tisdag 8 mars 2011

Lite shopping :)


Oj vad trögt det gick med frukosten igår morse. Ibland när det är bra morgnar efter varandra så börjar jag tänka att vi kanske kan sova en halvtimma längre, men så kommer dom här morgnarna som är orsaken till att Sandra måste väckas kl. 06.00 varje vardagsmorgon och börjar en timme senare än dom andra eleverna i skolan.

Efter en hel timme vid frukostbordet hade hon fått i sig flingorna på filen! En skål filmjölk och två knäckemackor återstod och det var en halvtimma kvar till taxin skulle komma. Då skulle hon helst ha hunnit med tandborstning och lite lugn och ro också.

Och eftersom det inte går att skynda på eller börja stressa, så har vi ju bara att se till å gå upp i tid, så vi hinner även såna dagar. Och vi hann igår med, men det var med nöd och näppe.


Skörheten från igår satt i även idag och vad den beror på vet jag inte. Trött? På väg att bli sjuk? Uttråkad? Orolig över att det bara var ett dygn korttids? Orolig över en mindre fest dom ska ha i skolan idag? Eller alltihop? En förändring eller ett orosmoment, lite trötthet eller lite uttråkad kan hon ju fixa ibland, men inte samtidigt då, kanske?...

Så jag räknar med att få hem en trött tjej idag och är beredd på en ledig dag imorgon. Men vi får väl se, man vet aldrig med lilla damen :)


Göran och jag har iaf njutit lite ledigt. Man brukar inte hinna känna sig så värst ledig på ett dygn men vi hade en skön dag igår. Vi hade lite ärenden att fixa så vi åkte till en grannort och fixade det. Bl.a. är det nåt med bilen som alla kliar sig i huvudet åt så nu ska dom kolla den igen på torsdag.

Så skulle Göran byta batteri i klockan och under promenaden slank vi in i en klockaffär och då fick ju jag syn på en klocka som inte var så dyr och ganska läcker :)


Jag har inte haft klocka på jättelänge utan brukar använda mobilen istället. Men ibland passar det ju bättre med en klocka än en mobil.

På tal om mobil, igår morse såg jag att Lenaeff hade skickat en fin giraff till mig i mobilen, tack snälla Lena! Jag messade så klart och tackade på en gång och såg då till att sjusovaren kom upp i tid! Klockan fem… Eller hur, Lena?! ;)

Annelie L undrar om det var en engångsföreteelse att Sandra gick upp själv och klädde sig… ? Som jag har letat! Jag hittar inte inlägget och jag har glömt hur jag skrev. Men det var iaf en engångshändelse. Jag minns att Sandra gick upp själv en gång, men sen behöver hon ju alltid hjälp även om hon går in till schemat som finns på toan själv.

Hon kan inte gå upp själv eftersom hon inte vet om det är dags att gå upp och eftersom hon behöver ha mig tillhands hela tiden. Och jag måste gå upp före henne så jag hinner förbereda schema, kläder och frukost.

Jag avslutar med lite sommarlängtan…


Och så en liten påminnelse om tävlingen då… Tulpanerna i högermarginalen… Och jättestort tack till alla som hittills deltar och har skrivit så fina kommentarer till mig!

Må fin-fint!

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Annelie L sa...

Oj vilka härliga sommarbilder, men vad mycket längtan de ger....
Jag kommer inte heller ihåg riktigt när du skrev inlägget om Sandra när hon hade klivit upp själv och börjat morgonen.... Du hade bekymmer med hur du skulle lösa det eftersom hon inte kan klockan och kan gå upp vilken tid på dygnet som helst och tycka det är morgon.
Jag minns väl inlägget för att vi har samma problem här, vaknar Bamsefar är det morgon oavsett vad klockan är, skillnaden är väl att Bamsefar går upp, bäddar och klär på sig själv, sen tycker han att hela huset ska vakna...men vi har börjat få lite fason på det.Fast givetvis ställer vi klockan så att vi ska vara uppe före honom, men såklart, vid tre tiden ringer ingen klocka hemma hos oss....
Hoppas det kommer hem en inte allt för trött tjej idag, utan att hon klarar av att ha en fin kväll med sina vanliga rutiner utan låsningar.
Kram till dig Nina och njut av rasten så länge den varar.

Anonym sa...

Jaa du, de där morgnarna...de är bara en ända sträcka för att komma imål känns det som. MEn till slut är de iväg även om man tappat humöret både en och två gånger...
Vilken kul bild, den på era skuggor. Roligt med lite annorlunda ögongodis. Men de där bad och gubbilderna hade jag gärna varit utan..längtan blir ju ännu värre!
Snygg klocka, väldigt annorlunda
Och tack snälla du för att du väckte mig i tid igår, annars hade jag aldrig kommit upp i tid sån sjusovare som jag är *skrattar* -knasfia!
Kram Nina och ha en bra dag, själv ska jag tänka ut en ljuvlig hämd ;-)
Lena

Patricia sa...

Ja det var ju för väl att Sandra kom iväg i går även om det tog tid med frukosten ... =)

Och en enda ledig dag är ju på gränsen att man ska känna att man varit ledig men det är ju bara att göra det bästa av situationen. Hoppas Sandra får må bra resten av veckan så att dina batterier räcker .. =)

Saknar dina besök i min blogg, men du kanske inte har besökt någon annans heller .. =) ibland hinner man ju inte med att läsa överallt .. inte jag i alla fall .. =)

Må så gott och ha en bra dag!
Kram Patricia

Monica R sa...

Denna ständiga balansgång, att ligga steget före, hela tiden.. inte konstigt man blir trött emellanåt.

skönt ni har era kortisdagar för att hämta ork emellanåt.

kram Monica R

agneta sa...

Hoppas att Sandra är nöjd och glad när hon kommer hem! Ha en fortsatt bra tisdag!
Kram Agneta

Annika N sa...

Skönt att Sandra hann med frukosten i morse. Man kan ju hoppas att hon piggnar till under dagen så det blir kortids i morgon.
Härliga somriga bilder !!!

Ha det så gott !!! Kram Annika

Mamma Zoffe sa...

Sommarbild..ja tack..så härligt det såg ut!!..och snart är vi där igen :-)

Jisses vilken morgonprossedur ni har!Hoppas att du är en morgonmänniska då :-)

stora kramen!!

Photo by Maria sa...

Fin klocka du hittade.. Jag brukar inte heller ha klocka men jag har ett par som brukar komma på när man skall vara lite fin.. Ja de har jag ju inte på samtidigt då alltså ;-)

Härliga sommarbilder, där är vi snart igen..

Ha nu en fin natt och hoppas att det går lättare med morgonbestyren framöver..

Kram Mia

Bellan sa...

Jag säger det igen - vilket tålamod du måste ha! Men det är klart, ni har tränat några år...
Hoppas inte Sandra håller på att bli sjuk nu, kanske bara behövs en vilodag så är hon ok igen.

Sommarlängtan ja - här blev det ju bakslag med en massa snöyra idag ;)
Kramar om dig!
//Bellan