torsdag 7 januari 2010

Nu är det gjort!

Nu är ”nyåret” firat hos oss med. Igår var en betydligt bättre och lugnare dag för Sandras del. Hon är i stort sett frisk och sig själv igen nu. Lite extra skör bara, och hostar än, men annars så :)
Det var meningen att Sandra skulle hjälpa till med maten, men då visade sig skörheten lite så vi krånglade inte till det nåt utan jag stökade det mesta själv. När det var dags för sallad var damen lugn igen så den fixade hon.

Okay, jag har inte nyårsfixat mig, men det bjuder jag på. Mysigt hade vi ändå, och gott var det! Fläskytterfilé, potatisgratäng och sallad, om nån undrar.


Tänk att Sandra nästan bara åt makaroner förut. Det var ett riktigt pyssel att få i henne mat. Jag mixade allt kött ihop med sås för att hon skulle få i sig lite.

Första gången hon åt kött var när vi hade grillat en gång i husvagnen för några år sen. Köttbullar hade hon börjat äta då, så vi gjorde alltid ”köttbullespett” till henne när vi grillade. Så frågade vi om hon ville smaka på vår mat. Plötsligt ville hon det! Jag blev så lycklig att jag fotade henne! :) Och nu är det inga bekymmer alls. Ibland är hon inte sugen och ibland har nåt stört så hon inte äter, men hon gillar nästan allt! Och köttet igår var så mört att hon t.o.m. kunde skära det själv!

Om nån undrar så kan vi oftast äta tillsammans mitt på dan, då Sandra är pigg. Frukost äter hon nästan alltid ensam och på kvällen brukar det gå bra att jag sitter med en liten stund.

Efter medicin och badrutiner fick Sandra paket. Det var meningen som en nyårsöverraskning och innehöll en väska med lite godis i. (Det lilla paketet innehöll Kinderägg)


Hon blev ju förstås glad, men lite fundersam och trodde ett tag att det var lördag…

Sen pusslade vi och tog det lite lugnt (Fast fotot är taget på morgonen, ser jag nu på kläderna :) då pusslade hon oxå)


På kvällen sen, tog vi fram lite smått och gott och hade kvällsmys, och det gillar ju Sandra, förstås.


Ja, det blev ju ett mysig ”nyårsfirande” hos oss med, tillslut. Fast Göran är genomförkyld, så han njöt väl sådär lagom. Han kände väl knappt nån smak ens och la sig en stund mitt på dan.

Idag ska Sandra och jag till mina föräldrar en sväng. Gissar att hon får några julklappar. Så mycket mer lär vi inte hinna och vi skippar medicin och bad så det inte blir för mycket för lilla damen.

Avslutar med en go bild på Åke. Så här ligger han ofta och drömmer att han jagar småfåglar, eller nåt. Han smackar iaf, och tassarna rycker, där han ligger i mitt knä och sover som en stock medan jag bloggar å surfar runt.


Nu är det precis så mysigt som vi hoppades att det skulle bli när vi skaffade katterna. Men oj vad nära det var att det gick åt skogen. Det gick så långt att jag började ringa runt till våra vänner för att höra om nån kunde ta hand om dom. Så skönt att det funkade tillslut!

Må gott och ta hand om er!
P.S. Glöm inte att kolla in tävlingen här i högermarginalen. Klicka på bilden så kommer ni till Mias sida och kan vara med å tävla om en cool mössa som hon har stickat. Men kommentera här först va!! ;)

9 kommentarer:

Tanja, 30+ sa...

Självklart kommer det en kommentar!!
Ja, gott nytt år då!! :-)
Nu längtar ni väl till varmare länder, kan jag tro!

KRAM!

agneta sa...

God fortsättning! Vad skönt att det blev lugnare för er alla till slut, så ni kunde "mysa in" det nya året! Ha det bra! Kram Agneta

Maritha Q sa...

Vad kul att ni fick fira lite tillsammans och du Nina du vet ja att det inte är utsidan som är viktig! Du var såååå fin så.....

Hoppas ni inte trillar dit nu du och Göran utan håller er friska när ni ska åka iväg.

Skickar massa krya på och hålla tummar kramar!
Maritha

Mona sa...

Så härlig han är, Åke. O glad att ert nyårsfirande blev bra. Håller tummarna för att Göran inte sprider bacillerna vidare.
KRAM

Anonym sa...

nu nina har jag varit in kolla din blogg jag hade ju glömt att se den de är mycket man ska hålla reda på i dena dator värld,men de är kul med alla människor.kram till dej från annelie b

Photo by Maria sa...

Vad mysigt det blev på ert nyårsfirande igår..
Hoppas dagen idag med har varit en bra dag för er alla trots sjuk make.. Nu får ni se till att ni inte blir smittade..

Tack för reklamen :-)

Kram Mia

Sussi sa...

Ni har det lika mysigt som vanligt.
Hoppas att ni får en kanon bra dag imorgon.
kramisar

Moonrose/ Vonneli sa...

Skönt att hon är pigg igen lilla Sandra, usch ja dessa förkylningar...hoppas att Göran kunde känna lite smak av all den goa maten. Nu får han allt krya på sig.
Gott ni fick fira lite tillsammans och att katterna nu är så som ni vill ha dem...mysiga och goa. Nu har de kanske vuxit ifrån det värsta buset och blivit lite lugnare.
Ha det nu så gott allihopa!
Kram Yvonne

Daniel sa...

Kul att det gick så bra sen!!

Å skoj att kissorna fick stanna!