillsammans du och Göran, ja Sune också naturligtvis.
Kram Annelie

Patricia sa...

Ha ha .. kan nästan se henne framför mig när du beskriver sådär bra .. ha ha .. hon är ju för härlig, såna där roliga ögonblick som är kul att minnas .. =)

Ha en skön ledig dag!!
Kram Patricia

Unknown sa...

Vilken härlig stund ni hade!
Lite bus förgyller verkligen dagen! :)

Hoppas du får några soliga avslappnande timar idag! Kramar om!!

Annika N sa...

Så snällt av Maritha att skicka lite pysselgrejor till Sandra. Kul med lite bus :-)

Ha en lugn & fin måndag !!! Kram Annika

Anonym sa...

Hej Nina!
Jag hittade din blogg när jag googlade autism och bildstöd. Min dotter är 6 år och vi har provat med olika typer av scheman för henne. Problemet har varit att hon fastnar i detaljer på bilderna ex en nagel eller en kudde som ser rolig ut men nu har vi börjat rita egna bilder åt henne och det verkar fungera... Håller tummarna!
Jag tycker att du och din man verkar göra ett fantastisk jobb! Mycket inspirerande att läsa. Jag jobbar som assistent åt vår dotter och kan ibland känna att jag saknar livet utanför. Men timmarna är guld värda och vi skulle inte få till vårt liv utan dem. Jätteglad att jag hittade din blogg och kommer snart att titta in igen! Ta väl hand om dig
Hälsningar
Annika S

Photo by Maria sa...

Härligt med bus och en massa skratt :-) det gillas..

Ha nu en riktigt fin dag och mys på utav bara attan..

Kram Mia

Bellan sa...

Oj, jag blir nästan lite rörd av Sandras bus och hur du beskriver det! Så härligt att hon busar lite med sin mamma!!
Ni verkar ha haft en härlig och mysig dag med lite solsken och lite pyssel.
Må nu gott detta dygnet och samla krafter på hög! Själv ska jag utnyttja en assistent utifrån ett par timmar i eftermiddag. Då ska jag veckohandla m m - låter väl avkopplande... men vilken frihet!!! Kram pårej!
//Bellan

Unknown sa...

Goa Sandra! Så mysigt när buset kommer från hennes egna påhitt dessutom. Sånt kan man leva på länge!
Kram

Roffes blogg sa...

Men gud Nina! Jag kom plötsligt på världens idé tack vare det här inlägget! Och det är en så löjligt enkel idé som jag ju borde ha kommit på för längesen!
Tjabolina behöver motion och hon ska GÅ till sin brevlåda varje dag är det bestämt men hur kul är det att hämta den vanliga posten (typ reklam och räkningar och nån tidning då och då) Ja nåt vykort kan väl komma ibland också förstås. Men sånt där pyssel gillar ju egentligen hon också! Så det ska jag banne mig skicka till henne! Och lite annat hon kan pillra med kanske. ¨
Kram!

Roffes blogg sa...

Jag måstse säga att det där du skriver om begåvningshandikapp är väldigt bra beskrivet. Sen har dom ju ofta en ojämn begåvningsprofil som innebär att man inte riktigt kan jämföra med en person som enbart har en utvecklingsstörning. Personer med autism är ofta riktigt bra på en del saker och har väldigt svårt för en del andra saker. Personer med "bara" utvecklingsstörning har oftare en jämnare profil, de har ungefär lika svårt med det mesta.
Oj, nörden har talat ;-)
(alltså jag)
Kram