tisdag 17 maj 2016

Förändringarnas tider närmar sig

Igår lämnade jag över en lite skör tjej till assistenterna. Vad det berodde på vet jag inte riktigt, men det kan vara så i överlämningar ibland. Sandra behöver lite tid på sig att landa innan hon är tillfreds med livet igen.

Är det dessutom någon förändring att gå igenom så bidrar ju säkert det med, och igår var första morgonen som hon använde sitt nya magnet-schema på jobbet. Det ser likadant ut som hemma, och vi har haft det ett tag så hon skulle vänja sig vid det. Men det är ändå en nyhet på jobbet, och det räcker för att oroa lite. Jag hoppas, och tror att lugnet la sig under dagens lopp, men hur det gick får jag inte veta förrän jag börjar jobba igen imorgon em.

Jag har heller ingen aning om hur anpassat det är på korttids den här veckan. Drömmen skulle ju vara att det inte var några andra gäster där alls dom dygn Sandra är där. Nu har vi ju viktiga förändringar hemma som vi måste igenom, och det skulle underlätta väldigt om orken fick räcka till det.


Bellan skrev, efter gårdagens inlägg, att Sandra skulle behöva en egen lägenhet att ha sitt korttids i, så som hennes Turbo har (som bor i en kommun där dom förstår det här med individanpassning). Ja, det hade varit bra just nu, även om korttids har fungerat bra tidigare och Sandra har haft lagom träning av socialt umgänge. Men nu skulle hon helst slippa det. Eftersom målet är att ta bort korttids så är det inget vi lägger energi på att få cheferna att fatta. Det är heller inget vi vill förändra för Sandra nu, då det väntar andra förändringar som är viktigare (och som kommer bli klara innan vi fått cheferna att fatta).

Först och främst så ska en extern assistent börja med nattpass imorgon. Det är helt nytt och spännande för alla. Sandra vet inget än, eftersom det skulle innebära för stora förväntningar med risk att bli sjuk istället. Hon får veta det när det är dags, på onsdag.

Jag vet att hon kommer bli väldigt glad, och troligtvis inte sova så mycket dom första gångerna. Vi hoppas, och tror, att det ska lugna sig när det blir lite mer rutin. Vi kan ju bara köra på i långsam takt tills det fungerar, några andra alternativ finns inte. Därför vore det toppen om allt annat runt Sandra flöt på utan att stjäla energi.

Nästa steg, eller förhoppningsvis ungefär samtidigt, alltså inom kort… ska en ny assistent introduceras och även hon ska ju skolas in på nätter framöver. Men en sak i taget… Första steget är väl egentligen idag, då Göran ska prata med vår nya handläggare på F-kassan, för att få fler timmar. Det behövs ju assistans-timmar istället för korttidstiden snart.


Ja, det var väl lite av det som väntar den närmaste tiden för vår del. Bara att ta en dag i taget och hoppas på det bästa. Må så gott!

.

Inga kommentarer: