torsdag 3 mars 2011

Slappardag

Ute sken solen allt den orkade igår, och jag satt inne! Jag kom mig inte för att gå ut, helt enkelt. Så var det med det! Slappade och slappade och njöt av att vara helt själv hela förmiddagen. Inte dumt alls, faktiskt :)

Jag har ju haft lite att leka med, kan man säga. Vad roligt det är att titta på gamla foton :) Här är två foton från -86 då vi var ett stort gäng som hade maskerad på Ålandsbåten. Oj, vad skoj det var!Ni får nöja er med Göran och mig eftersom jag inte har frågat någon annan om dom vill visa upp sig… Göran var turist och jag var bondmora :)

Och det här är från 1990 när vi åker på Göta Kanal.


Jag fick lite samtal gjorda igår, eller en bit på väg iaf… Först avbokade jag Sandras tandläkartid, eftersom hon ju nyss har varit dit. Efter ett tag ringde tandläkaren upp och jag fick lite info om hur vi ska göra framöver med pensling och så, och Sandra kommer att få en ny kallelse i maj. Och så byte av tandkräm och lite annat prat.

Sen ringde jag om det där datahjälpmedlet som numer är en ganska lång följetong… Men jag har slarvat bort telefonnumret till den person jag ska kontakta så jag ringde växeln, som visade sig bestå av en person! Den enda personen var på lunch första gången jag ringde och på sammanträde andra gången… Men så fick jag hjälp av en fb-vän att hitta mailadressen till den där personen, tack för hjälpen :) Jag mailade och fick svar nästan direkt, så nu rör det på sig, minsann. Remiss var skickad och jag fick ett telefonnummer till dom som har hand om det och dit ska jag ringa idag för att höra hur långt dom har kommit.

Strax innan Sandra skulle hämtas i skolan ringde chauffören med en massa info eftersom hon ska sluta till sommaren. Men hon är då för go! Hon planerar och planerar så bytet till chauffören som ska ta över ska gå så smidigt som möjligt.

Han ska ha en invänjningsperiod i maj då han får veta alla turer och hur det går till vid hämtning och lämning hemma, på korttids och på ridskolan. Sen kommer vår fina chaufför att vara vikarie när det behövs vid sjukdom och ledighet. Alltså, det kan bara inte bli bättre! Jag är så tacksam över sånt som funkar så bra och folk som tar sån hänsyn och har förståelse :)

Tiden går när man håller på å leta, ringa å jaga folk, och sånt måste jag ju passa på att fixa när Sandra inte är hemma. Ja, att prata med vänner med, för den delen, och när jag hade pratat färdigt med chauffören så ringde en vän och då glömde jag både tid och rum och Sandra… Plötsligt ringde chauffören på dörren! Jaja, det gick bra och Sandra var lugn och glad, lyckligt ovetande om att hennes mamma just hade glömt bort henne…

Resten av eftermiddagen och kvällen flöt på bra utan några missöden eller andra händelser. Sandra var harmonisk och hade varit det i skolan och på korttids också. Så skönt att hon mår bra igen :)

Idag är det ju skola och ”vanlig rast” och då kanske jag orkar ut en sväng dårå?… Jag skulle ju behöva komma igång med mina promenader igen, fasligt vad man slöar till fort. Men Göran ska jobba och känner jag min lata sida rätt så blir det en slappardag igen.

Ha det fint alla som kikar in här och om nån har missat tävlingen så är det bara att klicka på tulpanerna i vänstermarginalen och delta i den.

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Annelie L sa...

Så fina ni är både på maskeraden och på turen på Göta Kanal. Hade du så långt hår när du var bondmora, eller är det lösflätor?
Jag tror nog att du behöver de här slappa dagarna, tids nog kommer du nog ut igen, när kroppen och knoppen har återhämtat sig helt efter den långa, jobbiga vintern.
Vilken fin chaufför ni har, hon tänker med hjärtat och sätter Sandra i första rummet, heder åt sådana människor.
Önskar dig en skön dag vännen, oavsett vad du tänker hitta på under din rast. Jag har bara kortrast idag, lärarna har planeringseftermiddag så eleverna slutat 12. 00, så 3 1/2 blir rasten idag, lagom för en hundpromenad och planering för middagen.
Kram till dig vännen // Annelie

Photo by Maria sa...

Äh ut med dig idag.. Ta lite luft och andas.. Rensa skallen och få benen att röra sig lite ;-)

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Jaa, visst är det underbart med gamla foton. Det blir ju så mycket som dyker upp i skallen. Fina ni var redan på den tiden ;-)
Skönt att ha en slappardag även om det är vackert väder, och att prata med vänner kan ju somsagt få en och glömma både det ena och det andra..
Men alltså, vilken taxichaufför så himla gullig och rar. Tänk vilken tur ni har haft med denna mäniska. Det är sånt som verkligen gör en glad.
Ha en skön dag och vad gör väl det om du latar vidare lite idag? Vem vet du kanske får tag i någon på HAB istället.
Kram på dig vännen och ha en skön dag!
Lena

Patricia sa...

Visst är det kul med gamla bilder .. och kul med maskerad .. =)
Jag tänkte med jag ska ta och scanna in en massa gamla bilder, jag har ingen egen scanner men har ju på jobbet så det är ju bara att ta med bilderna dit .. =)

Åh va glad jag blir när jag läser om er taxichaffis, hon är ju en riktig guldklimp. Hoppas det funkar lika bra med nya chaffisen .. =)

Fördelen med att maila instanser och sånt är ju att man inte behöver lägga tid på att sitta i kö o.s.v. och en fördel är att man har "skriftligt" på all konversation så om det blir något tjaffs har man "bevis" man kan plocka fram .. jättebra .. =)

Här är vårväder idag med smältvatten som rinner längs vägkanterna o takdropp och fågelkvitter ... underbart, nu kommer våren Nina!!!!! ... =D

Kram Patricia

agneta sa...

Skönt att du kan njuta av dina slappardagar, det kunde du inte för ett tag sedan (om jag minns rätt)! Du behöver dem säkert nu och sedan blir det lättare att komma igång igen.

Ni var fina "förr i tiden" också *ler*, kul att få se bilderna. Och vilken härlig chaufför <3 Sandra har, det kommer att ordna sig på det bästa sätt när hon "slutar"! Det ser hon ju till! Ha det gott och fortsätt slappa tills du är "mogen" att gå ut på promenad. Det är snart vår!!!!!!! Kram Agneta

Bellan sa...

Vad skönt för dig att ha fått ett par ordentliga slappardagar, det är välbehövligt ibland. Så har du kunnat leka med teknikprylarna lite också!
En promenad sitter ju inte fel heller, men du kommer säkert igång med det snart igen. Känner så själv också, jag bara jäser och rör mig för lite...hinner inte riktigt med allt.

Härligt att Sandra mår bra igen, då mår hela familjen bra!
Kramar om dig!
//Bellan