onsdag 9 mars 2011

Våren närmar sig :)

Det blev en slappardag igår och det var ganska skönt, faktiskt. Jag var inte på topp och orkade inte ta mig för så värst mycket. En sväng med dammsugaren bara, och en liten stund i solen blev det, för att samvetet tyckte det var skam att sitta inne hela dagen.


Sune tyckte det var skoj, förstås, men det märks att han inte är van att vara ute på vintern, för han blev nöjd ganska fort.

Göran åkte och handlade själv och det gjorde inte mig ett dugg att slippa följa med. Det var inte så mycket som skulle köpas så han behövde ingen hjälp. Men hjälp att packa upp blev det ju förstås…


Vi har nog den nyfiknaste katt som finns. Han är alltid med och kollar läget överallt och man kan inte göra nånting utan att han kommer farande :) Kan ju säga att han åkte ner från bordet så fort jag hade tagit kortet...


Så kom lilla fröken hem då och var, som väntat, jättetrött. Det bara låste sig totalt. Men när hon väl kom över låsningen och fick i sig lite mellanmål och, framförallt vatten, så fick hon en helt annan blick. Det är såå viktigt att hon dricker ordentligt!

En ledig dag blir det ändå idag, det skadar inte för trött var hon ju även när hon hade druckit vatten. Det blev riva papper och se film resten av eftermiddagen, mer orkade hon inte.

Hon såg filmen från när vi var i Thailand i november -07 och åh vad härligt det var! Där skulle jag inte ha nåt emot att tillbringa vintrarna…Det sista fotot är taget med en engångs-undervattenskamera för det är från en snorklingsutflykt som jag var på och då hade jag bara en sån kamera med mig. Men det var en av mina härligaste dagar någonsin! Just den dagen kan jag längta till ibland när jag skulle behöva ladda batterierna lite extra :)

Bellan undrar om Sandra leker tre timmar i sängen varje kväll, och om vi måste vara med. Vi sitter ju inte och leker med henne, men man måste finnas till hands. Nattningsproceduren tar ju lite tid, men sen får hon vara ifred i den mån det går och vi har en ”baby sitter” eller vad dom nu heter, så vi hör henne om det är nåt. Efter åtta är det ganska lugnt även om man aldrig slappnar av när hon är hemma.

Igår somnade hon halv tolv… Men jag har inte hört henne inatt, så hon kanske har sovit hela natten istället. Annars brukar hon alltid vara vaken ett par timmar varje natt.

Mamma Zoffe hoppas att jag är en morgonmänniska… Njae, jag har snarare blivit tvungen att bli det ;) Efter alla år med tidiga morgnar har jag svårt att sova länge även om jag är ledig. Det dumma är ju att jag fortfarande hemskt gärna är kvällsmänniska också…

Ha det så bra nu, ni som kikar in här! Vad vi ska göra vet jag inte än, men Göran ska iaf jobba. Ni som inte är med i tävlingen än kan klicka på tulpanerna i högermarginalen och skriva lite där.

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Klart Sune skulle kolla vad som handlats, det var ju strömming i den ena paketen ;-) Katter är ju nyfikna av naturen, mina är det oxå och skall helst i påsarna innan man packat upp..

Härliga Thailandsbilder.. En sådan resa hade man ju inte tackat nej till.. Jag har inte varit på solsemester sedan -91 och mina barn aldrig pga att jag/vi inte har haft råd.. Men en dag hoppas jag vi kan komma iväg..

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Ha ha ha, vad mysig Sune är som ska vara med hela tiden:-) Klart han måste hålla lite koll på läget.
Jag kan tro att du längtar tillbaka till Thaliland sån soldyrkare som du verkar vara. Men vad mysigt att dyka!
Ha en bra dag nu och hopps att Sandra piggar på sig!
Kram kram//Lena

Annika N sa...

Vår Findus är också nyfiken och han älskar att busa i papperskassar (utan innehåll)när man täcker över den med en tidning, så när vi krafsar på kassen eller de andra katterna så hoppar han upp :-)

Ha en fin onsdag !!! Kram Annika

agneta sa...

Man kan allt ta en riktig slapparedag när man behöver det, det är helt OK! Härliga bilder, både på Sune och från Thailand, förstår att du längtar tillbaks! Hoppas att Sandra är piggare idag och att ni får en bra dag tillsammans
<3 kram Agneta <3

Annelie L sa...

Sune är allt bra go, det är så mysigt med katter, de har sån personlighet.
Jag har aldrig varit i Thailand och har väl egentligen ingen direkt längtan dit heller, men värmen och solen den längtar jag efter...
Bilderna ser verkligen härliga ut, jag förstår att du njuter av minnena därifrån.
Kramar Annelie

Patricia sa...

Skönt med uppackningshjälp av Sune .. ha ha .. Rozzi dyker med ner i våra kassar så fort vi kliver innanför dörren när vi handlat och det spelar ingen roll vad det är i påsarna .. hon är så jäkla nyfiken hon med .. =D

Åh va härligt med Thailands minnen .. jag tittar i våra fotoalbum lite då o då när jag längtar tillbaks .. =)

Hoppas ni får en bra dag o att Sandra är piggar till i morron .. =)

KramKram

Annelie sa...

Hahaha,, härligt när katter är såå olika.
Vår Sylvester är alltid med vid kassar & kartonger, speciellt när de är tomma. Men Trisse däremot, tittar inte ens åt det.

Förstår du längtar tbx till Thailand.

Ha det allra bäst och sköt om dig.. // Varm kram <3

Bellan sa...

Haha, visst är de underbara våra katter! Oswald gör precis likadant när vi handlat;)

Härlig Thailandsresa ni gjort. Kul att du bjuder på lite bilder så vi kan drömma oss bort en stund.

Hoppas du haft en fin dag idag!
Kramis!
//Bellan

Mia sa...

Åh vilka underbara bilder på er semester. Hoppas ni får återvända:-) kram Mia