torsdag 24 mars 2011

Vårtecken

När Sandra hade kommit iväg igår morse så tog vi oss en prommis i vårsolen och det var riktigt skönt, trots lite småkyliga vindar. Vi letade i vägrenen efter vårtecken, men det enda vi hittade var skräp.


Visserligen såg vi en del snödroppar och krokusar, men bara i rabatter på villatomter, och det räknas ju inte, tycker jag.

Några flyttfåglar kom farandes också, och vid såna tillfällen saknar man ju en systemkamera. Men jag får väl fota andra saker istället.


Så gick vi förbi ett hus där det stod SJU istället för 7 som husnummer. Alltså, det vill jag ha! Bokstäver istället för siffra på huset. Helcoolt, tycker jag. Särskilt hos oss som bor på nummer 6… Bara måste köpas om jag hittar det nånstans :) Tips?

Lite slapp vid datorn en stund innan maten, och sen tog Göran hand om dammsugaren medan jag skötte dammtrasan. Så nu, Lenaeff, är det fritt fram ett tag ;) men du får nog skynda dig, för vi har ju en fällande katt i huset…

Ja, så kom ju Sandra hem och allt funkade som en vanlig bra dag och som det har gjort nu den senaste tiden. Inte så mycket att tillägga där för tillfället.


Patricia undrar om Sandra behöver dricka mer under dagarna, och ja, så är det. Eftersom hon inte kan säga till när det fattas vatten så måste vi få in det i rutinerna, både hemma, i skolan och på korttids, annars glöms det lätt. Vi håller på och hitta lösningar på det tillsammans så det ska funka bättre framöver.

Jag avslutar med ett foto på vinsten jag hade till tävlingen, för nu har Maritha hunnit få den. Det blir nog fler chanser framöver, för det var både roligt och spännande :)


♥ Kram ♥

11 kommentarer:

Maritha sa...

Missade gårdagens blogg med Sunes bus.......han är härlig den kissen!

Jag blev så glad för vinsten och maken var lika nyfiken så medans jag stekte biffar gick han och hämtade paketet :-))

Skönt att det är lugnt och fint hos er just nu, hoppas det håller i sig!

Kram Maritha

agneta sa...

Önskar er ytterligare en fin dag och nu är väl våren här i alla fall, även om inga vårblommor visat sig än!? Fin vinst som goa Maritha fick! Kram till er från mig/Agneta <3

Anonym sa...

Härligt Nina! Jag kommer direkt :)
Eller jag kanske ska packa först??? Tackar för inbjudan iallafall och ändera (hur stavas det?) dan dyker jag upp som gumman i lådan.
Härligt med en prommis i vårsolen, med eller utan vårtecken. Skönt att Sandra mår så bra nu, alt är ju så mycket lättare då.
Kramar om dig och hälsa Sune..
Lena

Mia sa...

Jamen tänk om folk tror att det säljs sex hos er då;.)) Då får Göran det kämpigt, ha ha ha. Nä vars, skojsr lite bara. Tänk om vi skulle ha så som bor på tretton? Sandra är så fin i sin röda jacka, har hon valt den själv? Kramar från ett ganska vintreigt Stockholm än.

Photo by Maria sa...

JA!! Jag kan nog fixa sex till dig ;-) Vi har ju nitton med bokstäver på vårt hus som en kompis till oss gjort.. 100:- plus frakt kostar den.. Skall jag höra efter om det går att fixa?? Den är i plåt, svartmålad och lackad.. Hör av dig..

Nu skall jag strax ge mig ut och se om jag kan hitta några vårtecken här hos oss och kameran skall med..

Kram Mia

Anonym sa...

Hej!
Ett bra knep att få i sig vatten är att mäta upp på morgonen i en bringare eller i en flaska som man sen dricker ur under dagen. Jag själv gör så. Då vet man att man har drucket vatten och man ser det var gång man går förbi bringaren eller flaskan. Då blir det en påminnelse om att javist jag skulle dricka.
Tack för ditt svar för några dagar sen.
Kram Carina

Annelie L sa...

Vi har varit på vårpromenad idag och hittat massor av skräp utefter dikeskanten.
Men sen har vi suttit ute på framsidan och njutit av solen och hört vinden vina där utanför på andra sidan häcken. Jag tror ta mig sjutton att våren är här nu, på riktigt.
Att ha sex på huset kan säkert bli både snyggt och lite spännande...vem vet vad det kan komma att föra med sig....
Ha nu en riktigt skön eftermiddag, hoppas solen lyser på dig och att du är glad.
Kram Annelie

Patricia sa...

Ha ha .. skräpiga diken är väl ett vårtecken så gott om något, även om det inte är så vackert .. hi hi.

Men du det där med bokstäver istället för siffror var ju en hel-kul idé .. nu bor jag ju inte på ett lika roligt nummer som du gör men kul idé .. =)

Ha en skön torsdagkväll!
Kramen

Bellan sa...

Skönt med dessa vårpromenader i solsken! Tråkigt med allt skräp bara... det är likadant här.

Kul med bokstäverna på huset. Fyra skulle jag ju kunna ha då, det kan ju inte ens misstolkas!

Kram på dig!
//Bellan

Susanne sa...

Hej Nina!
Provar skicka en ny kommentar, (du kanske får två)Det var så längesedan jag kikade in, känner att jag skulle göra det oftare i stället för att spela på FB.
Du Nina att ha nr "sex" på huset vore ju rätt häftigt...
Kul att Maritha vann det fina priset!
Ha det gott/Kramar Susanne

Roffes blogg sa...

Jag tycker absolut du måste hitta såna där bokstäver till huset. Vilken kul grej! Skulle ju väcka lite uppmärksamhet och fniss från barn om inte annat som går förbi.... :-)
För övrigt har ni mindre snö än vi har :-( Fast vi bor ju i skogen och nu när aaaaaldrig våren dyker upp känns det som vi bor i världens ände :-(
Kram! Ska läsa ikapp lite nu som jag ju brukar så det kommer fler kommentarer längre ner vetdu :-)