söndag 8 maj 2016

Väntande förändringar och andra spekulationer

Helgen har gått ganska bra hittills. Visst märks det att orken tryter när det ställs lite krav på livet, men det funkar hyfsat bra ändå. Vädret gör väl sitt till då Sandra älskar att vara ute, så det har blivit både ogräsrensning, badminton och såpbubblor.

Idag tänkte vi grilla och det ska nog gå bra. Det innebär ju lite mer krav på matsituationen när vi sitter ute tillsammans, än när allt är som vanligt inne. Samtidigt tycker Sandra det är väldigt mysigt att äta ute, så om vi anpassar ordentligt, och inte gör något annat som tar energi, så brukar det gå bra.


Söndagar är en tråkig dag för Sandra. Hon måste spara sin energi till kommande vecka, så vi kan inte göra så stora utsvävningar, och uttråkning är nog största orsaken till skörheten. Men vi har under det senaste halvåret även märkt en viss oro inför kommande vecka. Många frågor om vem som möter och vem som duschar och vem som väcker på korttids. Det vi kan göra åt det är att gå igenom schemat extra noga varje gång frågorna kommer.

Nu behöver det inte bero på att det är någon förändring på korttids, eller på någon annan bestämd plats. Det kan mycket väl vara så att det är lite för mycket förändringar över lag just nu. Nya personer och nya rutiner lite varstans som påverkar. Då måste vi försöka ligga lite lågt, så Sandra hinner ifatt igen.

Men det är just det. Vi har förändringar som vi måste igenom, och där det inte är säkert att det hjälper att vänta in Sandra alla gånger. För om orken tryter för att vi inte har fått den struktur och ordning vi strävar efter, och när det krävs ork för att ta sig dit, så blir det lite komplicerat. Då är det kanske t.o.m. bättre att skynda sig lite så vi kommer förbi oroligheterna och kan börja få den där viktiga strukturen fortare. Hur man än vänder sig…

Vi får försöka lösa ett bekymmer i taget och ha lite framförhållning på det vi kan förutse. Steg ett är att börja få in assistans på hela dygn, och vänja Sandra vid externa assistenter på nätterna. Steg två är att invänta beslut från F-kassan om utökade timmar. Steg tre är att få in en ny assistent och steg fyra är att få in den nya även på natt. Sen, steg fem, att ta bort korttids.

Utöver det väntar vi på beslut om sökt bostadsanpassning, och allt det skulle innebära… Men, det tar vi då. Håhåjaja.


Sen kom vi på en annan anledning till skörheten just nu, nämligen pollen. Vi vet ju inte, men det har varit några nysattacker i helgen, och Sandra var allergisk när hon var liten. Det har blivit väldigt mycket bättre, men kan ju finnas lite känslighet kvar. Hon brukar vara lite små-förkyld och trött om vårarna.

Men att spekulera kan göra att man missar den verkliga orsaken, så det brukar vi vara försiktiga med. Vi har mest lite olika alternativ i bakhuvudet och anpassningar är hursomhelst A och O i alla lägen.

Nåja, imorrn har vi iallafall ledigt ett par dagar och kommer nog ha fullt upp. Det behöver röjas lite här och var, och vi har inte så mycket tid för sånt. Vi skulle behöva ha nån garage-loppis eller nåt, tror jag. Bara min garderob… hujedamej! För att inte tala om kontoret, och alla superviktiga kom-ihåg-lappar med ett bäst-före-datum som säkert har gått ut för länge sen.

Må bäst!

.

Inga kommentarer: